Πού θα βγεις το ΣΚ: Ηρακλής, βραδιές θερινού & ελληνικό rock!

Περίληψη: Οι αυγουστιάτικες εκδηλώσεις συνεχίζονται και αυτό το ΣΚ βρίσκουμε απολαυστικές προτάσεις εξόδου σε όλη την Ελλάδα!

Πλησιάζουμε τα τέλη Αυγούστου και αν έχεις επιστρέψει από τις καλοκαιρινές διακοπές καταλαβαίνεις πως η προσαρμογή κάθε άλλο παρά εύκολη είναι. Η ξαπλώστρα της παραλίας δίνει τη θέση της στην καρέκλα του γραφείου και οι υποχρεώσεις έρχονται και πάλι σε πρώτο πλάνο. Τι κάνεις λοιπόν σε αυτή την περίπτωση; Μα φυσικά ανοίγεις την Public ατζέντα. Εκεί όπου κάθε εβδομάδα σε περιμένουν τα καλύτερα events από το χώρο του πολιτισμού και της τέχνης. Το ΣΚ είναι προ των πυλών, οπότε είναι ώρα σιγά σιγά να δούμε πού αξίζει να βολτάρεις τις επόμενες μέρες. Φύγαμε!

ΣΚ με θεατρικές παραστάσεις!

Για ακόμα ένα σαββατοκύριακο, τα ανοιχτά θέατρα ετοιμάζονται να φιλοξενήσουν θεαματικές παραστάσεις. Πρώτος σταθμός η πόλη της Καλαμάτας. Η καλοκαιρινή περιοδεία της παράστασης «Ηρακλής Μαινόμενος» θα κάνει στάση αυτό το Σάββατο στο Θέατρο Κάστρου. Η εμβληματική τραγωδία του Ευριπίδη, ανεβαίνει με πρωταγωνιστές τους Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, Γιώργο Γάλλο και Στεφανία Γουλιώτη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά. Το σπάνια παιζόμενο έργο του αρχαίου τραγωδού βάζει στο επίκεντρο τον Ηρακλή, με τον μυθικό ημίθεο να πρωταγωνιστεί σε ένα ανελέητο παιχνίδι των θεών.

events-sk-112-01

Στροφή 180 μοιρών με κατεύθυνση την Αθήνα. Είκοσι χρόνια μετά την πρώτη παρουσίασή της στο κοινό, η κωμωδία του Θοδωρή Αθερίδη «Μία Μέλισσα τον Αύγουστο» , έρχεται στο Θερινό Θέατρο Λαμπέτη! Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο ταλαντούχος Νικορέστης Χανιωτάκης μαζί με έναν εκλεκτό θίασο ηθοποιών, χαρίζοντας δροσιά στα καλοκαιρινά μας βράδια. Μυστικά, ψέματα και αλήθειες έρχονται να ανατρέψουν την εύθραυστη ισορροπία των ηρώων με φόντο μια ειδυλλιακή απομονωμένη παραλία.

Μια παράσταση με δύο back to back έργα περιμένει τους φίλους του θεάτρου σε ένα απολαυστικό double bill στο Theatre of the No. Η παράσταση Focus Group της Χαράς Λιανού διασκευάζει το ομώνυμο έργο του Marco di Stefano, εξετάζοντας με καυστικό και προβοκατόρικο τρόπο τη σχέση που συνδέει τις επιχειρήσεις με τους καταναλωτές. Την προσφορά με τη ζήτηση. Τη ζωή με το θάνατο. Αμέσως μετά ακολουθεί το «Resistance in a Time of Peace» του Ολλανδού Jibbe Willems. Ένας ιδιαίτερος μονόλογος με θέμα την απελπισία και τα αδιέξοδα της καθημερινότητας που μοιάζει συνεχώς να επαναλαμβάνεται.

Video Duration
0:58

Η μαγεία του καλοκαιριού στα θερινά

Ψήνεσαι για έξοδο βραδάκι; Ετοιμάσου λοιπόν για βόλτα στα θερινά. Τα «20.000 Είδη Μελισσών» της Estibaliz Urresola Solaguren, είναι μια γεμάτη τρυφερότητα ιστορία ενηλικίωσης για το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να ορίζει την ταυτότητά του και να αγαπιέται γι’αυτό που πραγματικά είναι. Η ταινία της Ισπανίδας δημιουργού κέρδισε το δεύτερο βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας στο 73ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου ενώ ήταν υποψήφια και για 14 Βραβεία Γκόγια.

Το «Longlegs» είναι σίγουρα μία από τις must see ταινίες του καλοκαιριού και απ’ ότι φαίνεται η ταινία του Osgood Perkins θα μας απασχολήσει για καιρό ακόμη. Δυνατά thrills, δαιδαλώδη μυστήρια και ένας κατά συρροή δολοφόνος στοιχειώνουν την πολιτεία του Oregon, σε μια σκοτεινή περιπέτεια όπου το horror συναντά το αστυνομικό θρίλερ και το occult στοιχείο. Με τους Maika Monroe, Nicolas Cage και Blair Underwood.

Video Duration
0:37

Πάμε τώρα να πάρουμε μια γεύση από το «Γύρισμα», τη νέα ταινία του Cédric Kahn. Ένας έμπειρος σκηνοθέτης ξεκινά γυρίσματα για μια ταινία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, όσο μια ομάδα εργατών μάχεται για να μην κλείσει το εργοστάσιό τους. Σύντομα, όμως, διαπιστώνει πως ο παραγωγός του τού έχει πει ψέματα, οι ηθοποιοί του βιώνουν νευρική κρίση και το συνεργείο είναι σε αναβρασμό. Αυτοαναφορική, σαρκαστική, χιουμοριστική και ταυτόχρονα δραματική, η ταινία του Cédric Kahn βάζει στο επίκεντρο το σινεμά, απομυθοποιώντας την ίδια την έβδομη τέχνη.

Η κωμική σειρά ταινιών «Εγώ, ο Απαισιότατος» έχει γράψει τη δική της χρυσή σελίδα στην ιστορία του animation αλλά και του pop culture. O… κακότροπος Gru επιστρέφει μαζί με τη Λούσι και τα αγαπημένα μας minions στο «Εγώ, ο Απαισιότατος 4». Μαζί υποδέχονται το νέο μέλος της οικογένειας, τον Gru Jr, ενώ απέναντι τους θα βρεθεί ένας ακόμα άσπονδος εχθρός. Στην ελληνική μεταγλώττιση, τον Gru ενσαρκώνει ο ένας και μοναδικός Γιάννης Ζουγανέλης.

Video Duration
2:43

Ελληνικό rock & μια δόση avant-garde!

Οι καλοκαιρινές αυγουστιάτικες βραδιές είναι η καλύτερη αφορμή για να βγεις να τραγουδήσεις και να κουνηθείς στο ρυθμό της μουσικής. Μετά τη μεγαλειώδη του συναυλία στο Release Athens 2024, o Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο αιώνιος έφηβος του ελληνικού rock, συνεχίζει τις καλοκαιρινές του εμφανίσεις, με ένα ακόμα live. Το Σάββατο, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου θα ανέβει στη σκηνή του Δημοτικού Στάδιου Χαλκίδας, ξεσηκώνοντας το κοινό με όλες τις μεγάλες του επιτυχίες που εδώ και δεκαετίες έχουν αφήσει εποχή στο ελληνικό πεντάγραμμο.

Όσα χρόνια και αν περάσουν, ο Νίκος Πορτοκάλογλου παραμένει ένας από τους εμβληματικότερους μουσικούς και τραγουδοποιούς της χώρας μας. Και φέτος το καλοκαίρι στήνει τη δική του μουσική παράσταση, παρουσιάζοντας τραγούδια δικά του που έχουμε αγαπήσει, αλλά και νέες βερσιόν σε ελληνικές και ξένες επιτυχίες. Το Σάββατο, ο Νίκος Πορτοκάλογλου θα εμφανιστεί στο Θέατρο Φλόκα της Αρχαίας Ολυμπίας και την Κυριακή στο Κηποθέατρο Αυριακός της Ζακύνθου.

events-sk-112-03

Κλείνουμε τις μουσικές μας προτάσεις – και την ατζέντα του σαββατοκύριακου – με μια avant-garde συναυλία που αν μη τι άλλο δεν μπορεί παρά να σου κεντρίσει το ενδιαφέρον. Οι Tiger Lillies, οι Βρετανοί πρωτοπόροι του cult cabaret επιστρέφουν και πάλι στην αγαπημένη τους Ελλάδα για μια ακόμα εμφάνιση μπροστά στο κοινό τους. Το υποψήφιο για Grammy συγκρότημα του Martyn Jacques έρχεται αυτό το Σάββατο στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης, οπότε αν είσαι κοντά στην Πρέβεζα, μη χάσεις την ευκαιρία να απολαύσεις από κοντά μια πραγματικά μοναδική οπτικοακουστική εμπειρία.

Με τόσες διαφορετικές εκδηλώσεις για να διαλέξεις, ελπίζουμε να σε καλύψαμε και να εντόπισες τα events που θα κάνουν μαγικό ακόμα ένα σαββατοκύριακό σου! Σε περίπτωση όμως που δεν βρήκες αυτό που ψάχνεις, δεν έχεις παρά να μπεις στο Public Tickets και να ανακαλύψεις πολλές περισσότερες εκδηλώσεις!

Καλή διασκέδαση!