Huawei Mate XS: Τι ξέρουμε για το εντυπωσιακό foldable smartphone;

Περίληψη: Στον χορό των smartphones που διπλώνουν μπαίνει και η Huawei με το ολοκαίνουριο Mate XS! Βελτιώσεις, προηγμένο hardware αλλά και τιμή για λίγους… πολύ λίγους.

Εν αρχή ην το Samsung Fold. Μετά ήρθε το Motorola Razr, το Huawei Mate X και συντόμως μετά το Samsung Galaxy Z Flip. Η επόμενη μεγάλη άφιξη στον χώρο των foldable smartphones είναι το Huawei Mate Xs. Προτού πάμε να δούμε τι παρουσίασε η Huawei, οφείλουμε να σε ενημερώσουμε πως, αν πίστευες ότι τα αναδιπλούμενα κινητά είναι μια «μόδα», μια «φάση» της αγοράς, η οποία δεν πρόκειται να συνεχίσει για πολύ... κάνεις πολύ μεγάλο λάθος!

Τα αναδιπλούμενα smartphones αποτελούν εδώ και δεκαετίες το σκοτεινό αντικείμενο του πόθου όλων των σχεδιαστών, όλων των εταιρειών και όλων των ερευνητών στον κόσμο. Δεν πρόκειται να εξαφανιστούν. Πρόκειται να συνεχίσουν να βελτιώνονται μέχρι που, κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον, θα έχεις ένα smartphone το οποίο θα ξεδιπλώνει και θα μετατρέπεται σε tablet ή και -γιατί όχι- σε laptop!

Αφού είπαμε τα απαραίτητα, πάμε να δούμε το Huawei Mate Xs, το οποίο αποτελεί αναβάθμιση του Mate X, με σαφή στόχευση τη διεθνή αγορά. Στο εσωτερικό του νέου Xs βρίσκουμε έναν επεξεργαστή Kirin 990 5G, ο οποίος, ναι, το βλέπεις στο όνομά του, υποστηρίζει εγγενώς δίκτυα 5G. Επίσης βελτιωμένο είναι και το σύστημα αναδίπλωσης της συσκευής, με νέους μεντεσέδες και λοιπά εξαρτήματα.

Η εταιρεία ονομάζει τη σχεδίαση “Falcon Wing Design” και, στα δικά μας τα μέρη, θα λέγαμε πως ανοίγει σαν βιβλίο. Η οθόνη είναι 8 ιντσών και ανάλυσης 2200×2480 όταν είναι ανοικτή και, στην κλειστή του θέση, μετατρέπεται σε δύο οθόνες, μια 6,6 ιντσών με ανάλυση 2480×1148 και μια 6,8 ιντσών με ανάλυση 2480×892 και μερικά pixels στη «ράχη». Η ίδια η οθόνη είναι προφανώς AMOLED, με πολλαπλές επιστρώσεις πλαστικού.

Λίγο πριν το τέλος, η μπαταρία του Mate Xs είναι χωρητικότητας 4500mAh και φορτίζει πολύ γρήγορα μέσω φορτιστή των 55W, ενώ φτάνει το 85% της φόρτισης μέσα σε μόλις 30 λεπτά – πάντα με τον κατάλληλο φορτιστή!

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες για την άφιξή του στη χώρα μας! Stay tuned στο Public Blog για όλα τα νεότερα!