Realme UltraDART: Η πιο γρήγορη φόρτιση στα 125W!

Περίληψη: Πόσο γρήγορα μπορεί να γεμίσει η μπαταρία ενός smartphone; Σκέψου το ενδεχόμενο μια μπαταρία 4.000mAh να φορτίζει πλήρως σε περίπου 20 λεπτά. Όλα δείχνουν ότι η Realme τα κατάφερε!

Η γρήγορη φόρτιση έχει γίνει «πεδίο μάχης» για πολλούς κατασκευαστές smartphone σήμερα, με τις περισσότερες εταιρείες να παρουσιάζουν διαρκώς νέες τεχνολογίες ξεπερνώντας η μία την άλλη. Πρόσφατα γράψαμε για τη λύση της iQOO, θυγατρικής της Vivo, η οποία μπορεί να φορτίσει πλήρως μια μπαταρία 4.000mAh σε 15 λεπτά, χάρη στη φόρτιση στα 120W. Η... απάντηση δεν άργησε να έρθει από τη Realme, η οποία ανακοίνωσε το Realme UltraDART, μια τεχνολογία ταχείας φόρτισης που λειτουργεί στα 125W.

Παρά την περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια που παρέχει το UltraDART, μια μπαταρία 4.000mAh θα φορτίζει πλήρως σε περίπου 20 λεπτά. Η Realme εστίασε περισσότερο στην πολύ γρήγορη φόρτιση κατά την αρχή της διαδικασίας, με το UltraDART να μπορεί να φορτίσει την ίδια μπαταρία των 4.000mAh ως το το 33% μέσα σε μόλις τρία λεπτά. Το σύστημα παρέχει στη συσκευή 6.25A στα 20V.

Realme UltraDART - 01


Με τόσο ρεύμα να πηγαίνει προς τη συσκευή, η Realme έπρεπε να κρατήσει τη θερμοκρασία χαμηλά, για να εξασφαλίσει τη μακροζωία της μπαταρίας. Για να το πετύχει αυτό θα εξοπλίζει τις συσκευές που θα υποστηρίζουν το UltraDART με 14 αισθητήρες θερμότητας και βελτιωμένο σύστημα ψύξης στο εσωτερικό της συσκευής! Με βάση τις πληροφορίες από το σύστημα αισθητήρων, το κινητό θα τροποποιεί δυναμικά την παροχή ρεύματος με σκοπό τη διατήρηση της θερμοκρασίας κάτω από τους 40° C. Η Realme υποστηρίζει πως, αν άφηνε το σύστημα χωρίς ελέγχους, μια μπαταρία 4.000mAh θα μπορούσε να φορτίσει πλήρως σε μόλις 10 με 13 λεπτά, αλλά κάτι τέτοιο θα ήταν μεγάλο μειονέκτημα για τη διάρκεια ζωής της.

Το Realme UltraDART παρουσιάστηκε επίσημα μεν αλλά δεν είναι ακόμα διαθέσιμο σε κάποιο smartphone της εταιρίας. Η Realme δεν ανακοίνωσε τα σχέδιά της για τη χρήση του νέου προτύπου γρήγορης φόρτισης, οπότε δεν ξέρουμε πότε θα το δούμε στην πράξη. Μείνε συντονισμένος στο Public Blog για όλα τα νεότερα!