Ο Αύγουστος Κορτώ έρχεται στο Public

Περίληψη: Tο Public και οι εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν σε δύο συναντήσεις με τον Αύγουστο Κορτώ με αφορμή το νέο του βιβλίο...

Tο Public και οι εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν σε δύο συναντήσεις με τον Αύγουστο Κορτώ με αφορμή το νέο του βιβλίο «Το μυστικό του Λεονάρντο».

Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 08 Μαίου, στις 20:30, στo Public Café Συντάγματος, ενώ η δεύτερη θα γίνει την Παρασκευή 10 Μαίου, στις 19:00, στo Public Τσιμισκή.

“Πέθανα πρώτη φορά στα πέντε μου χρόνια…”
Στη δύση του βίου του, φιλοξενούμενος του Φραγκίσκου Α’ της Γαλλίας, ο Λεονάρντο ντα Βίντσι αποφασίζει ν’ αφηγηθεί τη ζωή του: από την αθωότητα και την οδύνη των παιδικών του χρόνων μέχρι την πρώτη του επαφή με την τέχνη της εικόνας, τη μαθητεία του στο ατελιέ του Βερόκιο, και την πολυτάραχη νιότη του, με τους ανομολόγητους έρωτες και τη ραγδαία του ανέλιξη στην κορυφή του καλλιτεχνικού ιερατείου της Αναγέννησης.

Όμως το αόρατο νήμα που ξετυλίγει τον μίτο της αφήγησης είναι η λαχτάρα του ηλικιωμένου Λεονάρντο να ομολογήσει το πιο σκοτεινό του μυστικό, που του βαραίνει χρόνια την ψυχή: ένα έγκλημα που έμεινε ατιμώρητο, και στο οποίο χρωστά το πιο διάσημο έργο του – έναν πίνακα που δεν λέει να αποχωριστεί, καθώς περιέχει ό,τι πιο ακριβό κουβαλά στην καρδιά του.
Ιστορία μυστηρίου κρυμμένη μες στο αξεδιάλυτο μυστήριο της Ιστορίας, Το μυστικό του Λεονάρντο είναι πάνω απ’ όλα ένας ύμνος στην ανθρώπινη δημιουργία: στην ψυχή και το σώμα που επιμένουν να γεννούν ακόμα κι υπό τη βαριά σκιά του θανάτου.