Samsung Galaxy S22 & S22+: Τα must-have smartphones του '22

Περίληψη: Διαθέσιμα από σήμερα τα Galaxy S22 και S22+, τα δύο πιο προσιτά μοντέλα της ναυαρχίδας της Samsung, και είναι… must!

Η Samsung έχει κάνει τη δική της "σχολή" στον χώρο των smartphones. Κάθε χρόνο, χιλιάδες οπαδοί και εκατομμύρια απλοί χρήστες περιμένουν να δουν τα καινούρια Galaxy S, τις ναυαρχίδες της εταιρείας, οι οποίες επηρεάζουν σε τεράστιο βαθμό τα τεκταινόμενα στον χώρο των συσκευών Android. Η Samsung εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται στην κορυφή της τεχνολογίας και, πρακτικά, κοντράρεται μόνο με την Apple για τα "πρωτεία" σε τεχνολογικές πρωτοπορίες, μιας και καμία άλλη εταιρεία δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί της. Πριν λίγο καιρό, είδαμε την παρουσίαση της νέας σειράς, του Galaxy S22, η οποία σειρά αποτελείται από τρία μοντέλα: το βασικό S22, το ενισχυμένο S22+, και το κορυφαίο S22 Ultra. Ενώ, όμως, το Ultra έχει κυκλοφορήσει εδώ και δύο εβδομάδες, τα δύο μικρότερα μοντέλα κυκλοφορούν… σήμερα!

Η σειρά S22 φέρνουν νέες δυνατότητες και νέα χαρακτηριστικά, ενώ κατά κοινή ομολογία πρόκειται για την πιο σημαντική κυκλοφορία από τη Samsung, εδώ και πολλά χρόνια! Οι αναβαθμίσεις που φέρνουν τα νέα μοντέλα είναι σημαντικές και θα σε βάλουν σε σοβαρό πειρασμό, ακόμη κι αν έχεις το περυσινό S21. Για να δούμε, όμως, τι είναι αυτά τα χαρακτηριστικά που κάνουν τη διαφορά στα νέα Galaxy…

Για αρχή, οι κάμερες. Ο παλιός αισθητήρας των 12 megapixels έχει δώσει τη θέση του σε έναν μεγαλύτερο των 50 megapixels, για καλύτερη απόδοση και περισσότερη ευκρίνεια. Ομοίως και για τον τηλεφακό, εδώ έχουμε αισθητήρα στα 10 megapixels με οπτικό (πραγματικό) zoom 3×. Αυτές είναι σημαντικές αναβαθμίσεις, αλλά δε σταματάμε εδώ!

galaxy-s22-s22-plus

Επεξεργαστής: στον "νορμάλ" κόσμο, δηλαδή εκτός ΗΠΑ, τα Galaxy S22 έρχονται με τον επεξεργαστή Exynos 2200 της ίδιας της Samsung, ο οποίος ενσωματώνει και GPU ("κάρτα γραφικών") από την AMD, τεχνολογίας RDNA2. Ως απόδοση είναι η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα.

Αλλά και στο κέλυφος η Samsung έχει κάνει πράγματα. Πλέον, δεν έχουμε… πλαστικά και υλικά "σαν γυαλί", αλλά… γυαλί! Για την ακρίβεια, γυαλί Corning Gorilla Glass Victus Plus, τόσο στη μπροστινή πλευρά όσο και στην οπίσθια.

Η οθόνη μπορεί να μοιάζει ίδια, αλλά δεν είναι. Κατ' αρχήν η οθόνη των Galaxy S22 και S22+ είναι λίγο πιο φωτεινή. Εκεί που διαφέρει, όμως, είναι στο refresh rate. Μα, θα πεις, είναι 120Hz και στο S21. Ναι… αλλά δεν είναι variable refresh rate! Οι νέες οθόνες δεν παραμένουν "καρφωμένες" στα 120Hz, αλλά, αναλόγως του τι δείχνουν, μπορούν να κατέβουν μέχρι και τα 10Hz, για εξοικονόμηση ενέργειας! Επίσης υπάρχει και το Vision Booster, το οποίο βοηθά στο να βλέπεις την οθόνη σε εξωτερικούς χώρους.

galaxy-s22-s22-plus-02

Η μόνη "παραχώρηση" που μπορούμε να εντοπίσουμε, πέρα από τη μεγαλύτερη οθόνη και τη μνήμη, είναι το ότι τα Galaxy S22 και S22+ δεν έχουν το S Pen. Αυτό αποτελεί προνόμιο μόνο του κορυφαίου S22 Ultra, αλλά… εντάξει, είναι κάτι που δεν είναι απαραίτητο σε όλους. Βέβαια, το μικρότερο μέγεθος μπορεί να είναι κρίσιμο για κάποιους που δεν θέλουν να έχουν στην τσέπη τους κάτι τόσο μεγάλο όσο το Ultra. Για αυτούς, υπάρχει και το Samsung Galaxy Tab S8, το οποίο είναι κανονικό tablet με οθόνη 11, 12,4 ή 14,6 ιντσών ΚΑΙ με Galaxy S Pen, και με τρομερές δυνατότητες. Το Galaxy Tab S8 και ο συνδυασμός του με το Galaxy S22 ή το S22+ σου επιτρέπουν να έχεις τόσο ένα πανίσχυρο αλλά μικρό smartphone στην τσέπη αλλά και ένα ικανότατο tablet στην τσάντα, για να δουλεύεις οπουδήποτε!

Τώρα, λοιπόν, τα Samsung Galaxy S22 και S22+ είναι διαθέσιμα και μπορείς να έρθεις σε ένα κατάστημα Public για να τα δεις από κοντά και να τα… πασπατέψεις, να δεις πώς νιώθουν στα χέρια σου και να κάνεις δικό σου αυτό που προτιμάς! Ή μπες στο Public.gr και αγόρασέ το απ' ευθείας, για να το έχεις στα χέρια σου μέσα στο σαββατοκύριακο! Με γειά!