Δωρεάν events: Ορχήστρες, swing beats & μαγικές σινέ-βραδιές!

Περίληψη: Ακόμα μια εβδομάδα ξεκινά με φουλ συναρπαστικές εκδηλώσεις και εμείς σου προτείνουμε τα πιο hot δωρεάν events που παίζουν για διασκέδαση και ψυχαγωγία!

Άλλη μια εβδομάδα αρχίζει και σε περίπτωση που αναρωτιέσαι ποιος θα είναι ο επόμενος προορισμός εμείς σου έχουμε έτοιμη για ακόμα μια φορά την απάντηση. Συναυλίες, μουσικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις, η Public ατζέντα είναι πάντα γεμάτη με δυνατά events για να γεμίσεις τις μέρες σου. Όπως πάντα, με ελεύθερη είσοδο. Φρόντισε μόνο να κρατήσεις δυνάμεις μετά τις βουτιές και τα παιχνίδια στην παραλία. Βάλε λοιπόν την καλή σου διάθεση, ψήσε την παρέα στην ομαδική και φύγαμε!

Jazzy vibes ή κλασική μουσική;

Μπορεί το φετινό Release Athens να… μονοπωλεί το ενδιαφέρον όσον αφορά τα συναυλιακά δρώμενα, στην πόλη κρύβονται όμως ακόμα περισσότερες προτάσεις για να απολαύσεις αν δηλώνεις μουσικόφιλος. Την Πέμπτη, το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς διοργανώνει μια καλοκαιρινή βραδιά στο Κτήριο ΠΙΟΠ του Ταύρου, υπό τους ήχους των Swingin’ Cats. Ο Γιώργος Ζερβός και η παρέα του θα μας ξεσηκώσουν με jazzy διασκευές σε αξέχαστα τραγούδια του Χατζιδάκι, του Χιώτη, του Μουζάκη και πολλών ακόμη θρύλων της ελληνικής μουσικής.

dwrean-events-108-06

Συνεχίζουμε με μια τριήμερη μουσική βόλτα στο «Νιάρχος». Η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το Phasma New Music Days. Για τρεις ημέρες (9, 10 &11/7) το κορυφαίο φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής θα παρασύρει το κοινό σε ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι με ένα πολυσυλλεκτικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Τρία μουσικά σύνολα και δεκαεπτά καταξιωμένοι καλλιτέχνες θα ανέβουν στη σκηνή του ΚΠΙΣΝ για να ερμηνεύσουν 89 σύγχρονα έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών. Μην το χάσεις!

Οι φίλοι της κλασικής μουσικής θα βρουν ακόμα μια ξεχωριστή πρόταση στην ατζέντα μας. Στο πλαίσιο του καλοκαιρινού Φεστιβάλ Γαλατσίου «Όμορφες Νύχτες στην Πόλη», η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών θα μοιραστεί το δικό της ιδιαίτερο ρυθμό με τους επισκέπτες που θα βρεθούν αυτό το Σάββατο στο Άλσος Βεΐκου. Η φημισμένη ορχήστρα θα ερμηνεύσει πασίγνωστα και αγαπημένα έργα του κλασικού ρεπερτορίου, όπως οι σερενάτες του Μότσαρτ και του Τσαϊκόφσκι υπό τη διεύθυνση του Νίκου Μαλλιάρα.

dwrean-events-108-02

Εκθέσεις με άρωμα Αφρικής & καλοκαιριού!

Οι γκαλερί της πόλης βάζουν και αυτές τα… «καλοκαιρινά» τους και μεταμορφώνονται σε φανταστικούς προορισμούς για την απογευματινή σου έξοδο. Την Παρασκευή, στο χώρο τέχνης Domatio, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης «Grounding» Σύγχρονη φωτογραφία, διεθνή έργα υφαντικής τέχνης, ποίησης, video art, σύγχρονη γλυπτική και κεραμική συναντιούνται σε μια έκθεση που επιμελείται η καλλιτέχνις Mary Stefanou με θέμα τον πολιτισμό και τους λαούς της Αφρικής.

Πάμε τώρα στη Γκαλερί Art Prisma εκεί όπου μπορείς να θαυμάσεις μια έκθεση που ξεχειλίζει από summer vibes. Η ομαδική έκθεση «The Faces of Summer» συνθέτει μια συναρπαστική καλλιτεχνική πολυφωνία η οποία ενσαρκώνει τα ποικίλα πρόσωπα του καλοκαιριού. Είκοσι τέσσερις καλλιτέχνες φιλοτεχνούν το δικό τους καλοκαίρι, αποτυπώνοντας στον καμβά τις θερινές γεύσεις, τα τοπία, τις παιδικές αναμνήσεις, τις εικόνες μνήμης, και εκείνη τη χαρακτηριστική αίσθηση της αναψυχής που φέρνουν μαζί οι διακοπές της πιο ταξιδιάρικης εποχής του χρόνου.

dwrean-events-108-04

Ψήνεσαι για θέατρο; Πιστεύουμε πως η απάντηση είναι ναι. Προτού όμως εκδράμεις με προορισμό το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, μπορείς να κάνεις πρώτα μια στάση στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, στο Χαλάνδρι. Την Τετάρτη, ανεβαίνουν οι «Τσέντσι» του μεγάλου Βρετανού ρομαντικού ποιητή Percy Shelley, σε σκηνοθεσία Μαριλίτας Λαμπροπούλου. Η παράσταση αντλεί έμπνευση από το έργο του Shelley, περιγράφοντας την τραγική ιστορία της αρχοντικής ιταλικής οικογένειας και μια καθηλωτική πορεία από το σκοτάδι στο φως. Πρωταγωνιστεί ο Γιάννης Νταλιάνης και η Ελίζα Σκολίδη.

Athens Open Air & σινεμά για παιδιά

Αν από την άλλη έχεις συνδυάσει το καλοκαίρι με τα open air σινεμά, τότε ο δρόμος αυτή την εβδομάδα θα σε βγάλει στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Στο πλαίσιο του 14ου Athens Open Air Film Festival, θα προβληθεί την Κυριακή το το κλασικό πλέον «Truman Show». Η τραγελαφική δραματική κομεντί του Peter Weir, με πρωταγωνιστή τον Jim Carrey, παραμένει μέχρι και σήμερα μία από τις πιο ευφάνταστες ταινίες που έχουμε δει ποτέ στη μεγάλη οθόνη, και σίγουρα ένα από τα αριστουργήματα του σινεμά στα ‘90s.

Video Duration
2:33

Οι μικροί μας φίλοι δίνουν ραντεβού αυτή την εβδομάδα στην περιοχή της Γλυφάδας. Την Τετάρτη, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής θα προβληθεί η «Ευχή». Η ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney μας συστήνει την Άσα, τη νέα πριγκίπισσα που θα κληθεί να τα βάλει με την εξουσία του βασιλιά Μανίφικο, έχοντας μαζί της ως σύμμαχο ένα χαριτωμένο πεφταστέρι!

Και κλείνουμε την ατζέντα μας με φανταστικές βιβλιοδράσεις για μικρούς και μεγάλους. Με σύνθημα «Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω…» και κεντρικούς άξονες τη γνώση, την επιστήμη, τον πολιτισμό, αυτό το καλοκαίρι, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης μετατρέπεται σε κυψέλη εξερεύνησης και δημιουργικότητας μέσα από την ανάγνωση και τα βιβλία. Στόχος να κάνουμε όλοι μαζί το δικό μας «γύρο του κόσμου», ξετυλίγοντας το νόημα της ζωής στον πλανήτη.

dwrean-events-108-05

Ώρα λοιπόν να γεμίσεις την ατζέντα σου με φανταστικές δωρεάν εκδηλώσεις και εμείς σου εγγυόμαστε πως θα περάσεις τέλεια! Καλή διασκέδαση!