«The Beautiful Ones»: Πως ο Prince έγινε ο Prince

Περίληψη: Πώς έγινε ο Prince ο μουσικός μύθος που ξέρουμε όλοι σήμερα; Ο ίδιος θέλησε να μας το διηγηθεί, αλλά, έφυγε από τη ζωή πριν προλάβει να ολοκληρώσει το έργο του. Τρία χρόνια αργότερα, όμως, η αυτοβιογραφία του είναι εδώ!

Από μικρή ηλικία ο Prince Rogers Nelson, ή απλά Prince, είχε δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για τη μουσική. Το μέλλον ήταν για αυτόν προδιαγεγραμμένο και οι προσδοκίες επιβεβαιώθηκαν, αφού, σήμερα ο Prince θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους μουσικούς όλων των εποχών. Αλλιώς είναι να βλέπεις τα πράγματα από μακριά όμως, κι αλλιώς να τα ζεις. Αυτή την προοπτική μπορεί να μας τη δώσει μόνο ο ίδιος ο Prince και αυτό ακριβώς ξεκίνησε να κάνει, συγγράφοντας την αυτοβιογραφία του «The Beautiful Ones», την οποία όμως δεν έμελλε να ολοκληρώσει ποτέ.

Τον Μάρτιο του 2016 ο Prince είχε ανακοινώσει στους θαυμαστές του ότι συντάσσει την αυτοβιογραφία του. Η συγγραφή γινόταν και με τη συνδρομή του δημοσιογράφου Dan Piepenbring, ο οποίος απέκτησε αναπάντεχα έναν ακόμα σημαντικότερο ρόλο στη συγγραφή του βιβλίου. Ο λόγος ήταν ο θάνατος του Prince λίγες εβδομάδες αφότου είχαν ξεκινήσει το γράψιμο. Ο Prince έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στις 21 Απριλίου 2016, σε ηλικία μόλις 57 ετών. Μετά από αυτό, η κυκλοφορία του βιβλίου έμοιαζε απίθανη. Ο Dan Piepenbring κατάφερε, όμως, να ολοκληρώσει το έργο και έτσι το «The Beautiful Ones» είναι εδώ και λίγες μέρες διαθέσιμο στο αναγνωστικό κοινό.

Πρόκειται για έναν απολογισμό της μουσική πορείας του Prince σε πρώτο πρόσωπο. Είναι χωρισμένο σε 4 μέρη τα οποία αντιπροσωπεύουν τις σημαντικότερες φάσεις της ζωής και της καριέρας του Prince. Από την παιδική ηλικία στη Minnesota και την πρώτη επαφή με τη μουσική μέχρι και τα μεγαλύτερα επιτεύγματά του. Το πρώτο μέρος είναι αυτό που έγραψε ο ίδιος Prince πριν φύγει από τη ζωή.

Η μουσική ιδιοφυΐα του Prince δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Πως θα μπορούσε άλλωστε, όταν έχει καταφέρει να πουλήσει περισσότερους από 130 εκατομμύρια δίσκους στην καριέρα του και να βραβευθεί ακόμα και με Όσκαρ για τη μουσική του. Με το «The Beautiful Ones», όμως, έχουμε μία μοναδική νέα οπτική στη ζωή του θρύλου. Το βιβλίο συνοδεύεται και από περιεχόμενο που δεν έχει ποτέ πριν δημοσιευθεί. Φωτογραφίες, στίχοι και πρωτότυπα λευκώματα συνθέτουν μία εικόνα του Prince που θα σε φέρει πιο κοντά στο είδωλο.