Δωρεάν events: Εβδομάδα με τέχνες. workshops, σινεμά &… Queen!

Περίληψη: Ο Σεπτέμβριος ξεκινά δυναμικά με φανταστικά events με άρωμα τέχνης και πολιτισμού. Δες τις προτάσεις μας και κανόνισε ώρα και μέρος!

Η θερμοκρασία αρχίζει να παίρνει την κάθοδο, οπότε πιθανώς να σκέφτεσαι πως μετά τις διακοπές είναι καιρός να «μαζευτείς», απολαμβάνοντας τη μαγεία του φθινοπώρου από τον καναπέ. Αμ δε! Η Public ατζέντα είναι εδώ για να σου αλλάξει γνώμη. Προτού πάρεις την απόφαση να περάσεις τον Σεπτέμβρη… indoors, τσέκαρε τους προορισμούς που ξεχωρίσαμε και ανακάλυψε φανταστικές προτάσεις που θα σου ανοίξουν και πάλι την όρεξη για βόλτες στην πόλη! Φύγαμε λοιπόν με τα καλύτερα events που μπορείς να απολαύσεις τις επόμενες ημέρες, όπως πάντα με ελεύθερη είσοδο.

Συμφωνικά tributes και punk από την… Θράκη!

Ξεκινάμε από ένα αφιέρωμα σε ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά acts όλων των εποχών. Ο θρύλος των Queen και του Freddy Mercury αναβιώνει την Κυριακή στο Ξέφωτο του «Νιάρχος». Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΡΤ, θα παρουσιάσουν όλες τις μεγάλες επιτυχίες των μυθικού βρετανικού συγκροτήματος σε ένα μεγαλειώδες συμφωνικό tribute υπό τη μουσική διεύθυνση Γιάννη Χατζηλοΐζου. Τραγούδια-σταθμοί της rock μουσικής, όπως τα «We will rock you», «We are the champions», «The show must go on», «Bohemian rhapsody» θα ερμηνευτούν ζωντανά επί σκηνής όπως ποτέ άλλοτε.

dwrean-events-115-05

Για τους φίλους του ελληνικού πενταγράμμου, ο δρόμος οδηγεί στο Γαλάτσι και το φεστιβάλ «Όμορφες νύχτες στην πόλη». Ο ταλαντούχος Δημήτρης Μπάσης ανεβαίνει το Σάββατο στη σκηνή του Θεάτρου Βεΐκου, κλείνοντας τον κύκλο των καλοκαιρινών του εμφανίσεων με μια απολαυστική μουσική παράσταση που τα έχει όλα: μεγάλες επιτυχίες από την προσωπική του δισκογραφία, τραγούδια κορυφαίων Ελλήνων δημιουργών, μοναδικές ερμηνείες, αληθινή ψυχαγωγία και νοσταλγία. Τη σκηνή με τον Δημήτρη Μπάση θα μοιραστεί η Kalliope.

Πάμε τώρα σε ένα από τα πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά ελληνικά συγκροτήματα. Εναλλακτικό παραδοσιακό; Punk fusion; Ψυχεδελικό πανηγυριώτικο; Σε όποια μουσική συνομοταξία και να τους κατατάξεις, οι ΘΡΑΝΞ ΠΑΝΚC είναι στην πραγματικότητα μια κατηγορία από μόνοι τους. Αναμειγνύοντας συστατικά από όλες τις μουσικές και κουλτούρες του κόσμου, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μουσικό μείγμα που ξεκινάει από την punk των 70s για να μεταμορφωθεί μέσα από γκάιντες, λύρες και νταούλια. Μην τους χάσεις αυτή την Τετάρτη, ζωντανά στο Θέατρο Ρεματιάς.

dwrean-events-115-ft

Σινεμά από κάθε εποχή!

Συνεχίζουμε με προτάσεις από το χώρο της έβδομης τέχνης. Όσο ο καιρός το επιτρέπει, τα θερινά θα συνεχίζουν να βρίσκονται ψηλά στη λίστα με τις εβδομαδιαίες μας εξόδους. Ο πολιτιστικός Σεπτέμβρης ξεκινά στο Περιστέρι, με συναυλίες, μουσικά αφιερώματα, χορευτικές παραστάσεις και, φυσικά, άφθονο σινεμά. Την Τετάρτη στο Άλσος, θα προβληθεί η «Πολίτικη Κουζίνα». 21 χρόνια μετά την πρώτη της προβολή, η ιστορική πλέον ταινία του Τάσου Μπουλμέτη παραμένει μία από τις πιο εντυπωσιακές ελληνικές παραγωγές με ένα εκλεκτό καστ ηθοποιών και την αιθέρια μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα.

Επιστρέφουμε στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, εκεί όπου την Παρασκευή βρίσκουμε μια κινηματογραφική εμπειρία για όλη την οικογένεια. «Η Μαίρη Πόπινς Επιστρέφει» στη μεγάλη οθόνη, με την βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα Emily Blunt να ενσαρκώνει την εμβληματική νταντά σε μια υπεπαραγωγή της Disney γεμάτη περιπέτεια και φαντασία. Στην ταινία του Rob Marshall και sequel της original «Μαίρη Πόπινς» του Robert Stevenson, εμφανίζονται οι Julie Walters, Colin Firth και Meryl Streep.

Video Duration
2:28

To Athens Open Air Film Festival, το μεγάλο αθηναϊκό φεστιβάλ κινηματογράφου του καλοκαιριού, μας «αποχαιρετά» αυτή την Τετάρτη, κλείνοντας το πλούσιο πρόγραμμά του με ακόμα μια μεγάλη ταινία του γαλλικού σινεμά. Στο «Παλιό Τυφέκι», o βραβευμένος με Όσκαρ Robert Enrico δημιουργεί ένα από τα πιο μυστήρια φιλμ του γαλλικού κινηματογράφου με θέμα την αιματοβαμμένη γερμανική κατοχή. Στον κήπο της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών.

Εργαστήρια & εκθέσεις & after office προορισμοί!

Τι θα έλεγες στο επόμενο event να… πάρεις την τέχνη στα χέρια σου; Στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Γλυπτικής: Πλάθοντας το σώμα, μπορείς να πειραματιστείς καλλιτεχνικά, γνωρίζοντας και αντλώντας έμπνευση από την υπαίθρια έκθεση και το έργο της Άλεξ Μυλωνά. Μέσα από το εργαστήριο θα μάθεις να χρησιμοποιήσεις υλικά όπως μεταλλικό σύρμα για τη δημιουργία γεωμετρικής αρματούρας και την κατασκευή ανθρωπόμορφων ή και ζωόμορφων «σκελετών» τους οποίους μπορείς στη συνέχεια να επενδύσεις με υλικά όπως πηλός air-drying ή αλουμινόχαρτο! Αυτό το Σάββατο.

dwrean-events-115-03

Στον φιλόξενο εκθεσιακό χώρο του πολιτιστικού κέντρου «Μελίνα», συγκεντρώνεται ένα πλούσιο αντιπροσωπευτικό  δείγμα της σύγχρονης ελληνικής αρχιτεκτονικής. Το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής σε συνέχεια της επιτυχημένης 11ης Biennale Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων στη Θεσσαλονίκη, φέρνει τώρα την έκθεση στην Αθήνα, παρουσιάζοντας τα διακεκριμένα έργα και όλες τις συμμετοχές του διαγωνισμού: προπλάσματα προτάσεων που ξεχώρισαν, βίντεο των αρχιτεκτόνων που μιλούν για τη σύγχρονη ελληνική αρχιτεκτονική, μελέτες με θέμα την ανάπτυξη της αρχιτεκτονικής σκέψης και την παραγωγή αρχιτεκτονικού έργου στην Ελλάδα σήμερα και πολλά άλλα.

Τα DJ sets στη βεράντα του Φάρου στο «Νιάρχος» ήταν σίγουρα ένα από τα highlights του φετινού καλοκαιριού. Όσοι δεν έχουν θαυμάσει ακόμα την πανέμορφη θέα από το ψηλότερο σημείο του ΚΠΙΣΝ, έχουν μια τελευταία ευκαιρία αυτή την Τετάρτη. Η Φώφη Τσεσμελή (aka Fo) έχει γράψει πολλά χιλιόμετρα στο χώρο της εγχώριας ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής και μετρά δεκάδες συνεργασίες με φεστιβάλ παραγωγούς, πολιτιστικούς χώρους και διεθνείς DJs. Τώρα ανεβαίνει η ίδια στα decks, για το Sunset DJ σετ που θα κλείσει το φετινό πρόγραμμα.

dwrean-events-115-02

Όπως βλέπεις, ακόμα μια εβδομάδα είναι γεμάτη από εκδηλώσεις που μπορείς να απολαύσεις με την παρέα σου και μάλιστα δωρεάν! Για ακόμα περισσότερες προτάσεις εξόδου, stay tuned στο Public Blog, εδώ όπου θα βρεις τα συναρπαστικότερα events όλου του φθινοπώρου.