Διαγωνισμός: Ο απόρρητος Φάκελος Α.Ι.Ν.Ι.Γ.Μ.Α. γίνεται δικός σου

Περίληψη: Γρίφοι, περιπέτεια, αγωνία και μυστήριο σε περιμένουν στο Φάκελο Α.Ι.Ν.Ι.Γ.Μ.Α. το νέο διαδραστικό escape book του συγγραφέα Δημήτρη Χασαπάκη!

Τι σου έρχεται στο νου όταν ακούς για escape rooms; Δαιδαλώδη μυστήρια, αινιγματικοί γρίφοι, απόκοσμη ατμόσφαιρα και μια γερή δόση από σασπένς και τρόμο. Τα δωμάτια απόδρασης έχουν αποκτήσει τεράστιο hype τα τελευταία χρόνια... Πώς θα σου φαινόταν όμως άμα μπορούσες να απολαύσεις την αδρεναλίνη ενός escape room με ένα βιβλίο όπου και αν βρίσκεσαι;

Το βιβλίο «Φάκελος Α.Ι.Ν.Ι.Γ.Μ.Α.» του Δημήτρη Χασαπάκη υπόσχεται ακριβώς αυτό. Ένα διαδραστικό παιχνίδι γρίφων που εκτυλίσσεται στις σελίδες του βιβλίου με πρωταγωνιστή εσένα. Τώρα, ο απόρρητος «Φάκελος Α.Ι.Ν.Ι.Γ.Μ.Α.» κυκλοφορεί για πρώτη φορά στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Οξύ. Για να δεις πώς θα γίνεις και εσύ ένας από τους πράκτορες της παγκόσμιας μυστικής οργάνωσης, τότε συνέχισε να διαβάζεις.

«Φάκελος Α.Ι.Ν.Ι.Γ.Μ.Α»: Ένα escape room σε βιβλίο

fakelos-ainigma-01

Μια αινιγματική μυστική οργάνωση. Μια σειρά από μυστηριώδεις εξαφανίσεις. Ένας αόρατος εχθρός που καραδοκεί στο σκοτάδι. Υποθέσεις που μοιάζουν άλυτες όσο ο χρόνος μετρά αντίστροφα. Τικ-τοκ, τικ-τοκ! Ο απόρρητος Φάκελος Α.Ι.Ν.Ι.Γ.Μ.Α θα ανοίξει και είναι στο χέρι σου να ανακαλύψεις την αλήθεια. Το διαδραστικό βιβλίο του Δημήτρη Χασαπάκη είναι ένα αυθεντικό escape room σε μορφή βιβλίου. Ένας τόπος γεμάτος μυστικά μέσα στον οποίο κινδυνεύεις να χαθείς! Σε κάθε σελίδα θα βρεις ένα QR Code που θα σε οδηγήσει σε ένα virtual δωμάτιο κι εκεί θα πρέπει να ανακαλύψεις τη λύση στους γρίφους που θα σε φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στη λύση του μυστηρίου. Με ένα μολύβι ανά χείρας καλείσαι να «περιπλανηθείς» με προσοχή, ώστε να ανακαλύψεις όλα τα στοιχεία-κλειδιά και να δώσεις τις σωστές απαντήσεις στο site του βιβλίου.

Αφού γυρίσεις την πρώτη σελίδα, προχωράς με δική σου ευθύνη. Γι' αυτό σκέψου αντισυμβατικά. Ετοιμάσου να γράψεις, να ζωγραφίσεις, να ερευνήσεις, να τσακίσεις και να κόψεις σελίδες, να εξερευνήσεις ψηφιακά δωμάτια και να σκεφτείς δημιουργικά για να βρεις την ταυτότητα του δράστη που οδηγεί την οργάνωση Α.Ι.Ν.Ι.Γ.Μ.Α. στο χείλος της καταστροφής. Το μεγαλύτερο μυστήριο στην ιστορία των escape books σε προσκαλεί σε μια πρωτόγνωρη interactive περιπέτεια γεμάτη αγωνία και δράση!

Δημήτρης Χασαπάκης: Ένας δημιουργός που λατρεύει τους γρίφους

Ο Δημήτρης Χασαπάκης ζει και αναπνέει για τους γρίφους. Είναι ο δημιουργός των best seller διαδραστικών βιβλίων «The Cypher Files» και «Journal 29», τα οποία έχουν κυκλοφορήσει σε πολλές χώρες με χιλιάδες φανατικούς παίκτες-αναγνώστες. Ο Δημήτρης Χασαπάκης είναι επίσης ο άνθρωπος πίσω από το αινιγματικό none*, ένα από τα πιο εθιστικά puzzle games που κυκλοφόρησαν ποτέ για smartphones.

Συνδυάζοντας την αγάπη του για τους γρίφους με την εμπειρία στην ανάπτυξη εφαρμογών ο Δημήτρης Χασαπάκης έδωσε νέα δυναμική στα λεγόμενα διαδραστικά βιβλία. Στόχος ήταν η δημιουργία ενός παιχνιδιού που θα συνδύαζε την φαντασία του παίκτη με την εμπειρία της αλληλεπίδρασης με ένα πραγματικό βιβλίο. Η best selling σειρά βιβλίων «Journal 29» ήταν μάλιστα η πρώτη σοβαρή απόπειρα δημιουργίας escape book από Έλληνα συγγραφέα. Το φιλόδοξο εγχείρημα του συγγραφέα πέτυχε, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές για την ευρηματικότητα και την ατμόσφαιρα των βιβλίων του. Ο «Φάκελος Α.Ι.Ν.Ι.Γ.Μ.Α.» είναι το πρώτο βιβλίο του Δημήτρη Χασαπάκη που κυκλοφορεί στα ελληνικά, και απ' ό,τι φαίνεται το μυστήριο της ομώνυμης μυστικής οργάνωσης θα είναι μόνο η αρχή.

Video Duration
1:12

Διαγωνισμός «Φάκελος Α.Ι.Ν.Ι.Γ.Μ.Α.» του Δημήτρη Χασαπάκη

Η συναρπαστική περιπέτεια της Α.Ι.Ν.Ι.Γ.Μ.Α. έρχεται τώρα στη βιβλιοθήκη σου και είναι η στιγμή να δείξεις τις ικανότητές σου ως μυστικός πράκτορας. Τα Public σε συνεργασία με τις εκδόσεις Οξύ, δωρίζουν τρία (3) αντίτυπα του βιβλίου «Φάκελος Α.Ι.Ν.Ι.Γ.Μ.Α.» σε τρεις (3) τυχερούς αναγνώστες. Για να κάνεις δικό σου το νέο διαδραστικό βιβλίο του Δημήτρη Χασαπάκη, συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στην ειδική φόρμα συμμετοχής και λάβε μέρος στο διαγωνισμό έως τις 11 Ιουλίου. Εδώ θα δεις αναλυτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού. Για ακόμα περισσότερες προτάσεις βιβλίων που θα σε συντροφεύσουν το φετινό καλοκαίρι, μείνε συντονισμένος στο Public Blog!

Ετοιμάσου για δράση και καλή επιτυχία!