Δωρεάν events: «Ολονυχτίες τρόμου», latin & sleepover στο ΚΠΙΣΝ!

Περίληψη: Σινεμά, συναυλίες και summer nights υπό το φως των άστρων. Τα δωρεάν events της εβδομάδας είναι εδώ και σου επιφυλάσσουν συναρπαστικές εκπλήξεις!

Μ' αυτά και μ' αυτά φτάνουμε στα μέσα του φετινού καλοκαιριού. Το Euro 2024 έριξε αυλαία, ενώ οι μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις θα συνεχιστούν με τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στην Πόλη του Φωτός. Όσον αφορά τον πολιτισμό, το πρόγραμμα παραμένει γεμάτο με συναυλιακές προτάσεις, θεατρικές παραστάσεις και ακόμα περισσότερα δρώμενα που γεμίζουν «ασφυκτικά» την ατζέντα μας, για ακόμα μια εβδομάδα. Όπως πάντα με ελεύθερη είσοδο, γιατί οι καλοκαιρινές εκπτώσεις ξεκίνησαν και έχεις να ετοιμάσεις και... βαλίτσα. Καιρός για χάσιμο επομένως δεν υπάρχει, οπότε φύγαμε να δούμε πού θα σε βγάλει ο δρόμος τις επόμενες μέρες!

Late night φεστιβάλ και μεταμεσονύχτιες περιπέτειες στο «Νιάρχος»!

Ξεκινάμε λίγο «αντίστροφα», με πρώτο σταθμό το μεγάλο κυριακάτικο sleeover που θα πραγματοποιηθεί, και φέτος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στην Πανσέληνο του Ελαφιού, το ΚΠΙΣΝ διανυκτερεύει και υποδέχεται όλες και όλους να ζήσουν μια βραδιά διαφορετική από τις άλλες με πολλή μουσική, ολονύκτιες προβολές, ομαδικά παιχνίδια, νυχτερινές βόλτες με θαλάσσια ποδήλατα και πολλές ακόμη δράσεις. Απαραίτητη προϋπόθεση, η διάθεση για ξενύχτι μιας και το φετινό Full Moon Sleepover προβλέπεται μεγαλύτερο από ποτέ!  

dwrean-events-109-02

Στο Full Moon Sleepover σε περιμένει μια απολαυστική ποικιλία εκδηλώσεων και σπέσιαλ events. Νυχτερινή λέσχη ανάγνωσης, game zone, silent disco πάρτι και ένα παιχνίδι ειδικά φτιαγμένο για τη μεγάλη βραδιά του φετινού Ιούλη. Ο Γιάννης Σαρακατσάνης υπογράφει το μεγαλύτερο παιχνίδι μυστηρίου που έγινε ποτέ στον πανέμορφο Θόλο! 100 παίκτες θα πρέπει να επιβιώσουν για 60’, ενώ ανάμεσά τους κυκλοφορούν 5 «δολοφόνοι». Θα μπορέσεις να τους ανακαλύψεις; Θα βρεις τον μυστικό τρόπο επικοινωνίας τους; Θα καταφέρεις να επιβιώσεις; Ή μήπως εσύ είσαι ένας απ’ αυτούς;

14ο Athens Open Air Film Festival: Ολονυχτία Τρόμου

Μία μέρα πριν, το Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος θα γεμίσει με horror thrills, κραυγές αγωνίας, αιμοσταγείς δολοφόνους και υπερφυσικά πλάσματα του σκότους. Το 14ο Athens Open Air Film Festival διοργανώνει τη δική του spooky «Ολονυχτία Τρόμου» με τρεις ταινίες που έμειναν στην ιστορία. Οι φίλοι των θρίλερ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν back to back σε ολοκαίνουριες ψηφιακά αποκατεστημένες κόπιες τις θρυλικές καλτ ταινίες «Η Νύχτα του Κυνηγού» (Τσαρλς Λότον), «Μια Μορφή στο Παράθυρο» (Τζακ Λέιτον) και το «Καρναβάλι των Ψυχών» (Χερκ Χάρβεϊ).

Video Duration
1:48

House, latin ή ρεμπέτικο;

Περνάμε τώρα σε μουσικές προτάσεις γιατί πάντα αξίζει να βάλουμε λίγο ρυθμό στην εβδομάδα μας. Στην ατζέντα μας βρίσκουμε το κλασικό πλέον Φεστιβάλ Ρεματιάς του Δήμου Χαλανδρίου. Η Χριστίνα Μαξούρη και τέσσερις εξαιρετικοί λαϊκοί μουσικοί, στήνουν το πάλκο τους και μας προσκαλούν σε ένα μουσικό ταξίδι στη ζωή και τα τραγούδια της Σωτηρίας Μπέλλου. Οι σκοποί του Τσιτσάνη, του Παπαϊωάννου, του Καλδάρα, του Σαββόπουλου, του Μούτση και άλλων καλλιτεχνών μπλέκονται με μαρτυρίες για τη ζωή της Μπέλλου, μέσα από λόγια της ίδιας αλλά και ανθρώπων που τη γνώρισαν.

Ο Αlejandro Diaz η «φωνή» της λατινοαμερικανικής μουσικής παράδοσης επιστρέφει και το φετινό καλοκαίρι στο Φεστιβάλ Ρεματιάς. Την Παρασκευή, ο απολαυστικός τραγουδιστής θα συναντήσει στη σκηνή του Θεάτρου Ρεματιάς, μια ομάδα 20 καλλιτεχνών από την Αργεντινή, τη Βολιβία, την Κολομβία, την Κούβα, την Ελλάδα, το Μεξικό, το Περού, τη Βενεζουέλα και την Χιλή. Μαζί θα συνταξιδέψουν με επαναστατικούς στίχους και όμορφες μελωδίες για να μας συμπαρασύρουν στον μεθυστικό ρυθμό της αυθεντικής latin μουσικής.

dwrean-events-109-01

Τα Sunset DJ sets που απολαύσαμε πέρυσι στο «Νιάρχος» με θέα το ηλιοβασίλεμα έρχονται και πάλι στη Βεράντα του Φάρου. Αγαπημένοι DJs μας προσκαλούν να ζήσουμε μια ακόμη ατμοσφαιρική καλοκαιρινή εμπειρία, με mixes από soul, funk και trip hop, μέχρι electronica και world beats. Στα decks θα ανέβουν αυτή την Τετάρτη οι Adamantios (Teranga Beat) & Stivako, εγκαινιάζοντας το φετινό κύκλο DJ set στο ΚΠΙΣΝ. Πλάι τους θα βρεθεί το ψυχεδελικό La Saramuya Picó Sound System, το οποίο θα δώσει το έναυσμα για το απογευματινό πάρτι, ενώνοντας τη latin, με την afro-latin και τους ρυθμούς της Καραϊβικής.

Παραμυθένια θέατρα & εκθέσεις ιστορίας!

Το Φεστιβάλ Γαλατσίου συνεχίζεται και στο Άλσος Βεΐκου βρίσκουμε αυτή την εβδομάδα δύο εντυπωσιακές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους. Την Παρασκευή, ανεβαίνει το «Το Μαγικό Κλειδί». Η μουσικοθεατρική παράσταση της αγαπημένης Κάρμεν Ρουγγέρη είναι βασισμένη στο υπέροχο παραμύθι της Πηνελόπης Δέλτα «Η καρδιά της βασιλοπούλας». Η σκηνή θα γεμίσει χρώματα, χορούς, κοστούμια και μουσική, σε ένα σύμπαν όπου η μαγεία της ζωής θα συναντηθεί με αυτή του θεάτρου.

Video Duration
0:35

Την Τετάρτη θα προηγηθεί η ανατρεπτική κωμωδία της Χρύσας Σπηλιώτη «Σκοτσέζικο Ντους». Με σατιρική και αυτοσαρκαστική διάθεση, η παράσταση «εξετάζει» τον ίδιο τον κόσμο του θεάτρου και των παρασκηνίων, και μας καλεί να γελάσουμε, να συγκινηθούμε, αλλά και να προβληματιστούμε για όλα αυτά που βιώνει ο σημερινός άνθρωπος στην καθημερινότητά του. Πρωταγωνιστούν η Μαίρη Ραζή και ο Σωτήρης Τσόγκας.

Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και η έκθεση του Σωτήρη Δανέζη «Αμμόχωστος 3,5%» έρχεται να μιλήσει για την αιματηρή κατοχή μέσα από τον φωτογραφικό φακό. Η έκθεση φιλοξενεί μία σειρά από ιστορικές μαρτυρίες και κυρίως αποκαλυπτικές φωτογραφίες του πολύπειρου δημοσιογράφου από το 3,5% της περίκλειστης πόλης-φάντασμα, το οποίο «άνοιξαν» οι αρχές του ψευδοκράτους το 2021. Για πρώτη φορά μετά από μισό αιώνα, μπορούμε να δούμε πως είναι η πόλη μετά τα τραγικά γεγονότα που συγκλόνισαν την Ελλάδα, την Κύπρο και τον κόσμο.

dwrean-events-109-03

Πάμε στοίχημα πως με όλες αυτές τις προτάσεις δεν έχεις παράπονο. Τα λέμε την επόμενη Δευτέρα, με ακόμα περισσότερα δωρεάν events για όλους. Ραντεβού σε μία από τις παραπάνω εκδηλώσεις!