Nokia 9 PureView: Ο πήχης ανεβαίνει με πενταπλή κάμερα!

Περίληψη: Σε μια εποχή που η φωτογραφία αποτελεί το νούμερο ένα χαρακτηριστικό που αναζητούμε σε ένα...

Σε μια εποχή που η φωτογραφία αποτελεί το νούμερο ένα χαρακτηριστικό που αναζητούμε σε ένα smartphone, οι κατασκευαστές κάνουν τα... αδύνατα δυνατά, προκειμένου οι συσκευές τους να έχουν πλεονέκτημα σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

H Nokia είχε αντιληφθεί αυτή την τάση νωρίς, όταν είχε ταράξει τα νερά της αγοράς με το πρωτοποριακό Nokia 808 PureView, το μακρινό 2012. Φέτος, το σκηνικό επαναλαμβάνεται με το Nokia 9 PureView, που ανακοινώθηκε στα πλαίσια του MWC 2019.

Αυτό που κάνει τη νέα ναυαρχίδα της Nokia να ξεχωρίζει είναι η υλοποίηση του συστήματος της κύριας κάμερας, που αποτελείται όχι από ένα, όχι από δύο, όχι από τρεις, αλλά από πέντε αισθητήρες! Και μπορεί οι πολλαπλές κάμερες να αποτελούν πλέον κάτι το συνηθισμένο, όμως το Nokia 9 PureView διαφοροποιείται όχι μόνο ως προς τον αριθμό τον αισθητήρων, αλλά και ως προς τον τύπο τους!

https://youtu.be/nRNgsannOCU

Συγκεκριμένα και οι πέντε αισθητήρες στηνπλάτη της συσκευής είναι ανάλυσης 12MP, όμως από αυτούς μόνο οι δύο είναι έγχρωμοι, ενώ οι άλλοι τρεις είναι μονοχρωματικοί με πολύ φωτεινούς φακούς (F/1.8). Κάθε φορά που εσύ πατάς το κλείστρο του Nokia 9 PureView, η συσκευή χρησιμοποιεί και τους πέντε αισθητήρες, για να τραβήξει ισάριθμες λήψεις τις οποίες συνδυάζει σε μια φωτογραφία υψηλής ανάλυσης.  

Συνδυάζοντας την πληροφορία των δύο έγχρωμων αισθητήρων και των τριών μονοχρωματικών, το Nokia 9 PureView είναι σε θέση να συλλέξει 10 φορές περισσότερο φως, σε σχέση με ένα smartphone με μονή κάμερα, αλλά και να καταγράψει πολύ λεπτομερή δεδομένα βάθους πεδίου (1.200 διαφορετικά επίπεδα) δίνοντας έτσι φωτογραφίες με bokeh συγκρίσιμο με DSLR φωτογραφικής μηχανής.

Αν όλα αυτά δεν είναι αρκετά, να αναφέρουμεότι το Nokia9 PureView μπορεί να τραβήξει αρχεία RAW (.DNG) μεγέθους 28-30MB, ώστε να επεξεργαστείς τις φωτογραφίες σου όπως εσύ επιθυμείς το Photoshop, ενώ προσφέρει και μονοχρωματικό mode λειτουργίας που χρησιμοποιεί μόνο τους τρεις αισθητήρες, για τους λάτρεις της ασπρόμαυρης φωτογραφίας. Tα πρώτα δείγματα λήψεων που έγιναν διαθέσιμα από το κινέζικο site evolifeδείχνουν πραγματικά εντυπωσιακά.

Όσο για τις υπόλοιπες προδιαγραφές, αυτές είναι αντάξιες μιας ναυαρχίδας, διαθέτοντας POLED οθόνη διαγωνίου 5,9” με ενσωματωμένο αναγνώστη δαχτυλικών αποτυπωμάτων, επεξεργαστή Snapdragon 845, 6GB μνήμης RAM, 128GB αποθηκευτικού χώρου, μπαταρία 3.320mAh με υποστήριξη ασύρματης φόρτισηςαδιαβροχοποίηση με πιστοποίηση IP67 και λειτουργικό Android 9.0, σε stock μορφή.

Το Nokia 9 PureView, αναμένεται να ξεκινήσει να διατίθεται σε επιλεγμένες αγορές εντός Μαρτίου!