Mommy Jammi tips: Πώς επιλέγω τη σωστή σχολική τσάντα;

Περίληψη: Η επιστροφή στο σχολείο περιλαμβάνει ένα project με... ειδικό βάρος για κάθε μαθητή και αυτό δεν είναι άλλο από τη σχολική τσάντα. Η Μαρία Λιόντου, aka Mommy Jammi και μέλος των #Publicistas, μας δίνει χρήσιμες συμβουλές για να επιλέξουμε την κατάλληλη!

*Γράφει η Μαρία Λιόντου (Mommy Jammi)

Η επιστροφή στο σχολείο περιλαμβάνει ένα project με... ειδικό βάρος για κάθε μαθητή και αυτό δεν είναι άλλο από τη σχολική τσάντα! Πώς, λοιπόν, θα επιλέξουμε τη σωστή; Πέρα από το σχέδιο και το χρώμα, η σχολική τσάντα χρειάζεται να πληροί και κάποιες άλλες (πολύ σημαντικές για τη στάση του σώματος του παιδιού σου) προϋποθέσεις. Πάμε να τις δούμε!

Γιατί να επιλέξεις τσάντα-τρόλεϊ;

Οι τσάντες-τρόλεϊ είναι ιδανικές για παιδιά του Νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του Δημοτικού, καθώς δεν επιβαρύνουν την πλάτη τους με το συνήθως μεγάλο βάρος, που καλούνται να μεταφέρουν.

Γιατί να επιλέξεις τσάντα πλάτης;

Αν το παιδί σου χρειάζεται να ανεβοκατεβαίνει σκάλες στον δρόμο του για το σχολείο ή αν η τάξη του είναι σε όροφο, μια κλασική σχολική τσάντα πλάτης θα το βολέψει περισσότερο σε σχέση με μια τσάντα τρόλεϊ, που θα προσπαθεί να... σέρνει στις σκάλες.

Βρες το κατάλληλο μέγεθος!

H σχολική τσάντα δεν πρέπει να ξεπερνά σε μέγεθος την πλάτη του παιδιού. Πώς θα βρεις τις ιδανικές διαστάσεις της σχολικής τσάντας για το παιδί σου; Για το ύψος που πρέπει να έχει η τσάντα του, μέτρησε κάθετα την απόσταση από τους ώμους μέχρι τη μέση ενώ για το πλάτος της μέτρησε οριζόντια την απόσταση ανάμεσα στο εσωτερικό των ώμων του.

Διάλεξε κατάλληλο υλικό, ιμάντες και χρώμα

Μια ποιοτική σχολική τσάντα πρέπει να είναι κατασκευασμένη από ελαφρύ, αδιαβροχοποιημένο και ανθεκτικό υλικό, για να αντέχει τις καθημερινές... δοκιμασίες. Όσον αφορά το χρώμα, αν δεν θέλεις να την πλένεις συνέχεια, παρότρυνε το παιδί σου να διαλέξει σχολική τσάντα σε σκούρα χρώματα. Φρόντισε η τσάντα που θα διαλέξετε να έχει όχι μόνο ανατομική πλάτη αλλά και φαρδείς ρυθμιζόμενους ιμάντες από μαλακό υλικό, για να εφαρμόζει αναπαυτικά στην πλάτη και στους ώμους του.

Video Duration
0:19


Τέλος, πριν την αγορά, δοκίμασε την τσάντα στο παιδί και τσέκαρε αν στέκεται σωστά στην πλάτη του. Εάν πάλι προτιμήσετε τσάντα με ροδάκια, άφησέ το να περιπλανηθεί δοκιμαστικά στον χώρο προκειμένου να σιγουρευτείς ότι αισθάνεται άνετα μαζί της.

*Δες περισσότερα back to school tips (και όχι μόνο) στο blog της Mommy Jammi και... καλή σχολική χρονιά!