Νέες κυκλοφορίες / Βιβλία που «ήρθαν σαν την άνοιξη»

Περίληψη: Όπως κάθε άνοιξη, οι μηχανές των εκδοτικών οίκων δουλεύουν στα μάξιμα, προσφέροντας δυνατές προτάσεις βιβλίων για όλα τα γούστα. Κρατήστε σημειώσεις!

H έλευση του νέου μήνα φέρνει μαζί της πολλές και ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες βιβλίων - ειδικά τον Μάρτιο, η ελληνική και μεταφρασμένη λογοτεχνία έχει την τιμητική της. Μέσα στις επόμενες ημέρες καταφθάνουν στα ράφια του Public – φυσικά και ηλεκτρονικά – πολλά καινούργια βιβλία, έτοιμα να μας ταξιδέψουν σε τόπο και σε χρόνο. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά! 

Αρχή με τις «Διαθήκες» της Margaret Atwood, το βιβλίο που απέσπασε το βραβείο Booker για το 2019. Χάρη στη μεταφρασμένη εκδοχή του το ελληνικό κοινό έχει ευκαιρία να διαβάσει την αριστουργηματική συνέχεια της θρυλικής «Ιστορίας της Θεραπαινίδας». Ένα έργο εξαιρετικά επίκαιρο! Και συνεχίζουμε... Ποιον μπορείς να εμπιστευτείς, αν δεν μπορείς να εμπιστευτείς τον εαυτό σου; Ένα ψυχολογικό θρίλερ με αναπάντεχες ανατροπές -για τους λάτρεις του είδους-, θα βρεις στις σελίδες του βιβλίου «Ο καλός γιος» του Jeong You Jeong.

Η συνέχεια ανήκει στην Cara Hunter και «Το διπλανό σπίτι», ένα βιβλίο απρόβλεπτο, αγωνιώδες, καθηλωτικό. Κανένας δεν είναι τόσο αθώος όσο φαίνεται και η ιστορία της Hunter το αποδεικνύει με υποδειγματική ένταση και συνεχείς ανατροπές. Τα πράγματα ηρεμούν και αποκτούν συναισθηματική ένταση στο «Γλυκόπικρο αντίο» του David Nicholls. Ένα πραγματικό εγκώμιο στην αναζωογονητική δύναμη της φιλίας και την εμβληματική έκρηξη της πρώτης αγάπης.

Το 1955 ο δεκατετράχρονος αφροαμερικανός Έμετ Τιλ ταξιδεύει με το τρένο από το Σικάγο στο Μισισίπι. Σφυρίζει με θαυμασμό, βλέποντας ένα λευκό κορίτσι. Τον απάγουν και τον δολοφονούν, αφού προηγουμένως τον βασανίσουν. Οι δολοφόνοι του, λευκοί, δικάζονται και αθωώνονται. Ο John Edgar Whiteman, εξήντα χρόνια μετά, αποφασίζει να ερευνήσει την υπόθεση του Λούις Τιλ, η οποία στην εποχή της είχε προκαλέσει μεγάλο θόρυβο. Και κάπως έτσι παίρνουμε στα χέρια μας ένα σπουδαίο ανάγνωσμα, το «Γράφοντας για να σώσω μια ζωή».

Και κλείνουμε με τη «Μαύρη Τουλίπα» του Αλέξανδρου Δουμά, που πρωτοδημοσιεύτηκε το 1850 και έκτοτε καταλαμβάνει ξεχωριστή θέση στα κλασικά έργα της λογοτεχνίας. Με φόντο την ειδυλλιακή Ολλανδία του 17ου αιώνα ο συγγραφέας πλέκει με χάρη και αμεσότητα, απολαυστικές δόσεις λεπτής ειρωνείας και αριστοτεχνικό αφηγηματικό οίστρο μια συναρπαστική πλοκή, όπου η αδικία, η προδοσία, η ζήλεια και το αδικαιολόγητο μίσος έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την αγνότητα και τον έρωτα. Με βασικό άξονα τα κεντρικά πανανθρώπινα ερωτήματα παραμένουν: Γιατί υποφέρει ο άνθρωπος; Θα υπερτερήσει άραγε η δικαιοσύνη και η ομορφιά;

Έλα στο κοντινότερο κατάστημα Public ή επισκέψου το public.gr, για να βρεις το νέο σου ανάγνωσμα. Το σαββατοκύριακο είναι κοντά - το μόνο που πρέπει να αποφασίσεις είναι από ποιο βιβλίο θα ξεκινήσεις!