Πού θα βγεις: ΣΚ με θέατρο, μελωδίες του Θεοδωράκη & pagan folk!

Περίληψη: Οκτώβριος και έξοδος για events με κέφι και μουσική, αλλά και προτάσεις για όλα τα γούστα αυτό το σαββατοκύριακο – εσύ διαλέγεις!

Τα events δεν τελειώνουν ποτέ! Τυχεροί εμείς που έχουμε πάμπολλες επιλογές και… δεν ξέρουμε ποια να διαλέξουμε. Για άλλο ένα σαββατοκύριακο, λοιπόν, έχουμε προτάσεις για όλα τα γούστα και για κάθε προτίμηση. Αφού… «χτενίσαμε» όλο το Public Tickets, κάναμε τις επιλογές μας για να σου δώσουμε τις καλύτερες και τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για αυτό το weekend. Ο Οκτώβριος έχει πλέον μπει για τα καλά, κι αυτό μας κάνει χαρούμενους μιας και απολαμβάνουμε τον φθινοπωρινό καιρό με εξορμήσεις για θέατρο, κινηματογράφο, μουσική, και άλλα πολλά! Πάμε!

Προτάσεις για θεατρόφιλους

Ο Sam Shepard στο «True West» μας μεταφέρει στην Καλιφόρνια και σχεδόν μισό αιώνα πριν, για να παίξει με το American Dream, αλλά και τις σχέσεις μεταξύ δύο αδερφών που έχουν απομακρυνθεί, επανασυνδέονται και μένουν στο σπίτι της μητέρας τους. Το μαύρο χιούμορ, ο ωμός ρεαλισμός, αλλά και το ψυχολογικό βάθος χαρακτηρίζει τους χαρακτήρες, σε ένα θεατρικό που ανεβαίνει στο Θέατρο Χώρα με τον Νίκο Ψαρρά και τον Μάρκο Παπαδοκωνσταντάκη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

pou-tha-vgeis-119-01

Φεύγουμε από την Αμερική και ερχόμαστε στην Ελλάδα και το «Κανόνια και Τρομπέτες», το έργο του Γιάννη Τσίρου το οποίο ο ίδιος χαρακτηρίζει ως «μια μαύρη κωμωδία λαμέ καταστάσεων». Ένα ζευγάρι τραπεζιτών, ένα ζευγάρι Ρομά, δύο όργανα της τάξης, μια σακούλα χαρτονομίσματα, ένα loft κάπου στο κέντρο της Αθήνας, όλα στην Ελλάδα 2.0 συνθέτουν έναν ιστό αλληλοεξαρτήσεων και παρεξηγήσεων, οι οποίες περιστρέφονται γύρω από έναν και μόνο σκοπό. Ποιος είναι αυτός; Θα το μάθεις το ΣΚ στο θέατρο Εμπορικόν στου Ψυρρή!

Έβδομη τέχνη για προβολές στη μεγάλη οθόνη

Ξεκινάμε με το «Lee» και την Kate Winslet στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ιστορία της Lee Miller, ενός φωτομοντέλου η οποία έγινε φωτορεπόρτερ και διάσημη κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, δουλεύοντας ως πολεμική ανταποκρίτρια του περιοδικού Vogue! Η ταινία είναι, προφανώς, ύμνος στη φωτογραφία και διαθέτει πολλές σκηνές φωτογραφικού κάλλους, αλλά η ταινία είναι… dark! Μιλάει για τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και δεν μασάει τα… φιλμ της. Και είναι must-see.

Video Duration
2:24

Σε κάτι διαφορετικό, τώρα, πάμε σινεμά μαζί με την Ελληνική Ψυχολογική Εταιρεία και… «Σινεμά με τον Φρόυντ». Στη φετινή σειρά προβολών, έχουμε την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Poor things» στον κινηματογράφο Τριανόν, στην Πατησίων! Για την ταινία δεν πιστεύουμε πως χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, οπότε… για όλους τους φαν του Λάνθιμου που θέλουν να δουν τη βραβευμένη ταινία ξανά στη μεγάλη οθόνη, προτείνεται εντόνως!

Μουσικές βραδιές σε ελληνικό και σκανδιναβικό ρεπερτόριο

Το πρώτο μας μουσικό event είναι μια μεγάλη συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, η οποία θα μας φέρει τους ήχους του Μίκη Θεοδωράκη σε ένα μοναδικό Αφιέρωμα! Στη συναυλία θα ακουστούν τα ωραιότερα και πιο γνωστά τραγούδια του μεγάλου συνθέτη, αλλά και λυρικές μελωδίες. Επίσης είναι μια ευκαιρία για να ακούσεις την Ελένη Βιτάλη στην ερμηνεία.

pou-tha-vgeis-119-03

Πάμε σε κάτι εντελώς – μα εντελώς – διαφορετικό: Heilung, live στον Λυκαβηττό. Για τους μη γνώστες, έχουμε μια πειραματική pagan folk κολλεκτίβα από τον Σκανδιναβικό βορρά, η οποία μας προσκαλεί σε μια μοναδική εμφάνιση – εμπειρία, ένα event το οποίο ξεπερνά τους συνήθεις διαχωρισμούς ανάμεσα στα είδη, χρησιμοποιώντας τη μουσική για να σπάσει τα φράγματα του χώρου και του χρόνου.

Σινεμά και μουσική για τα παιδιά!

Ξεκινάμε με σινεμά και με μια χαριτωμένη ταινία: «Το Ατίθασο Ρομπότ (The Wild Robot)», μας βάζει σε ένα φανταστικό μέλλον, στο οποίο ένα cute ρομπότ ονόματι… Ροζ (!) βρίσκεται μόνο του σε ένα ακατοίκητο νησί. Για να επιβιώσει, θα πρέπει να συνυπάρξει και να αναπτύξει δεσμούς με την τοπική πανίδα. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, «υιοθετεί» μια μικρή χήνα! Μπορεί να είναι για παιδιά, αλλά… εμείς την βλέπαμε άνετα!

Video Duration
2:25

Φεύγουμε από τη μεγάλη οθόνη και πάμε στο θεατρικό σανίδι, και τη «Ροσσινιάδα», ένα μουσικό παραμύθι για παιδιά. Στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Γουλανδρή ανεβαίνει μια παράσταση η οποία θα φέρει τα παιδιά σε επαφή με το έργο του Τζιοακίνο Ροσσίνι, ενός από τους μεγαλύτερους συνθέτες όπερας. Τα παιδιά θα ακούσουν «Κουρέα της Σεβίλλης», «Σταχτοπούτα», «Γουλιέλμο Τέλλο», και «Ιταλίδα στο Αλγέρι», αλλά και αγαπημένα παιδικά τραγούδια όπως «το κωμικό ντουέτο για δύο γάτες».

pou-tha-vgeis-119-04

Φεστιβάλ για να πας με… sneakers

Εδώ έχουμε κάτι ιδιαίτερο: «Sneakerness Athens 2024», ένα event για την κουλτούρα των sneakers (όχι αυτά με τα φιστίκια), το φαγητό, τη μουσική, τη street art, και όλα όσα κάνουν την κουλτούρα των sneakers μοναδική και παγκόσμιο κίνημα, το οποίο ενώνει όλους τους sneakerheads στον κόσμο. Θα δεις σπάνια αθλητικά παπούτσια και συλλεκτικές vintage εκδόσεις, αλλά και τις τελευταίες κυκλοφορίες! Στο παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι, από αύριο Παρασκευή!

Δεν προλαβαίνεις το ΣΚ; Events (και) για την άλλη εβδομάδα!

Για όσους το weekend δεν τελειώνει την Κυριακή, έχουμε και δύο προτάσεις για Δευτέρα και Τρίτη! Το πρώτο αφορά το θέατρο και το νέο έργο του Γεράσιμου Ευαγγελάτου «Blue Train», ένα συγκινητικό έργο που φέρνει τον θεατή αντιμέτωπο με μια κρίση ηλικίας και ένα πάρτι που δεν θέλει να τελειώσει ποτέ! Η ανθρώπινη κατάσταση έρχεται σε κατά πρόσωπον σύγκρουση με την αμείλικτη ροή του χρόνου, και τους ανθρώπους του ήρωα που φεύγουν αλλά χωρίς να έχουν φύγει ποτέ πραγματικά.

pou-tha-vgeis-119-06

Δεύτερο event, ο «Διάδρομος 2» με τον Δημήτρη Χαβρέ, έναν φουτουριστικό μονόλογο ο οποίος μοιάζει με μελλοντολογικό κείμενο, φέρνοντας στο προσκήνιο έναν άνθρωπο ο οποίος έχει χάσει τις πραγματικές έννοιες των λέξεων δικαιοσύνη, ελευθερία, ελεύθερη επιλογή, και ενώ δεν γνωρίζει καν τι είναι όλα αυτά, νομίζει πως τα έχει κατακτήσει!

Οι προτάσεις μας για το weekend που έρχεται τελείωσαν, αλλά τα events όχι! Αν θέλεις ακόμη περισσότερα, μπορείς να μπεις στο Public Tickets και να βρεις επιπλέον επιλογές, για να διανθίσεις το σαββατοκύριακο που πλησιάζει! Εμείς θα τα ξαναπούμε σε μία εβδομάδα, με νέα events και ακόμη περισσότερες προτάσεις. Καλά να περάσεις και… be good!