Πού θα βγεις: ΣΚ με Βάκχες, Shakespeare & beer fest

Περίληψη: Για ακόμα ένα ΣΚ ανοίγουμε την Public ατζέντα και μπαίνουμε με το... δεξί στο φθινόπωρο βολτάροντας στις πιο fun γωνιές της πόλης.

Άραγε ποια είναι τα σχέδιά σου για το πρώτο ΣΚ του Σεπτέμβρη; Σε περίπτωση που δεν έχεις καταστρώσει ακόμα κάποιο πλάνο εξόδου, εμείς είμαστε εδώ χειμώνα-καλοκαίρι με τις πιο fun προτάσεις του σαββατοκύριακου. Για ακόμα ένα ΣΚ, η πόλη γεμίζει με top εκδηλώσεις και δρώμενα από το χώρο της τέχνης και του πολιτισμού. Θέατρα, συναυλίες, σινεμά είναι οι στάνταρ επιλογές που παίζουν και το επόμενο τριήμερο. Τι θα έλεγες να τις συνδυάσεις με βόλτες στα μουσεία και πολλή παγωμένη μπίρα; Από εμάς είναι ναι! Πάμε λοιπόν να δούμε αναλυτικά τα events που βρίσκονται στην κορυφή της Public ατζέντας!

Από τον Ευριπίδη στον Gogol

Ο Αύγουστος, και μαζί του το καλοκαίρι, μας αποχαιρετά, τα μεγάλα καλλιτεχνικά φεστιβάλ όμως συνεχίζονται. Τα Αισχύλεια 2024 θα μας κρατήσουν συντροφιά όλο το Σεπτέμβρη με φανταστικές παραστάσεις και δρώμενα στην περιοχή της Ελευσίνας. Τα φετινά Αισχύλεια «σηκώνουν» αυλαία την Παρασκευή με το αφιέρωμα του Σταύρου Λάντσια στον Ennio Morricone. Τη σκυτάλη παίρνουν την Κυριακή οι «Βάκχες» του Ευριπίδη, με τον Θάνο Παπακωνσταντίνου να υπογράφει τη διασκευή της διονυσιακής τραγωδίας.

events-sk-113-03

Συνεχίζουμε με ακόμα ένα από τα μεγάλα αριστουργήματα της αρχαίας γραμματείας. Εξήντα χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση των «Ικέτιδων» στην Επίδαυρο, η Μαριάννα Κάλμπαρη φέρνει στο σήμερα τη φημισμένη τραγωδία του Αισχύλου. Η Λένα Παπαληγούρα και η Λουκία Μιχαλοπούλου μαζί με τους Γιάννη Τσορτέκη και Άκη Σακελλαρίου πρωταγωνιστούν σε ένα βαθιά κοινωνικό έργο με θέμα τις ρίζες της πατριαρχίας και τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία. Στην παράσταση θα εμφανιστεί και η μοναδική Μαρίνα Σάττι ως σολίστ, μαζί με τις χορωδούς από το σχήμα CHÓRES. Αυτό το Σάββατο, στο Ανοιχτό Θέατρο Λυκαβηττού.

Από τον Αισχύλο πάμε στον μεγαλύτερο συγγραφέα που γέννησε ποτέ η Βρετανία. Ο «Άμλετ», το κορυφαίο για πολλούς έργο του William Shakespeare, ανεβαίνει την Κυριακή στο Δημοτικό Θέατρο Θανάσης Βέγγος του Κορυδαλλού. Με όχημα την ποιητική μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά, ο σκηνοθέτης Θέμης Μουμουλίδης φέρνει στη σκηνή τη δική του σύγχρονη ανάγνωση του κλασικού σαιξπηρικού έργου, έχοντας στο προσκήνιο έναν «ετοιμόρροπο», ηθικά κατακερματισμένο κόσμο. Τον τραγικό ήρωα ενσαρκώνει ο Αναστάσης Ροϊλός. Μαζί του, η Ιωάννα Παππά, ο Μιχάλης Συριόπουλος και ο Θοδωρής Σκυφτούλης.

Video Duration
0:40

Η τελευταία θεατρική πρόταση για το σαββατοκύριακο μας έρχεται δια χειρός Γιώργου Κουτλή. Η μίνι καλοκαιρινή περιοδεία των «Παιχτών» ολοκληρώνεται με δύο παραστάσεις την Κυριακή (1/9) και την Παρασκευή (13/9) στην Αττική. Ζωντανή μουσική, απρόσμενοι αυτοσχεδιασμοί, ξέφρενο χιούμορ και δύο φθηνοί κομπιναδόροι βρίσκονται στο επίκεντρο μιας εμπνευσμένης φαρσοκωμωδίας καταστάσεων με θέμα την τέχνη της εξαπάτησης. Βασισμένη στο θεατρικό του μεγάλου Ρώσου Nikolai Gogol.

Μουσικές βραδιές & σινεμά!

Ασφαλώς, εκτός από θέατρο, το ΣΚ θέλει και μουσική, δε νομίζεις; Για πάνω από τρεις δεκαετίες, το Island στην περιοχή της Αθηναϊκής Ριβιέρας έχει φιλοξενήσει χιλιάδες θεαματικά events. Αυτή την Κυριακή στα decks θα ανέβουν οι Fideles, για ένα ακόμα απολαυστικό groovy DJ set. Το ηλεκτρονικό δίδυμο των Ιταλών Daniele Aprile και Mario Roberti επιστρέφει και πάλι στη χώρα μας στήνοντας ένα τελευταίο δυνατό πάρτι για να αποχαιρετίσουμε με τον καλύτερο τρόπο το φετινό καλοκαίρι.

events-sk-113-02

Αν η Βάρκιζα πέφτει κομμάτι μακριά, μην ανησυχείς. Στην ατζέντα μας θα βρεις ακόμα ένα συναρπαστικό πάρτι, αυτή τη φορά εντός πόλης. Πέντε DJs της εγχώριας ηλεκτρονικής σκηνής δίνουν το Σάββατο ραντεβού στο Αστήρ Λατό για να μας ξεσηκώσουν την τελευταία μέρα του καλοκαιριού σε tech house ρυθμούς. Το The Screen Show – Above the City θα ξεκινήσει από νωρίς το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα και… όσο τραβήξει. Ετοιμάσου να ζήσεις μια μαγική μουσική εμπειρία ανάμεσα στα βράχια του παλιού λατομείου στο Γαλάτσι!

Σε περίπτωση τώρα που προτιμάς να κινηθείς σε πιο χαλαρούς ρυθμούς, υπάρχει πάντα και η επιλογή των αγαπημένων μας θερινών. Ο καιρός έχει αρχίσει να δροσίζει, οπότε δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να απολαύσεις μια ταινία κάτω από τα αστέρια. Για το ερχόμενο σαββατοκύριακο ξεχωρίσαμε το «Πάντα υπάρχει το αύριο» της Paola Cortellesi. Συνδυάζοντας την κομεντί με τον ιταλικό νεορεαλισμό η Ιταλίδα δημιουργός συνθέτει μια ταινία-ωδή στη γυναικεία χειραφέτηση με φόντο την πατρίδα της που παλεύει να σταθεί στα πόδια της μετά τον πόλεμο.

Video Duration
2:25

Την ίδια εποχή στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού ανθεί το noir. «Η διπλή ταυτότητα» του Billy Wilder είναι το αρχετυπικό film noir και ένα από τα σπουδαιότερα αστυνομικά θρίλερ που γυρίστηκαν ποτέ. Ο αντίκτυπος της ταινίας σε mainstream και arthouse παραγωγές ήταν τεράστιος, κερδίζοντας συνολικά επτά υποψηφιότητες για το πολύτιμο χρυσό αγαλματίδιο. Με τους Fred McMurray, Barbara Stanwick και Edward Robinson

Μπίρες & βόλτες στα μουσεία!

Πάντα υπάρχει ένας καλός λόγος για να επισκεφθείς τη Θεσσαλονίκη. Από σήμερα Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή, ο προαύλιος χώρος της ΔΕΘ - Helexpo μετατρέπεται σε ένα τεράστικο beer garden με πάνω απο 30 kiosks, live stage & ειδικά διαμορφωμένο street food area. Το Thessaloniki Beer Festival, το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπίρας επιστρέφει για έβδομη χρονιά με περισσότερες από 150 ετικέτες μπίρας από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Video Duration
1:37

Και κλείνουμε τις προτάσεις μας με μια χαλαρή βόλτα γεμάτη χρώματα. Κάθε Σάββατο το Μουσείο Αλέκος Φασιανός αφηγείται την ιστορία και το πολύπλευρο έργο του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη μέσα από μια ειδική ξενάγηση κοινού. Έργα ζωγραφικής, χειροποίητα αντικείμενα, έπιπλα και φωτιστικά, κείμενα και αρχεία ρίχνουν φως στην καλλιτεχνική διαδρομή του φημισμένου εικαστικού. Μια διαδρομή που αξίζει σίγουρα να τη θαυμάσεις από κοντά.

Για ακόμα περισσότερες επιλογές ψυχαγωγίας, μην ξεχάσεις να ρίξεις μια ματιά και στο Public Tickets, εκεί όπου σε περιμένουν πολλά συναρπαστικά events για κάθε γούστο.

Να περάσεις υπέροχα και αυτό το ΣΚ!