Risotti / Ο Πάνος Ιωαννίδης μοιράζεται όλα τα μυστικά του ριζότο!

Περίληψη: Μια πρώτη ματιά στο Risotti, το νέο βιβλίο του Πάνου Ιωαννίδη από τις εκδόσεις Πατάκη. Ένα σπουδαίο δώρο για τους λάτρεις του γνήσιου ριζότο αλλά και τους αρχάριους στην κουζίνα!

Ο περίφημος chef Πάνος Ιωαννίδης ετοίμαζε εδώ και αρκετό καιρό ένα βιβλίο-μύηση για όποιον θέλει να μπει στον μυστικό κόσμο του risotto! Είτε, λοιπόν, ανήκεις στους επίδοξους μύστες του είδους είτε τώρα μαθαίνεις πώς... βράζουμε το νερό, το βιβλίο μπορεί να σε καθοδηγήσει, ώστε να εντυπωσιάσεις καλεσμένους και συνδαιτυμόνες μαγειρεύοντας το τέλειο ριζότο.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων ο ίδιος, το risotto δεν είναι απλά ένα ακόμη πιάτο, ένα ακόμη φαγητό, μια τυπική παραλλαγή του ρυζιού. Ο Πάνος Ιωαννίδης έχει τις γνώσεις, το ταλέντο και την υπομονή να μας βάλει στον κόσμο των risotti, αυτού του δημιουργήματος το οποίο ο ίδιος χαρακτηρίζει ως «μια κατηγορία από μόνο του».

Όπως σημειώνει ο ίδιος, «Δεν είναι απλά ένα πιάτο νόστιμο ρύζι. Είναι η ομορφιά της απλότητας, που πάντα με γοήτευε. Είναι η γοητεία του «δεσίματος» και της αφοσίωσης που απαιτείται, για να λειτουργήσει κάτι και να έχει αποτέλεσμα».

Στο νέο του βιβλίο με τίτλο «Risotti» θα βρεις τις τεχνικές που απαιτεί η παρασκευή ενός επιτυχημένου risotto, θα δεις συμβουλές από τον ίδιο τον σεφ αλλά πέραν των καθαρά... τεχνικών ζητημάτων θα προσπαθήσει να σε βάλει βαθιά μέσα στη φιλοσοφία του risotto. Απλά γιατί, όπως σε όλες τις μορφές τέχνης, ο δάσκαλος μπορεί μόνο να σου δείξει τον δρόμο· εσύ είσαι αυτός που θα πρέπει να τον «περπατήσεις» – και συνακολούθως να δημιουργήσεις τα δικά σου risotti με βάση τη δική σου προσωπικότητα και έμπνευση!

Το ριζότο δεν είναι ένα ακόμη πιάτο. Είναι...μυσταγωγία!