Περίληψη: Χρειάζεσαι πρόσβαση στο Google Maps αλλά έχουν τελειώσει τα MB; Υπάρχει τρόπος!
24 Αυγούστου , 2021 • 2 MINS READ
24 Αυγούστου , 2021 • 2 MINS READ
Περίληψη: Χρειάζεσαι πρόσβαση στο Google Maps αλλά έχουν τελειώσει τα MB; Υπάρχει τρόπος!
Μεταξύ των εφαρμογών πλοήγησης/GPS για smartphones το Google Maps είναι αδιαμφισβήτητα η δημοφιλέστερη -και ίσως καλύτερη- λύση. Τα features είναι αμέτρητα και μπορείς να φτάσεις στον προορισμό σου με τη μεγαλύτερη ευκολία. Το μόνο αρνητικό είναι πως, αν μείνεις χωρίς δεδομένα ή βρεθείς σε σημείο χωρίς σήμα, δεν θα μπορείς να φορτώσεις τους χάρτες και τις οδηγίες. Όχι όμως αν είχες προνοήσει! Πάμε να δούμε τι εννοούμε.
Το Google Maps μπορεί να χρησιμοποιηθεί και offline, αρκεί να έχεις κατεβάσει ήδη τα δεδομένα που χρειάζεσαι. Πριν ξεκινήσεις για το ταξίδι, την εκδρομή και οποιαδήποτε άλλη εξόρμηση, κατέβασε όλα τα δεδομένα της περιοχής που θα επισκεφθείς. Έτσι θα έχεις οδηγίες ακόμα κι αν δεν έχεις σήμα. Αν η περιοχή που θες να αποθηκεύσεις είναι μεγάλη και με πολλά σημεία ενδιαφέροντος, τότε το αρχείο που θα κατέβει στη συσκευή σου θα είναι αρκετά μεγάλο. Φρόντισε, λοιπόν, να έχεις αρκετό αποθηκευτικό χώρο διαθέσιμο.
Η διαδικασία για να αποθηκεύσεις έναν χάρτη για offline χρήση είναι πολύ απλή. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα:
Μόλις ολοκληρώσεις τα παραπάνω βήματα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον χάρτη που κατέβασες για να πλοηγηθείς ακόμα κι αν δεν έχεις δεδομένα.
Αφού κατεβάσεις την περιοχή που σε ενδιαφέρει, μπορείς, μόλις αποκτήσεις ξανά πρόσβαση στο internet, να κάνεις update τον offline χάρτη. Με αυτό τον τρόπο θα έχεις πάντα τα πιο ενημερωμένα δεδομένα. Να θυμάσαι όμως πως ο χάρτης που κατέβασες έχει ημερομηνία λήξης, αν δεν τον χρησιμοποιείς. Η Google κρατά τα δεδομένα για συγκεκριμένο διάστημα και μετά τα σβήνει. Αυτό γίνεται γιατί η Google δεν θέλει οι χρήστες να έχουν παλιά δεδομένα πλοήγησης. Μη ξεχνάς να κάνεις συχνά update τους offline χάρτες σου λοιπόν!
Ένα ακόμα χρήσιμο tip, που πρέπει να θυμάσαι, είναι ότι μπορείς να μεταφέρεις τα δεδομένα που μόλις κατέβασες σε κάρτα SD, για να απελευθερώσεις χώρο στη συσκευή σου. Για να μεταφέρεις τους χάρτες σε εξωτερική κάρτα αποθήκευσης πήγαινε ξανά στην ενότητα offline maps, επίλεξε το εικονίδιο ρυθμίσεων επάνω δεξιά και κάνε tap εκεί που λέει Storage Preferences. Στις ρυθμίσεις των offline maps μπορείς να ορίσεις να γίνεται αυτόματα το update των κατεβασμένων χαρτών, ώστε να μη χρειάζεται να το κάνεις χειροκίνητα κάθε φορά.
Τώρα, που ξέρεις πώς να αξιοποιήσεις τη λειτουργία των offline maps του Google Maps στο smartphone σου, δεν θα χαθείς ποτέ!