«Το χριστουγεννιάτικο γουρουνάκι» / Το νέο παιδικό βιβλίο της J.K. Rowling κυκλοφορεί! [Διαγωνισμός!]

Περίληψη: «Το χριστουγεννιάτικο γουρουνάκι» είναι μία νέα μαγική περιπέτεια για παιδιά από τη J.K. Rowling. Πάμε να γνωρίσουμε καλύτερα το νέο βιβλίο από τη συγγραφέα του Χάρι Πότερ!

Το πρώτο παιδικό βιβλίο της J.K. Rowling μετά το Χάρι Πότερ μόλις κυκλοφόρησε! «Το χριστουγεννιάτικο γουρουνάκι» είναι μία γιορτινή ιστορία για ένα παιδί και το αγαπημένο του παιχνίδι. Μαζί με την πανέμορφη εικονογράφηση από τον Jim Field, το νέο βιβλίο της J.K. Rowling υπόσχεται μία αξιαγάπητη γιορτινή περιπέτεια γεμάτη φαντασία, μαγεία και συναίσθημα. Η κυκλοφορία του νέου βιβλίου της J.K. Rowling είναι ένα παγκόσμιο εκδοτικό γεγονός, καθώς «Το χριστουγεννιάτικο γουρουνάκι» κυκλοφόρησε σχεδόν ταυτόχρονα σε 37 χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, και κέρδισε αμέσως την αγάπη των παιδιών. Στην χώρα μας, η 1η έκδοση κυκλοφόρησε σε 50.000 αντίτυπα

«Το χριστουγεννιάτικο γουρουνάκι» – Λίγα λόγια για το βιβλίο

Στη νέα παιδική ιστορία της J.K. Rowling πρωταγωνιστούν ένα μικρό παιδί, το αγαπημένο του παιχνίδι και ένα νέο παιχνίδι. Ο Τζακ λατρεύει το λούτρινο γουρουνάκι του, τον Γου. Ο Γου είναι πάντα δίπλα του και τον βοηθά στα εύκολα και τα δύσκολα. Μόνο που λίγο πριν τα Χριστούγεννα ο Γου θα χαθεί! Ο Τζακ δεν χρειάζεται να το σκεφτεί πολύ, θα αρχίσει να ψάχνει το αγαπημένο του παιχνίδι. Δεν θα είναι μόνος του σε αυτή την περιπέτεια όμως. Μαζί του θα είναι και το χριστουγεννιάτικο γουρουνάκι. Μόνο που ο Τζακ βρίσκει το χριστουγεννιάτικο γουρουνάκι εντελώς… αχώνευτο, μιας και το βλέπει ως αντικαταστάτη του Γου. Ο Γου είναι αναντικατάστατος για τον Τζακ. Παρόλα αυτά, ο Τζακ και το Χριστουγεννιάτικο γουρουνάκι θα ξεκινήσουν μαζί για τη Χώρα των Χαμένων. Εκεί τους περιμένουν απίθανες περιπέτειες.

Video Duration
0:25

Στο μαγικό μέρος όπου πάνε όλα τα χαμένα πράγματα, η αγάπη μπορεί να τα ζωντανέψει ξανά. Ο γενναίος Τζακ θα ταξιδέψει στη Χώρα των Χαμένων για να αναζητήσει τον Γου, αλλά εκεί θα βρει και τον εαυτό του, καθώς και ο ίδιος νιώθει λίγο χαμένος. Ο κόσμος του βιβλίου «Το χριστουγεννιάτικο γουρουνάκι» είναι κι αυτός μαγικός. Αρκετά διαφορετικός από αυτόν της σειράς Χάρι Πότερ, αλλά το ίδιο ελκυστικός. Μπορεί να μην έχει μαγικά ραβδιά, έχει όμως τη δική του μαγεία που εξιτάρει τη φαντασία των παιδιών.

«Το χριστουγεννιάτικο γουρουνάκι» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός και μπορείς να το αποκτήσεις άμεσα από το Public.gr ή τα καταστήματα Public. Μπορείς, επίσης, να κερδίσεις το νέο βιβλίο της J.K. Rowling! Διάβασε παρακάτω όλες τις λεπτομέρειες.

«Το χριστουγεννιάτικο γουρουνάκι» – Διαγωνισμός

Το Public και οι εκδόσεις Ψυχογιός χαρίζουν σε πέντε (5) τυχερούς ισάριθμα (5) αντίτυπα του βιβλίου «Το χριστουγεννιάτικο γουρουνάκι». Διεκδίκησε κι εσύ ένα αντίτυπο συμπληρώνοντας τα στοιχεία σου στη φόρμα συμμετοχής του διαγωνισμού μέχρι τις 28 Οκτωβρίου. Οι τυχεροί θα επιλεγούν μετά από κλήρωση και θα ανακοινωθούν στο Public Blog. Πολλαπλές συμμετοχές δεν θα λαμβάνονται υπόψη. Καλή επιτυχία!

Η κλήρωση έγινε και οι νικητές ενημερώθηκαν 

Η J.K. Rowling μιλά για το νέο της βιβλίο

Video Duration
1:14


Η J.K. Rowling απάντησε πρόσφατα σε ερωτήσεις σχετικά με το νέο παιδικό βιβλίο «Το χριστουγεννιάτικο γουρουνάκι». Παρακάτω θα βρεις όλες τις δηλώσεις της.

  • Υπάρχουν πολλές κλασικές ιστορίες που έχουν χριστουγεννιάτικο φόντο. Είναι αυτό το φόντο σημαντικό για εσάς;

Πάντα ήθελα να γράψω μια τέτοια ιστορία, έτσι νιώθω ότι με αυτό το βιβλίο κάνω πραγματικότητα ένα όνειρο που έχω εδώ και πολλά χρόνια! Έπρεπε, όμως, να είναι η σωστή ιστορία, και τελικά τη βρήκα.

  • Αν έπρεπε να περιγράψετε τον Τζακ και το Χριστουγεννιάτικο Γουρουνάκι με τρεις λέξεις, ποιες θα ήταν αυτές;

Ο Τζακ είναι γενναίος, τρυφερός και λιγάκι χαμένος. Ωστόσο, μέσα από την περιπέτεια που ζει μαζί με το Χριστουγεννιάτικο Γουρουνάκι, βρίσκει τον εαυτό του. Θα περιέγραφα το Γουρουνάκι ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.

  • Πόσο διαφορετικό ήταν το στήσιμο της πλοκής αυτού του βιβλίου σε σχέση με τη σειρά του Χάρι Πότερ; Υπάρχει μαγεία στο Χριστουγεννιάτικο Γουρουνάκι;

Είμαι πολύ καλή στον σχεδιασμό της πλοκής και ήξερα ακριβώς τι θα συνέβαινε, πού και πώς, πριν καν ξεκινήσω να γράφω το Χριστουγεννιάτικο Γουρουνάκι. Η ιστορία αυτή είναι μαγική, αλλά με τρόπο πολύ διαφορετικό από τον Χάρι Πότερ. Μπαίνεις σ’ έναν κόσμο που λειτουργεί με βάση τους δικούς του, παράξενους, μαγικούς νόμους, και παρόλο που τα Χριστούγεννα από μόνα τους διαθέτουν πολλή μαγεία, εδώ δεν υπάρχουν μάγοι και μαγικά ραβδιά.

  • Ανταποκρίνεται η εικονογράφηση του Τζιμ Φιλντ στο πώς εσείς φανταστήκατε τους χαρακτήρες και τον κόσμο τους;

Η εικονογράφηση του Τζιμ είναι απλά τέλεια! Πραγματικά νιώθω σαν να ήταν στο μυαλό μου και να σχεδίασε αυτό ακριβώς που σκεφτόμουν. Τα ’χασα όταν είδα μία συγκεκριμένη εικόνα (δεν μπορώ να σας πω ποια χωρίς να αποκαλύψω λεπτομέρειες του βιβλίου), επειδή ήταν μια εξαιρετική απεικόνιση μίας από τις αγαπημένες μου σκηνές.

  • Πώς ήταν η συνεργασία σας με τον Τζιμ; Την απολαύσατε;

Ο Τζιμ κι εγώ συνεργαστήκαμε μέσω της εκδότριάς μου, της Ρουθ, η οποία μου έστελνε τα σχέδια του Τζιμ και του μετέφερε στη συνέχεια τα σχόλιά μου. Και ακριβώς επειδή από την αρχή ήταν πολύ εύστοχος σε ό,τι έκανε, οι περισσότερες παρατηρήσεις μου ήταν εκδηλώσεις ενθουσιασμού! Μου άρεσε πάρα πολύ η συνεργασία μας. Πραγματικά ήταν ο τέλειος εικονογράφος για το συγκεκριμένο πρότζεκτ.

  • Πού γράψατε την ιστορία σας;

Το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας μου το έγραψα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που έχω στον κήπο, αλλά θυμάμαι ότι σχεδίαζα τη μαγική Χώρα των Χαμένων ενώ ήμασταν σε οικογενειακές διακοπές. Τα παιδιά μου έπαιζαν στην παραλία και εγώ, χωμένη κάτω από μια ομπρέλα, έφτιαχνα χάρτες και σκεφτόμουν όλες τις μικρολεπτομέρειες αυτού του κόσμου.

  • Το Χριστουγεννιάτικο Γουρουνάκι το γράψατε για μικρά παιδιά;

Σίγουρα υπάρχουν παιδιά που θα μπορούσαν να το διαβάσουν από μόνα τους. Ελπίζω ότι αυτή η ιστορία θα οδηγήσει σε ενδιαφέρουσες συζητήσεις ανάμεσα στους μικρούς αναγνώστες και τους ενηλίκους που θα τους τη διαβάσουν. Συζητήσεις για όλα εκείνα τα πράγματα που θεωρούμε πολύτιμα, για το πώς η αλλαγή και η απώλεια είναι αναπόσπαστα κομμάτια της ζωής μας, αλλά και πώς από αυτά μπορούν να προκύψουν υπέροχα πράγματα.