«ΛΕΞ: Ένα αστέρι από τσιμέντο» / Η φωνή μίας ολόκληρης γενιάς μέσα σε ένα βιβλίο

Περίληψη: Απλά ένα βιβλίο για έναν ράπερ από τη Θεσσαλονίκη. Κι όμως, το «ΛΕΞ: Ένα αστέρι από τσιμέντο» είναι πολλά περισσότερα από αυτό και μόλις κυκλοφόρησε!

Ο Λεξ είναι ένας από της σημαντικότερους Έλληνες ράπερ των τελευταίων ετών. Μπορεί να είναι μόλις 37 χρονών, αλλά έχει καταφέρει για πάνω από 20 χρόνια τώρα να εκφράσει με τη μουσική του μία ολόκληρη γενιά. Σπάνια μιλάει σε μέσα ενημέρωσης και αποφεύγει και τα social media. Εκφράζεται κυρίως μέσα από τους στίχους του. Αυτή τη φορά, όμως, μιλούν άλλοι σημαντικοί άνθρωποι της τέχνης για εκείνον, μέσα από το νέο βιβλίο «ΛΕΞ: Ένα αστέρι από τσιμέντο», το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Κυψέλη.

«ΛΕΞ: Ένα αστέρι από τσιμέντο» / Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το πρώτο πράγμα που ξεχωρίζει κανείς ξεφυλλίζοντας το νέο βιβλίο είναι τα ονόματα των ανθρώπων που επέλεξαν να μιλήσουν για τον Λεξ. Ενδεικτικά, μερικά από τα πράγματα που θα διαβάσεις προέρχονται από τους:  Αλέξανδρος Βούλγαρης (The Boy), Φοίβος Δεληβοριάς, Σεμίνα Διγενή, Νατάσσα Μποφίλιου, Γιάννης Οικονομίδης, Μαρία Σαχπασίδη (Sophie Lies) και πολλοί ακόμα. Τα κείμενα συμπληρώνει ιδανικά η πολύ όμορφη εικονογράφηση από τον Λέανδρος και διάφοροι στίχοι του Λεξ.

Αυτό το βιβλίο είναι αφιερωμένο στο σήμερα, στην καθημερινότητα των απλών ανθρώπων, όπως ακριβώς γίνεται συνήθως και στα τραγούδια του. Μπορεί ο ίδιος ο Λεξ να μην θεωρεί τον εαυτό του ποιητή, ούτε να πιστεύει πως παράγει υψηλή τέχνη, αλλά οι σκέψεις, οι λέξεις και οι στίχοι του έχουν καταφέρει να εκφράσουν τα συναισθήματα πολλών νέων ανθρώπων, η φωνή των οποίων δεν γίνεται να ακουστεί το ίδιο δυνατά. Μία γενιά που βλέπει την πραγματικότητά της να είναι χειρότερη από αυτή των προηγούμενων, βρήκε στους στίχους του Λεξ έναν εκπρόσωπό της.

Αυτή η επιρροή που είχε η μουσική του είναι ένας από τους λόγους που δεκάδες άνθρωποι της τέχνης εκτιμούν το έργο του. Στο νέο βιβλίο «ΛΕΞ: Ένα αστέρι από τσιμέντο» καλλιτέχνες και άνθρωποι της τέχνης μιλούν για τον Λεξ, την ελληνική ραπ, την πραγματικότητα των καιρών μας, τον θυμό μιας γενιάς με φόντο τη μουντή εικόνα της πόλης.

Το νέο βιβλίο «ΛΕΞ: Ένα αστέρι από τσιμέντο» κυκλοφόρησε και είναι άμεσα διαθέσιμο στα καταστήματα Public και στο Public.gr.