Πού θα βγεις: ΣΚ με wine tasting, όπερα & «Ιστορίες καλοσύνης»!

Περίληψη: Ο Ιούνιος ξεκινά με σαββατοκύριακο και εμείς σου προτείνουμε τα καλύτερα events για να υποδεχτείς όπως πρέπει το φετινό καλοκαίρι!

Ο Μάιος φεύγει και είμαστε πλέον έτοιμοι να καλωσορίσουμε τον Ιούνιο μπαίνοντας για τα καλά σε summer mood. Μουσικά venues, θέατρα, θερινά, open air fests, όλα πλέον μυρίζουν καλοκαίρι! Ο καιρός είναι όπως πρέπει, οπότε μη χάσεις την ευκαιρία να ξεκουραστείς βολτάροντας. Όπως πάντα, εμείς κάναμε τη δύσκολη δουλειά της τελικής επιλογής και σου παρουσιάζουμε το top 10 προορισμών που μπορείς να απολαύσεις τις επόμενες ημέρες με την παρέα σου. Ή με το άλλο σου μισό. Ή και μόνος. Η αντίστροφη μέτρηση για το Σαββατοκύριακο ξεκίνησε οπότε ετοιμάσου. Φύγαμε!

Dream pop, όπερα και νέος Λάνθιμος!

Ο φετινός Ιούνιος προβλέπεται ιδιαιτέρως μουσικός. Ήδη κάνουμε «προθέρμανση» για Release και Athens Jazz Festival, μη νομίζεις όμως ότι οι συναυλιακές μας προτάσεις τελειώνουν κάπου εδώ. Οι Still Corners, το αμερικανο-βρετανικό duo που μας χάρισε το «Black Lagoon» έρχεται στη χώρα μας με νέο δίσκο στις αποσκευές του για δύο ταξιδιάρικες εμφανίσεις (31/05-1/6) στη σκηνή του Gagarin 205. Η σχέση λατρείας ανάμεσα στο ελληνικό κοινό και το δίδυμο των Greg Hughes και Tessa Murray επιβεβαιώθηκε και πάλι, με το live της Παρασκευής να είναι ήδη sold out!

events-sk-01

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της περσινής διοργάνωσης, το Indie Playground Festival επιστρέφει στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2024, παρέα με πολλά από τα ανερχόμενα ονόματα της σύγχρονης «ανεξάρτητης» ελληνικής σκηνής. Deaf Radio, ΑΜΚΑ, VASSIŁINA και Larry Gus είναι μερικά από τα ονόματα που θα εμφανιστούν το ερχόμενο ΣΚ στο βιομηχανικό χώρο Playground 260. Ετοιμάσου για ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι από το kraut και το punk μέχρι την electropop και τη neo-psychedelia.

Η όπερα έχει τη δική της ξεχωριστή ομορφιά και δε θα μπορούσαμε να μην συμπεριλάβουμε στην ατζέντα μας ένα από τα διασημότερα έργα που γράφτηκαν ποτέ. Η Εθνική Λυρική Σκηνή ανοίγει το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών με μια από τις δημοφιλέστερες όπερες του διεθνούς ρεπερτορίου. Αυτό το Σαββατοκύριακο, η Tosca ανεβαίνει στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού σε σκηνοθεσία Hugo de Ana και μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού. Τα εντυπωσιακά σκηνικά μαζί με έναν θίασο καταξιωμένων καλλιτεχνών συνθέτουν μια παραγωγή κινηματογραφικών προδιαγραφών που «ζωντανεύουν» επί σκηνής το φημισμένο έργο του Giacomo Puccini.

events-sk-04

Πάμε να δούμε τώρα ποιες σινε-προτάσεις ξεχωρίσαμε για το ερχόμενο ΣΚ. Εννιά χρόνια μετά το Mad Max: A Fury Road, ο ελληνικής καταγωγής George Miller μας παραδίδει το επόμενο κεφάλαιο της θρυλικής post-apocalyptic περιπέτειας. Το Furiosa: A Mad Max Saga είναι το prequel του «Δρόμου της Οργής» και η πέμπτη ταινία του επικού franchise που έχει γράψει ιστορία στην κατηγορία των action movies. Πρωταγωνιστεί η Anya Taylor-Joy, ενώ το βασικό καστ της ταινίας συμπληρώνει ο Chris Hemsworth και ο Tom Burke.

Μετά τη σαρωτική επιτυχία του Poor Things (και) στα Oscar, ο Γιώργος Λάνθιμος μας δίνει ακόμα ένα λόγο να βολτάρουμε στα σινεμά της πόλης. Στο «Kinds of Kindness» τρεις ιστορίες μπλέκονται ανορθόδοξα μεταξύ τους, δημιουργώντας μια κωμικοτραγική κινηματογραφική μελέτη με θέμα την τάση του ανθρώπου για εξουσία, έλεγχο και αλληλεξάρτηση. Στη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου πρωταγωνιστεί η «μούσα» πλέον του Έλληνα σκηνοθέτη Emma Stone μαζί με τον Jesse Plemons. Να αναφέρουμε εδώ πως o Αμερικανός ηθοποιός κέρδισε το Βραβείο Ανδρικού Ρόλου στο διαγωνιστικό τμήμα του φετινού Φεστιβάλ των Καννών.

Video Duration
0:47

Λαϊκό τραγούδι, wine fest & κάθε λογής cocktail!

Σμυρνέϊκο, ρεμπέτικο, λαϊκό. Το ελληνικό τραγούδι χρωστάει τα μέγιστα σε γυναίκες που με το ταλέντο και το θάρρος τους όρισαν ένα μεγάλο μέρος του πολιτισμού μας. Τις ιστορίες αυτών των γυναικών τιμά επί σκηνής η μουσικοθεατρική παράσταση «Μαρίκα με είπανε, Μαρίκα με βγάλανε». Μέσα από ένα πρωτότυπο «μουσικό κουτί», το θεατρικό έργο του Γιώργου Ανδρέου και του Οδυσσέα Ιωάννου αποτίνει φόρο τιμής στις αρχετυπικές γυναικείες μορφές που επηρέασαν το ελληνικό λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι του περασμένου αιώνα. Αυτό το Σάββατο στο Θέατρο της Μονής Λαζαριστών.

Επιστρέφουμε στην Αθήνα και το Θέατρο Γκλόρια εκεί όπου βρίσκουμε την παράσταση «Αλιγάτορες». Ο Γιάννης Λασπιάς διασκευάζει το ψυχολογικό δράμα του Andrew Keatley, το οποίο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Πόσο εύκολα «κατασκευάζεται» μια πληροφορία; Πού ξεκινάει και πού σταματάει η αλήθεια; Πού οδηγεί η πόλωση και η καταδίκη της κοινής γνώμης; Αρκεί μια καταγγελία για ν' αλλάξει όλη σου η ζωή; Ποιοι είναι τελικά οι «Αλιγάτορες» αυτής της κοινωνίας; Η απάντηση επί σκηνής. Στην παράσταση πρωταγωνιστεί ο Γεράσιμος Γεννατάς και η Φαίη Ξυλά, ενώ τη μουσική υπογράφει το ελληνικό darkwave ντουέτο των Incirinna.

events-sk-02

Τα καλοκαιρινά fests έχουν ήδη ξεκινήσει και στην ατζέντα μας θα βρεις για το ΣΚ τρία απολαυστικά events. Πρώτη στάση, η Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, η οποία αναμένεται την Κυριακή να... πλημμυρίσει από κρασί. Το Athens Wine Selfie 2024 σε προσκαλεί στη Φωκίωνος Νέγρη για να ζήσεις την απόλυτη wine tasting εμπειρία. Πάνω από 150 ετικέτες κρασιών από καταξιωμένα οινοποιεία, boutique wineries και δίκτυα διανομής με ελληνικά και εισαγόμενα κρασιά σε περιμένουν στο μεγαλύτερο καλοκαιρινό ταξίδι οινογνωσίας!

Το καλοκαίρι είναι η εποχή των cocktails και ποιος καλύτερος τρόπος να μάθεις τα μυστικά του bartending από ένα fest αφιερωμένο στους επίδοξους και επαγγελματίες mixologists. To Athens Cocktail Festival, που πλέον έχει καθιερωθεί ως το μεγαλύτερο cocktail event της Αθήνας, επιστρέφει για τρίτη χρονιά και φέτος θα ξεκινήσει από Δημοτική Αγορά της Κυψέλης με ένα δυνατό πάρτι και περισσότερα από 14 cocktail bars!

events-sk-05

Κλείνουμε με ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι στο χρόνο. Το Red Jasper Cabaret Theatre διοργανώνει από τις 24/5 έως τις 2/6 για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ Σύγχρονου Καλλιτεχνικού Καμπαρέ. Καλλιτεχνικές ομάδες και solo artists που δραστηριοποιούνται στη σύγχρονη σκηνή θα παρουσιάσουν μια εκλεκτή γκάμα θεατρικών παραστάσεων μουσικών εκδηλώσεων, ακροβατικών, περφόρμανς πολλών ακόμη acts που έχουν συνδεθεί με την ιστορία του καμπαρέ.

Τώρα γνωρίζεις τι «παίζει» δυνατά στην πόλη το ερχόμενο ΣΚ. Διάλεξε προορισμό και ετοιμάσου για ένα ακόμα συναρπαστικό σαββατοκύριακο, το πρώτο του φετινού καλοκαιριού. Και αν έχεις όρεξη για παραπάνω εξόδους, ρίξε μια ματιά σε όλα τα events που περιμένουμε με ανυπομονησία, μέσα από το Public Tickets.

Να περάσεις υπέροχα!