«Όπου και να ταξιδέψω»: Το νέο βιβλίο του Νίκου Βατόπουλου μας ταξιδεύει στην Ελλάδα

Περίληψη: Μετά τα πολυδιαβασμένα «Περπατώντας στην Αθήνα» και «Μικροί δρόμοι της Αθήνας», ήρθε η στιγμή που ο Νίκος Βατόπουλος θα μας ταξιδέψει και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Επιβιβαστείτε!

Μετράμε λίγες μόνο ημέρες από την κυκλοφορία του νέου βιβλίου του αθηναιογράφου Νίκου Βατόπουλου, με τίτλο «Όπου και να ταξιδέψω: Περπατώντας σε 24 πόλεις», και ανυπομονούμε να τον ακολουθήσουμε σε μια ξεχωριστή διαδρομή από την Καλαμάτα ως την Κομοτηνή και από το Ηράκλειο ως τη Φλώρινα. Συγκεκριμένα, μέσα από τις σελίδες του βιβλίου μάς δίνεται η ευκαιρία να ταξιδέψουμε σε 24 πόλεις της Ελλάδας, χάρη σε κείμενα και φωτογραφίες που μοιράζεται ο ίδιος μαζί μας.

Η μεγάλη αγάπη του δημοσιογράφου για τις ελληνικές πόλεις τον οδήγησε ξανά στο να περιηγηθεί σε νέα κτίρια, να συλλέξει καινούριες εμπειρίες και να χαράξει τις δικές του διαδρομές. Αυτή τη φορά, όχι στην αγαπημένη του Αθήνα, αλλά σε 24 πόλεις της Ελλάδας. Είναι μια αγάπη, που όπως αναφέρει ο ίδιος, είναι στο κέντρο της θεώρησής του για τον κόσμο, το αύριο, την Ιστορία και τους ανθρώπους που έζησαν, ζουν και θα ζήσουν.

Ο γνωστός δημοσιογράφος, που έχει αφιερωθεί στο πολιτιστικό ρεπορτάζ, έχει αρχίσει από το 2016 να περιηγείται συστηματικά στο σώμα της ηπειρωτικής Ελλάδας και να ανακαλύπτει ανεκμετάλλευτους «θησαυρούς». Έχει αποφασίσει να ρίξει το βλέμμα του σε ένα αστικό απόθεμα, που νιώθει ο ίδιος ότι είναι παραμελημένο, αγνοημένο, υποτιμημένο και σε απόσυρση.

Τι να περιμένεις:

Το βιβλίο αποτελεί μια απολύτως υποκειμενική ματιά του Νίκου Βατόπουλου και μια συλλογή σκέψεων, παρατηρήσεων, φωτογραφιών και σύντομων προσωπικών κειμένων με σκοπό την αστική αναγέννηση της Ελλάδας και όχι μια εγκυκλοπαιδική καταγραφή.Θέλεις να δεις τις πρώτες σελίδες του; Κάνε κλικ εδώ!

To Public, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μεταίχμιο, χαρίζει πέντε (5) αντίτυπα του βιβλίου «Όπου και να ταξιδέψω: Περπατώντας σε 24 πόλεις» σε ισάριθμους (5) τυχερούς

Η κλήρωση ολοκληρώθηκε και οι νικητές είναι οι εξής: 

Νίκος Βλαχαντώνης
Μαρία Κυριαζή 
Νίκη Πετροπούλου
Όλγα Σπένδου
Μαριάννα Ρούση 

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή!