"Η χώρα των τεράτων" κυκλοφόρησε και στα Ελληνικά! Κέρδισέ το!

Περίληψη: Το πασίγνωστο και βραβευμένο παιδικό βιβλίο "Η χώρα των τεράτων" του Maurice Sendak κυκλοφορεί επιτέλους και στην Ελλάδα και μπορείς να το κερδίσεις!

Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά βιβλία για παιδιά στον κόσμο. Κι όμως, στη χώρα μας παρέμεινε πρακτικά άγνωστο για δεκαετίες, παρ' ότι εκδόθηκε για πρώτη φορά το μακρινό 1963 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κάλλιο αργά παρά ποτέ, όμως! Έφτασε η ώρα για την κυκλοφορία του μεταφρασμένου στα ελληνικά βιβλίου. Οι εκδόσεις Παπαδόπουλος φρόντισαν για αυτό και τώρα έχουμε την χαρά να το καλωσορίσουμε και στην χώρα μας τη "Χώρα των Τεράτων"!

Η υπόθεση του βιβλίου

Όταν ο Μαξ φοράει τη στολή του λύκου κι αρχίζει τις σκανταλιές, η μητέρα του τον μαλώνει “ΤΕΡΑΣ!” και τον στέλνει στο δωμάτιο του. Τότε ο Μαξ θυμωμένος θα ξεκινήσει ένα ταξίδι για μια φανταστική χώρα που κατοικείται από τέρατα. Αυτά θα τον ανακηρύξουν βασιλιά τους και θα αρχίσουν μαζί του τον ΚΑΚΟ ΧΑΜΟ! Όμως, μετά από τον κακό χαμό, ο Μαξ θα πεθυμήσει το σπίτι του και τη μητρική αγκαλιά. Και το ταξίδι της επιστροφής θα ξεκινήσει…

Η χώρα των τεράτων - Κριτικές

Σε αυτό το βιβλίο είναι σχεδόν περιττό να γράψουμε κριτικές, μιας και πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά έργα της παιδικής λογοτεχνίας σε παγκόσμια κλίμακα. Το βιβλίο, του οποίου ο πρωτότυπος τίτλος είναι "Where the Wild Things Are", έχει κερδίσει τη θέση του επάξια σε όλες τις λίστες με τα καλύτερα παιδικά βιβλία. Μάλιστα, το περιοδικό Time το έχει τοποθετήσει στην κορυφή, ανακηρύσσοντάς το ως "το καλύτερο παιδικό βιβλίο όλων των εποχών"!

xwra-twn-teratwn-01

Όπως συμβαίνει συχνά, στην αρχή το βιβλίο δεν είχε τύχει καλής αποδοχής, ενώ πολλές βιβλιοθήκες το είχαν απαγορεύσει. Δεν πήρε, όμως, περισσότερο από δύο χρόνια για να καταλάβουν όλοι, τόσο οι βιβλιοθήκες όσο και οι κριτικοί, πως τα παιδιά λάτρευαν το βιβλίο και πως δεν το άφηναν κάτω! Από τότε, το "Η Χώρα των Τεράτων" βρίσκεται σταθερά, σε όλες τις δημοσκοπήσεις, όλες τις "λίστες" και όλες τις συλλογές, στις κορυφαίες θέσεις. Μάλιστα, θεωρείται το κορυφαίο εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο και αυτό που άνοιξε το δρόμο για όλα όσα ακολούθησαν!

Μεταφορές στη μικρή & τη μεγάλη οθόνη

Προφανώς το βιβλίο έχει μεταφερθεί και στη μικρή οθόνη, το 1973, αλλά και μια "ενημερωμένη" έκδοση το 1988. Αλλά το βιβλίο δεν πέρασε απαρατήρητο και από την ίδια τη Disney, η οποία έκανε δοκιμές το 1983 για τη χρήση computer animation με βάση αυτό. Αλλά η μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη θα αργούσε. Μόλις το 2009 είδαμε μια ταινία βασισμένη στο "Where the Wild Things Are", με τον ίδιο τον Maurice Sendak να είναι μέσα στους παραγωγούς. Με βάση το σενάριο της ταινίας, κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά και ένα διήγημα με τίτλο "The Wild Things".

Παρά τις πιέσεις προς τον Sendak για να δημιουργήσει μια (ή και περισσότερες) συνέχεια του "Η Χώρα των Τεράτων", ο ίδιος αρνούνταν πεισματικά να το κάνει. Μάλιστα, λίγο πριν τον θάνατό του, το 2012, ο Sendak είχε πει ότι μια συνέχεια "θα ήταν η πιο βαρετή ιδέα που θα μπορούσε να φανταστεί"!

Βέβαια ο Sendak έχει γράψει κι άλλα βιβλία, τα οποία μπορείς να βρεις διαθέσιμα, στα αγγλικά, στα ράφια των καταστημάτων Public, αλλά και στο Public.gr.

Η χώρα των τεράτων – Διαγωνισμός

Το Public, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Παπαδόπουλος, σου δίνουν την ευκαιρία να φύγεις νικητής, συμμετέχοντας στον διαγωνισμό για τρία (3) αντίτυπα του βιβλίου "Η χώρα των τεράτων". Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συμπληρώσεις τα στοιχεία σου στη φόρμα συμμετοχής και να… κάνεις λίγες μέρες υπομονή, μέχρι την κλήρωση στις 12 Απριλίου. Πολλαπλές συμμετοχές δεν θα λαμβάνονται υπόψη.

Καλή επιτυχία! 

Η κλήρωση έγινε και οι νικητές κληρώθηκαν