«Ποτέ»: Το νέο βιβλίο του Ken Follett έρχεται στις 9 Νοεμβρίου

Περίληψη: Το νέο του μυθιστόρημα του Ken Follett, «Ποτέ», δεν είναι ιστορική μυθοπλασία, αλλά τοποθετείται στο σήμερα. Κυκλοφορεί σύντομα από τις εκδόσεις BELL.

Με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 175 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, το όνομα Ken Follett είναι σίγουρα γνωστό στους περισσότερους βιβλιόφιλους. Τα ιστορικά του μυθιστορήματα είναι αυτά για τα οποία έχει αγαπηθεί από τους αναγνώστες όλα αυτά τα χρόνια, αλλά σύντομα θα κυκλοφορήσει ένα βιβλίο-έκπληξη από τον Ουαλό συγγραφέα, το οποίο παρεκκλίνει από την επιτυχημένη φόρμουλα. Στις 9 Νοεμβρίου 2021 έρχεται στο Public το «Ποτέ» από τις εκδόσεις BELL

«Ποτέ» – Λίγα λόγια για το βιβλίο


Στο νέο του βιβλίο, ο Ken Follett δεν μας ταξιδεύει στο παρελθόν. Το «Ποτέ» μας κρατά στο σήμερα. Το νέο μυθιστόρημα διαδραματίζεται στο παρόν, αλλά «βλέπει» στο μέλλον. Τα γεγονότα που εξιστορεί μας κάνουν να συνειδητοποιήσουμε πόσο εύκολα μπορεί ο κόσμος να οδηγηθεί στην αποσταθεροποίηση. Σε αυτό βοηθά η τρομακτικά αληθοφανής αφήγηση, η οποία μας βάζει σε σκέψεις για την επόμενη μέρα του πλανήτη. Μία σειρά μικρών γεγονότων και ασήμαντων -φαινομενικά- αποφάσεων μπορούν να επιφέρουν αλλαγές σε παγκόσμια κλίμακα και να διαταράξουν την ισορροπία των δεδομένων, η οποία είναι εύθραυστη.

Στο «Ποτέ» η δράση είναι καταιγιστική και μας πάει από τη μία άκρη του κόσμου στην άλλη. Από τη Βόρεια Αφρική έως την Άπω Ανατολή συμβαίνουν γεγονότα που κλιμακώνουν όλο και περισσότερο την ένταση μεταξύ χωρών. Ένα αμερικάνικο drone πέφτει σε ξένα χέρια, μία χώρα έχει μυστικό οπλοστάσια χημικών όπλων, μία όαση συρρικνώνεται μέρα με τη μέρα. Ο ρεαλισμός της ιστορίας πηγάζει σε μεγάλο βαθμό από τους χαρακτήρες που δημιούργησε ο Ken Follett. Ήρωες και καιροσκόποι, επαναστάτες και μυστικοί πράκτορες, ψευδοπροφήτες και οπορτουνιστές πολιτικοί, και η Πρόεδρος των ΗΠΑ Πολίν Γκριν συνθέτουν έναν πολύπλοκο ιστό ανθρώπων και θέτουν σε κίνηση γεγονότα που παρόμοιά τους δεν θα ήθελες να συμβούν ποτέ στην πραγματικότητα.

Έναυσμα για να γράψει ο Ken Follett αυτή την ιστορία στάθηκε η έρευνά του κατά τη συγγραφή του βιβλίου «Πτώση των Γιγάντων». Εκεί συνειδητοποίησε πως ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν ένας πόλεμος που κανένας ηγέτης δεν ήθελε να συμβεί. Μία σειρά από αποφάσεις και γεγονότα, όμως, οδήγησαν στην πιο αιματηρή σύγκρουση που είχε γνωρίσει μέχρι τότε ο κόσμος. Αυτό έβαλε τον Ken Follett σε σκέψεις για το αν κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί ξανά σήμερα και του έδωσε την ιδέα να δημιουργήσει αυτή ακριβώς την ιστορία. Για τη διαδικασία συγγραφής του «Ποτέ», ο Ken Follett ανέβασε ένα πολύ διαφωτιστικό βίντεο στο κανάλι του στο YouTube, το οποίο μπορείς να παρακολουθήσεις παρακάτω:

Video Duration
8:17


Το «Ποτέ» κυκλοφορεί στην Ελλάδα στις 9 Νοεμβρίου 2021 από τις εκδόσεις BELL, ταυτόχρονα με τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και πολλές ακόμα χώρες. Μείνε συντονισμένος στο Public Blog για να μαθαίνεις πάντα πρώτος για κάθε… hot βιβλιο-κυκλοφορία!