«Μεσάνυχτα στη Βιβλιοθήκη» / Ποια ζωή θα επέλεγες αν ήξερες όλες τις πιθανότητες;

Περίληψη: Κάθε επιλογή και μια διαφορετική ζωή. Ποια από όλες είναι η καλύτερη; Η Νόρα, πρωταγωνίστρια του βιβλίου «Μεσάνυχτα στη Βιβλιοθήκη», θα ψάξει την απάντηση.

Πόσο αλλιώτικη θα ήταν η ζωή σου αν είχες κάνει διαφορετικές επιλογές; Στο «Μεσάνυχτα στη Βιβλιοθήκη» ο Matt Haig επιχειρεί να απαντήσει στο αδύνατο αυτό ερώτημα εξερευνώντας όλες τις πιθανότητες. Το νεότερο μυθιστόρημα του Βρετανού συγγραφέα κυκλοφόρησε πέρσι στα αγγλικά και μετατράπηκε σε διεθνές best seller. Το παγκόσμιο εκδοτικό φαινόμενο κυκλοφορεί τώρα και στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Πάμε να το γνωρίσουμε καλύτερα!

«Μεσάνυχτα στη Βιβλιοθήκη» – Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το «Μεσάνυχτα στη Βιβλιοθήκη» μας βάζει στη ζωή της Νόρα. Η πρωταγωνίστρια μόλις έχει χάσει τη δουλειά της, η γάτα της έφυγε από τη ζωή και κανένας γύρω της δε μοιάζει να νοιάζεται για εκείνη. Η Νόρα θα πάρει μία σκληρή απόφαση, να βάλει τέλος στη ζωή της. Το βράδυ της απόπειράς της, αντί για το θάνατο, τον παράδεισο ή την κόλαση, θα βρει τον εαυτό της σε μία βιβλιοθήκη.

Η βιβλιοθήκη αυτή είναι κυριολεκτικά άπειρη και κάθε τόμος στα ράφια της αφορά τη ζωή της, ή μάλλον, κάθε διαφορετική ζωή που θα μπορούσε να είχε ζήσει. Κάθε μικρή ή μεγάλη απόφαση που πήρε η Νόρα στη ζωή της θα μπορούσε να την είχε οδηγήσει σε διαφορετικό μονοπάτι. Θα μπορούσε να είχε γίνει ροκ σταρ, ολυμπιονίκης, μητέρα και τόσα άλλα. Κάθε βιβλίο που ανοίγει την μεταφέρει σε μία καινούργια εναλλακτική πραγματικότητα. Εκεί, στη βιβλιοθήκη ανάμεσα σε ζωή και θάνατο, η Νόρα έχει την ευκαιρία να μπει και να παραμείνει σε όποια από τις άπειρες διαφορετικές εκδοχές του εαυτού της επιθυμεί. Πώς όμως είναι δυνατόν να επιλέξει; Ποια είναι μία «καλή» ζωή και ποια «κακή»;

Και κάπως έτσι το βιβλίο βάζει και τον αναγνώστη να αναρωτηθεί πώς αλλιώς θα μπορούσε να είχε ζήσει τη ζωή του. Όσο μελαγχολικές κι αν ακούγονται αυτές οι σκέψεις, όμως, το βιβλίο είναι κάθε άλλο παρά μελαγχολικό. Μέσα από την πρωτότυπη ιδέα του ταξιδιού στις διαφορετικές εκδόσεις της ζωής της πρωταγωνίστριάς του, το «Μεσάνυχτα στη Βιβλιοθήκη» καταφέρνει να αναδείξει με χιούμορ και ανάλαφρο τόνο την μαγεία της απλότητας της ζωής.

«Μεσάνυχτα στη Βιβλιοθήκη» – Διαγωνισμός

Το Public και οι εκδόσεις Ψυχογιός χαρίζουν σε πέντε (5) τυχερούς αναγνώστες ισάριθμα (5) αντίτυπα του βιβλίου «Μεσάνυχτα στη Βιβλιοθήκη». Για να πάρεις μέρος στο διαγωνισμό συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στη φόρμα συμμετοχής μέχρι τις 29 Οκτωβρίου. Οι νικητές θα αναδειχθούν μετά από κλήρωση. Πολλαπλές συμμετοχές δεν θα λαμβάνονται υπόψη.

Καλή επιτυχία!

Η κλήρωση έγινε και οι  νικητές έχουν ενημερωθεί