H Sony ιδρύει το PlayStation PC label για τα παιχνίδια που θα κυκλοφορήσουν σε υπολογιστές

Περίληψη: Με νέα ταυτότητα θα έρχονται τα παιχνίδια της Sony για υπολογιστές στο μέλλον. Οι μελλοντικές κυκλοφορίες θα συνοδεύονται με το νέο “PlayStation PC” label.

Η στροφή της Sony και προς το PC gaming είναι δεδομένη, αφού μετά το Days Gone και το God of War, φαίνεται πως πολλά παιχνίδια της θα κυκλοφορήσουν και για υπολογιστές. Με αυτό το σκεπτικό και για να διατηρήσει σαφή το διαχωρισμό ανάμεσα σε κονσόλες PlayStation και PC, η Sony δημιούργησε μια νέα ταυτότητα publisher που θα χρησιμοποιείται σε οτιδήποτε αφορά υπολογιστές.

Συγκεκριμένα, η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε το PlayStation PC, η ταυτότητα του οποίου θα φαίνεται τόσο στα κουτιά των PC games της, όσο και στην εισαγωγική οθόνη καθενός από αυτά. Σύμφωνα με τα όσα εντοπίστηκαν στο διαδίκτυο, η σχετική καταχώρηση έγινε τον Απρίλιο του 2021 μέσω των κεντρικών γραφείων της ιαπωνικής εταιρείας στην Καλιφόρνια.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι σήμερα έχουμε δει τα Horizon Zero Dawn και Days Gone να κυκλοφορούν για υπολογιστή. Επίσης, έχουν ήδη ανακοινωθεί τα Uncharted 4: A Thief’s End, Uncharted: The Lost Legacy, αλλά και το God of War για PC, ενώ υπάρχουν τις τελευταίες μέρες έντονες φήμες και για το Sackboy: A Big Adventure. Όπως φαίνεται, το PC gaming για το PlayStation είναι και θα παραμείνει σημαντικό.