Ένας από εμάς λέει ψέματα: Το βιβλίο πίσω από τη σειρά του Netflix

Περίληψη: Μάθε τα πάντα για το βιβλίο "Ένας από εμάς λέει ψέματα" της Karen M. McManus που έγινε επιτυχημένη σειρά στο Netflix!

Το βιβλίο «Ένας από εμάς λέει ψέματα» της Karen M. McManus εκδόθηκε τον Μάιο του 2017, έγινε μεγάλη επιτυχία ενώ έμελλε να παραμένει στη λίστα New York Best Seller για 129 εβδομάδες! Ακολούθησε μια εξίσου επιτυχημένη σειρά στο Netflix, την οποία έχει λατρέψει το κοινό! Η Αμερικανίδα συγγραφέας Karen M. McManus, μετά την επιτυχία του πρώτου βιβλίου, αποφάσισε να μην αφήσει παραπονεμένο το κοινό της και έτσι «γεννήθηκε» το sequel της ιστορίας, «One of us is next». Άλλα βιβλία της είναι τα «The Cousins», «Two can keep a secret» και «You’ll be the death of me». Τώρα, μπορείς να απολαύσεις την ιστορία και στα Ελληνικά από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο.

«Ένας από εμάς λέει ψέματα» – Η υπόθεση

Η ιστορία ξεκινά όταν μια μαθήτρια Λυκείου, η Bronwyn, «χαζεύει» το τελευταίο post στο «About That», μία κουτσομπολίστικη εφαρμογή για το Λύκειό της, που έχει δημιουργήσει ο Simon, ένας άλλος μαθητής στο ίδιο Λύκειο. Οι πέντε πρωταγωνιστές του βιβλίου, Bronwyn Rojas, Cooper Clay, Adelaide Prentiss, Nate Macauley και Simon Kelleher, μπαίνουν ταυτόχρονα τιμωρία από την κα. Avery επειδή είχαν τα κινητά τηλέφωνα στην τάξη, κάτι το οποίο είναι ενάντια στην πολιτική του σχολείου. Οι μαθητές, όμως, αρνήθηκαν ότι κουβαλούσαν τα τηλέφωνά τους και ισχυρίζονταν ότι κάποιος πρέπει να τους έκανε φάρσα. Ακριβώς εκείνη τη στιγμή, μια σύγκρουση στο parking του σχολείου κάνει τους πάντες να τρέξουν προς το παράθυρο για να δουν τι συμβαίνει. H κα. Avery τους βάζει τιμωρία μέσα στην αίθουσα και τρέχει προς το parking.

enas-apo-emas-leei-psemata-01

Εκείνη τη στιγμή, ο Simon γεμίζει ένα ποτήρι νερό και στέκεται στο γραφείο. Ξεκινάει και κρίνει τους άλλους μαθητές πως ακολουθούν πιστά κάθε στερεότυπο. Να σημειωθεί πως ο Simon λόγω της εφαρμογής που είχε δημιουργήσει, ήταν ένα από τα πιο μισητά παιδιά στο σχολείο. Εκείνη τη στιγμή λοιπόν, πίνει μια γουλιά νερό από το πλαστικό ποτήρι. Πρώτα, αισθάνεται κάτι περίεργο στη γεύση και μετά πέφτει στο πάτωμα. Οι υπόλοιποι τέσσερις ξαφνιάζονται και αρχίζουν να κάνουν ότι μπορούν για να βοηθήσουν, η Bronwyn καλεί τη δασκάλα και μετά το 100, ο Nate αρχίζει να ψάχνει την τσάντα του Simon για ένα στυλό επινεφρίνης, ο Cooper σπεύδει στο γραφείο της νοσοκόμας και μόνο η Addy παραμένει παγωμένη στη θέση της από το σοκ. Ο Simon τελικά είναι νεκρός και η αιτία θανάτου είναι το φυστικέλαιο που βρέθηκε στο στομάχι του καθώς ήταν αλλεργικός στα φιστίκια.

Η υπόθεση που στην αρχή έμοιαζε με ατύχημα, αποδεικνύεται ότι ήταν δολοφονία. Ενώ όλο το σχολείο θεώρησε πως η ιστορία με την εφαρμογή «About you» έχει έρθει στο τέλος της, ξαφνικά εμφανίζεται μία νέα ανάρτηση στην οποία ο δολοφόνος έγραψε – «... Αν θες να γλιτώσεις τη φυλακή, αυτός είναι ο τύπος ανθρώπου που μπορείς να σκοτώσεις χωρίς συνέπειες: κάποιον που όλοι οι άλλοι θέλουν νεκρό. Ας το παραδεχτούμε: οι πάντες στο Λύκειο Μπέιβιου μισούσαν τον Simon. Απλά ήμουν ο μόνος που είχε τα κότσια να κάνει κάτι γι' αυτό. You’re welcome.»

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, η αστυνομία βρίσκει μια αδημοσίευτη ανάρτηση η οποία αποκάλυπτε μυστικά για τις ζωές των τεσσάρων πρωταγωνιστών της ιστορίας. Μυστικά που απειλούν το μέλλον τους - την εισαγωγή της Bronwyn στο Yale, την καριέρα του Cooper στο μπέιζμπολ, τη σχέση της Addy και μπορεί μέχρι και να στείλουν τον Nate στη φυλακή. Οι τέσσερις μαθητές βρίσκονται πλέον στη λίστα με τους βασικούς ύποπτους.

«Ένας από εμάς λέει ψέματα» - Γιατί πρέπει να το διαβάσεις

Μπορεί για κάποιους να ακούγεται σαν μία basic εφηβική ιστορία μυστηρίου αλλά δεν είναι καθόλου έτσι. Όσοι αναγνώστες είναι λάτρεις των αστυνομικών ιστοριών, θα ξεχωρίσουν το «Ένας από εμάς λέει ψέματα» καθώς δεν υπάρχει κανένας ντεντέκτιβ. Τα στοιχεία δίνονται όλα στον αναγνώστη και καλείται ο ίδιος να αναγνωρίσει τον δολοφόνο. Ουσιαστικά ο αναγνώστης μπαίνει σε ρόλο ντεντέκτιβ.

Επίσης, η ιστορία τα έχει όλα! Σχολείο, σκάνδαλα, κουτσομπολιά, ίντριγκες, ρομαντισμό αλλά και φιλικές σχέσεις αλλά και τέσσερις πολύ ύποπτους πρωταγωνιστές. Αυτό θα κρατήσει το μυαλό σου σε εγρήγορση ενώ συνεχώς θα υπάρχουν νέα ερωτήματα που ζητούν απάντηση.

Μπορείς να βρεις το βιβλίο «Ένας από εμάς λέει ψέματα» της Karen M. McManus σε ένα από τα καταστήματα Public ή στο Public.gr. Και για να μη χάνεις καμία από τις νέες κυκλοφορίες μας, stay tuned στο Public Blog!