Vivo Apex 2019: Smartphone δίχως τρύπες και εγκοπές

Περίληψη: Δεν ξέρουμε αν το έχεις παρατηρήσει, αλλά σε ό,τι αφορά την κατηγορία των smartphones ολοένα...

Δεν ξέρουμε αν το έχεις παρατηρήσει, αλλά σε ό,τι αφορά την κατηγορία των smartphones ολοένα περισσότερες καινοτομίες και πρωτιές έρχονται πλέον από κινέζικες εταιρίες. Xiaomi, Huawei, Oppo και Vivo τραβάνε διαρκώς τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους με πρωτοποριακές συσκευές, όπως το Xiaomi Mi Mix 3, το Huawei Mate X, το Oppo Periscope και το VivoApex 2019.

Το τελευταίο παρουσιάστηκε ως concept phone στα τέλη του Ιανουαρίου, όμως πρόσφατα έκανε την εμφάνισή της η πρώτη πραγματική συσκευή κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Hong Kong.

Αυτό που κάνει το Apex 2019 να διαφέρει από κάθε άλλο smartphone που γνωρίζεις είναι ότι διαθέτει πρόσοψη, η οποία καλύπτεται σχεδόν σε ποσοστό 100% από την οθόνη, χωρίς να υπάρχουν εγκοπές ή οπές για τη selfie camera, ενώ δεν υπάρχει και καμιά άλλη υποδοχή περιμετρικά της συσκευής για σύνδεση ακουστικών, για ηχεία, για τη φόρτιση ή για την τοποθέτηση της SIM!

Για να πετύχει αυτή τη σχεδίαση, που η Vivo την ονομάζει FullView, η συσκευή διαθέτει: οθόνη που ενσωματώνει τον αναγνώστη δαχτυλικών αποτυπωμάτων στο γυαλί, μαγνητική θύρα σύνδεσης MagPort, που επιτρέπει τόσο την φόρτιση, όσο και την μεταφορά αρχείων, eSIM αντί για φυσική SIM, ενώ το ρόλο των μεγαφώνων παίζει η οθόνη μέσω τεχνολογίας Body SoundCasting που δονεί το πάνελ για να παράξει ήχο.

Αν σε αυτά προσθέσουμε και τα 256GB αποθηκευτικού χώρου, τα 12GB μνήμης RAM, τον επεξεργαστή Snapdragon 855 και την υποστήριξη δικτύων 5G, έχουμε μια συσκευή που μοιάζει βγαλμένη από το λυχνάρι του Aladdin.

Βέβαια, με δεδομένο ότι ο Apex 2019 είναι ένα concept phone, το πιο πιθανό είναι να μην κυκλοφορήσει ποτέ σε αυτή τη μορφή εμπορικά, όμως οι τεχνολογίες που ενσωματώνει δεν γίνεται να μην αξιοποιηθούν σε μελλοντικές συσκευές της Vivo.