90 χρόνια LEGO: Γιορτάζουμε με μοναδικές προσφορές

Περίληψη: Αυτό το μήνα κλείνουμε 90 χρόνια LEGO και το γιορτάζουμε με εκπληκτικές προσφορές! Μάθε τα πάντα εδώ.

Τα ενενηκοστά της γενέθλια γιορτάζει φέτος η LEGO, και μαζί της εκατομμύρια φίλοι του παιχνιδιού ανά τον κόσμο. Από ένα μικρό εργαστήριο στο Billund της Δανίας, η LEGO κατάφερε να εξελιχθεί σε ένα brand παγκοσμίου φήμης με αξία που ξεπερνά σήμερα τα 9 δισεκατομμύρια δολάρια. Εμείς στο Public ξέρεις πόσο πολύ λατρεύουμε το παιχνίδι. Γι’ αυτό τώρα με συνολικές αγορές LEGO άνω των 90€ έχεις έκπτωση -20%, ώστε να απολαύσεις ατελείωτες ώρες παιχνιδιού και δημιουργικότητας.

LEGO: 90 χρόνια παιχνιδιού, διασκέδασης και δημιουργίας

Η ιστορία της LEGO ξεκινά στο εργαστήριο του ξυλουργού Ole Christiansen το 1932. Η «Μεγάλη Ύφεση» έχει γίνει αισθητή και στη χώρα της Σκανδιναβίας. Αντιμέτωπος με την πτώχευση ο Ole Kirk Christiansen αποφασίζει να αξιοποιήσει τις γνώσεις του στην ξυλουργική κατασκευάζοντας παιχνίδια από ξύλο. Μάλιστα, ο Ole φτιάχνει τα πρώτα το παιχνίδια για να κάνει τα παιδιά του χαρούμενα μετά το θάνατο της συζύγου του. Τα πρώτα χρόνια είναι ιδιαίτερα δύσκολα, όμως ο ιδρυτής της LEGO δεν το βάζει κάτω. Σιγά σιγά τα παιχνίδια του Christiansen αρχίζουν να κερδίζουν τους καταναλωτές, ιδιαίτερα κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Το 1934, ο Christiansen συνειδητοποιεί πως χρειάζεται ένα «δυνατό» brand name για να υλοποιήσει το όραμά του. Μετά από πολύ σκέψη επιλέγει τη λέξη «LEGO». Το όνομα της εταιρείας προέρχεται από τη δανέζικη φράση «leg godt» που σημαίνει «παίζω καλά». Αργότερα ο Ole Christiansen θα ανακαλύψει πως το όνομα σημαίνει επίσης «βάζω μαζί, συναρμολογώ» στα λατινικά. Σχεδόν έναν αιώνα μετά, το όνομα «LEGO» όχι μόνο είναι ταυτισμένο στο μυαλό του κόσμου με το παιδικό παιχνίδι, αλλά αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ονόματα εταιρειών παγκοσμίως.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1950, ο γιος του Ole, Godtfred Christiansen αναλαμβάνει το management της επιχείρησης. Η συζήτηση με έναν ξένο αγοραστή, γίνεται η αφορμή για την ανάπτυξη του πρώτου «συστήματος παιχνιδιού LEGO». Πιστή στο όραμά της για καινοτομία, η LEGO αποφασίζει να δώσει τη δυνατότητα στα ίδια τα παιδιά να αναπτύξουν τη φαντασία τους και τη δημιουργικότητά τους. Η ομάδα της LEGO ξεκινά να σχεδιάζει και να παράγει πλαστικά τουβλάκια με υποδοχές που τους επιτρέπουν να συναρμολογούνται σε διάφορους συνδυασμούς. Το πείραμα στέφεται με μεγάλη επιτυχία. Το σύστημα της LEGO αλλάζει τα δεδομένα στο χώρο του δημιουργικού παιχνιδιού, ενώ η νέα αυτή προσέγγιση βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση. Το 1961, ο Godtfred εγκαταλείπει την παραγωγή ξύλινων παιχνιδιών και επικεντρώνεται στο σύστημα παιχνιδιού LEGO με πλαστικά τουβλάκια. Ο δρόμος προς την παγκόσμια κορυφή ήταν πλέον ανοικτός.

Τις επόμενες δεκαετίες το όνομα της LEGO αρχίζει να γιγαντώνεται σε όλο τον κόσμο. Από τη δεκαετία του ’90 και έπειτα η LEGO μετατρέπεται σε ένα πανίσχυρο franchise. Εκτός από εκατοντάδες retail καταστήματα, το brand της δανέζικης εταιρείας περιλαμβάνει θεματικά πάρκα, ταινίες, βιντεοπαιχνίδια, βιβλία, σχολικά, προϊόντα ρουχισμού και πολλά άλλα. Την ίδια περίοδο ξεκινά να συνεργάζεται με άλλα μεγάλα brands, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τη δημοτικότητα των παιχνιδιών της. Star Wars, Harry Potter, Jurassic Park, Mario και πολλά άλλα μεγάλα franchise του Hollywood έχουν λανσάρει LEGO παιχνίδια, δημιουργώντας ένα παγκόσμιο φαινόμενο χωρίς προηγούμενο.

lego-prosfores-01

Μπες στο συναρπαστικό κόσμο της LEGO με έκπτωση -20%!

Τα φετινά γενέθλια της LEGO είναι η ιδανική στιγμή για να κάνεις δώρο ένα εντυπωσιακό σετ LEGO σε ένα μικρό σου φίλο, ή, γιατί όχι, στον εαυτό σου. Άλλωστε ποτέ δεν είσαι αρκετά μεγάλος για LEGO. Με αφορμή τον εορτασμό των ενενηκοστών της γενεθλίων , η LEGO έχει λανσάρει συναρπαστικά νέα σετ που μπορούν να απολαύσουν όλες οι ηλικίες.

Το LEGO® Classic 90 Years of Play είναι η επετειακή έκδοση του κλασικού σετ κατασκευής. Με αυτό το σετ παιδιά και ενήλικες μπορούν να κατασκευάσουν τα δικά τους παιχνίδια LEGO και να γνωρίσουν τη χαρά της δημιουργίας.

Στο ίδιο μοτίβο, με το σετ κατασκευών LEGO® Classic Bricks and Functions μπορείς να κατασκευάσεις 7 διασκεδαστικά παιχνίδια με λειτουργίες και γρανάζια αλλά και ξεχωριστές δημιουργίες με τα εκατοντάδες τουβλάκια που έχεις στη διάθεσή σου.

Αν προτιμάς μια περιπέτεια με ζώα, με το 3 σε 1 σετ LEGO® Creator Majestic Tiger μπορείς να φτιάξεις από το μηδέν μία επιβλητική τίγρη και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσεις τα τουβλάκια για να δημιουργήσεις ένα νέο ζώο. Η επιλογή είναι δική σου. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι άπλετη φαντασία.

Το νέο σετ LEGO® Ninjago Lloyd’s Legendary Dragon υπόσχεται ατελείωτες ώρες συναρπαστικής δράσης με μάχες επικών διαστάσεων. Το σετ περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, 4 γενναίους ήρωες νίντζα και έναν γιγαντιαίο δράκο.

Ιδανικό για να μάθουν τα παιδιά την αξία της ομαδικότητας και της συνεργασίας είναι το σετ LEGO® Friends Friendship Tree House. Με ένα τεράστιο δεντρόσπιτο, 5 μίνι φιγούρες και λεπτομερή δωμάτια τα παιδιά μπορούν να εξερευνήσουν τις δημιουργικές τους ικανότητες παίζοντας μαζί με τους φίλους τους.

Άλλο ένα εξαιρετικό σετ για ομαδικό παιχνίδι είναι το LEGO® City Fire Station. Εδώ έχουμε έναν εντυπωσιακό πυροσβεστικό σταθμό με δωμάτιο ελέγχου, χώρους πυροσβεστών, ρεσεψιόν και γκαράζ. Σχεδόν όλα όσα έχει δηλαδή και ένας πραγματικός πυροσβεστικός σταθμός. Μαζί με μίνι φιγούρες, πυροσβεστικό όχημα και ελικόπτερο, το σετ της LEGO εγγυάται μοναδικές στιγμές διασκέδασης.

Φυσικά, ακόμα περισσότερες επιλογές σε φανταστικά παιχνίδια LEGO μπορείς βρεις εδώ. Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε χρόνια πολλά στη LEGO. Το παιχνίδι δε θα ήταν ποτέ το ίδιο χωρίς εκείνη.

Για ακόμα περισσότερες προτάσεις σε παιχνίδια και events ειδικά για τους μικρούς μας φίλους μείνε συντονισμένος, στο Public Blog.