«Γιάννης - Εκτόξευση στα Αστέρια» / Πώς ο Γιάννης έφτασε μέχρι την κορυφή!

Περίληψη: Τα βασικά κομμάτια της ιστορίας του Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι σχετικά γνωστά. Η νέα βιογραφία «Γιάννης - Εκτόξευση στα Αστέρια» μας αποκαλύπτει ακόμα περισσότερα!

Πώς έφτασε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο από τα ανοιχτά γήπεδα στα Σεπόλια μέχρι το «Έβερεστ» του μπάσκετ; Η απάντηση δεν είναι σε καμία περίπτωση απλή και η πορεία δεν ήταν σε κανένα σημείο εύκολη. Μία νέα βιογραφία για τον Greek Freak επιχειρεί να αναλύσει σε βάθος την μετατροπή του Γιάννη από έναν άγνωστο νεαρό παίχτη στον απόλυτο super star του ΝΒΑ. Το νέο βιβλίο «Γιάννης - Εκτόξευση στα Αστέρια» αποτελεί μία συγκλονιστική αναδρομή στην ζωή του Γιάννη και κυκλοφορεί σύντομα από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο «Γιάννης - Εκτόξευση στα Αστέρια»


Η επερχόμενη βιογραφία του Γιάννη Αντετοκούνμπο δημιουργήθηκε από την καταξιωμένη αθλητικογράφο Mirin Fader του The Ringer. Αυτό που ξεχωρίζει την συγκεκριμένη βιογραφία είναι πως για την συγγραφή της η Mirin Fader δεν βασίστηκε σε δευτερογενείς πηγές και σε γεγονότα που είναι εδώ και χρόνια γνωστά για την πορεία του Γιάννη. Η Αμερικανίδα δημοσιογράφος μίλησε με παλιούς και νέους προπονητές του Γιάννη, με την μητέρα του Βερόνικα, με συμπαίκτες και αντιπάλους από την Ελλάδα και το NBA, ενώ εξασφάλισε μέχρι και συνέντευξη από τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Συνολικά, η Mirin Faden διενήργησε περισσότερες από 200 συνεντεύξεις σε Ελλάδα και ΗΠΑ, χωρίς φυσικά να χάσει την ευκαιρία να μιλήσει και με τον ίδιο το Γιάννη και τα αδέρφια του.

Το αποτέλεσμα όλης αυτής της δουλειάς είναι μία ανθρώπινη ιστορία που φέρνει στο φως άγνωστες πτυχές του ταξιδιού του Γιάννη. Μέσα από το βιβλίο «Γιάννης - Εκτόξευση στα Αστέρια» γίνεται για πρώτη φορά γνωστό, για παράδειγμα, πως στην rookie σεζόν του στο NBA ο Γιάννης ήταν στο όριο να τα παρατήσει όλα και να επιστρέψει στην Ελλάδα! Ο λόγος ήταν η μοναξιά που ένιωθε μακριά από την οικογένειά του, την οποία είχε αφήσει προσωρινά πίσω. Οι άγνωστες ιστορίες που έρχονται στο προσκήνιο συμπληρώνονται ιδανικά από το τεράστιο φωτογραφικό υλικό που περιλαμβάνει το βιβλίο. Η βιογραφία αυτή είναι εξαιρετικά επίκαιρη καθώς περιλαμβάνει υλικό ακόμα και από τους φετινούς τελικούς του NBA, εκεί όπου ο Γιάννης διέπρεψε και κατέκτησε μαζί με το πρωτάθλημα και τον τίτλο του MVP των τελικών. Τον πρόλογο του βιβλίου έχει επιμεληθεί ο δημοσιογράφος Νίκος Παπαδογιάννης.

Η ιστορία του βιβλίου είναι πραγματικά συγκλονιστική και μας κάνει να εκτιμήσουμε ακόμα περισσότερο τα τεράστια επιτεύγματα του Γιάννη. Ένα λεπτό, ψηλό παιδί που μεγάλωσε μέσα στην αβεβαιότητα και αναγκάστηκε να δουλεύει από μικρή ηλικία για να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά του κατάφερε μετά από λίγα χρόνια να φτάσει μέχρι την κορυφή του ΝΒΑ. Αυτή η ιστορία θα μπορούσε να είναι βγαλμένη από παραμύθι ή σενάριο ταινίας, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινή. Η βιογραφία «Γιάννης - Εκτόξευση στα Αστέρια» μας κάνει να αγαπήσουμε τον Γιάννη ακόμα πιο πολύ, καθώς μαθαίνουμε ακόμα περισσότερα για αυτόν και τον δύσκολο δρόμο που έπρεπε να ακολουθήσει. Μας κάνει επίσης να συγκινηθούμε, αλλά και να εμπνευστούμε, παίρνοντας δύναμη από τη ιστορία του.

Διαγωνισμός «Γιάννης - Εκτόξευση στα Αστέρια»


Το Public και οι εκδόσεις Διόπτρα χαρίζουν σε πέντε (5) τυχερούς ισάριθμα (5) αντίτυπα του βιβλίου «Γιάννης - Εκτόξευση στα Αστέρια». Για να πάρεις μέρος στο διαγωνισμό συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στη φόρμα συμμετοχής μέχρι τις 5 Αυγούστου. Οι νικητές θα αναδειχθούν μετά από κλήρωση. Πολλαπλές συμμετοχές δεν θα λαμβάνονται υπόψη.

Καλή επιτυχία!