«O Υπασπιστής του Αυτοκράτορα» / Γνώρισε το νέο βιβλίο του Φίλιππου Πλιάτσικα!

Περίληψη: Το δεύτερο βιβλίο του Φίλιππου Πλιάτσικα είναι εδώ! «Ο Υπασπιστής του Αυτοκράτορα» είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα που μας ταξιδεύει στην Ευρώπη σε δύο διαφορετικές εποχές.

Ένα ταξίδι στην Κρήτη αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης του Φίλιππου Πλιάτσικα για τη συγγραφή του νέου ιστορικού μυθιστορήματος «O Υπασπιστής του Αυτοκράτορα». Ο αγαπημένος τραγουδιστής και συγγραφέας επισκέφθηκε το σπίτι στο οποίο ο Ναπολέων Βοναπάρτης διανυκτέρευσε κατά το ταξίδι του προς την Αίγυπτο, δεκαετίες πριν. Αυτή ήταν η σπίθα που του έδωσε το έναυσμα για να ξεκινήσει η συγγραφή του βιβλίου, το 2017. Για λίγο όμως το project μπήκε στον «πάγο». Τελικά, δύο χρόνια μετά ο Φίλιππος Πλιάτσικας άρχισε να γράφει ξανά το βιβλίο και σήμερα αυτό είναι διαθέσιμο από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

«O Υπασπιστής του Αυτοκράτορα» – Λίγα λόγια για το βιβλίο


Το ιστορικό μυθιστόρημα του Φίλιππου Πλιάτσικα μας πηγαίνει πίσω στο 1798. Εκείνη τη χρονιά, ο Ναπολέων Βοναπάρτης ταξιδεύει προς την Αίγυπτο και κατά τη διαδρομή θα καταφύγει στην Ιεράπετρα της Κρήτης για ένα διάστημα. Μαζί του είναι και ο πιο πιστός αξιωματικός του, ο Ζαν Λινιέ. Για άλλους, όπως η Σοφία, η Κρήτη είναι ένα μέρος από το οποίο πρέπει να διαφύγουν. Από την Κρήτη η Σοφία ταξιδεύει για τη Μάνη, την Πεντέλη και, τελικά, το Παρίσι.

Και ερχόμαστε τώρα στο σήμερα. Όμως, τι σχέση μπορεί να έχει μία άγνωστη πτυχή της ιστορίας στα τέλη του 18ου αιώνα με το σήμερα; Αυτό το «κουβάρι» θα ξετυλίξει η Σοφί Λινιέ, όταν ανακαλύπτει έναν παλιό πίνακα ζωγραφικής που κρύβει μέσα του μυστικά από το παρελθόν. Αυτά που μαθαίνει θα την στείλουν στο δικό της οδοιπορικό, από το Παρίσι στην Κρήτη και έπειτα στην Πεντέλη. Το παρόν συναντά το παρελθόν με διαφορά φάσης μερικών δεκαετιών. Αυτό όμως δεν θα εμποδίσει τη σχεδόν μεταφυσική διασύνδεσή τους.

Θες να μάθεις ακόμα περισσότερα για το νέο βιβλίο; Ο Φίλιππος Πλιάτσικας θα παρευρεθεί στο Public Café Συντάγματος στις 9 Νοεμβρίου, για να μας μιλήσει για το δεύτερο βιβλίο του, «O Υπασπιστής του Αυτοκράτορα». Για το βιβλίο θα μας μιλήσει και η ποιήτρια Άννα Αφεντουλίδου. Επιπλέον, στην εκδήλωση θα συμμετέχουν η ηθοποιός Ιωάννα Παπακωνσταντίνου και ο κιθαρίστας Χάρης Μιχαηλίδης, που θα παρουσιάσουν ένα μικρό απόσπασμα της παράστασης «Μουσική για ένα βιβλίο». Περισσότερες λεπτομέρειες για την εκδήλωση μπορείς να βρεις εδώ.

Το ιστορικό μυθιστόρημα «O Υπασπιστής του Αυτοκράτορα» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Μπορείς να το αποκτήσεις άμεσα από το κοντινότερο κατάστημα Public και από το Public.gr.