Οι AR οδηγίες πλέον διαθέσιμες στο Google Maps

Περίληψη: Κατά τη διάρκειατου I/O 2019 η Google παρουσίασε πάρα πολλά νέα προϊόντα, τόσο hardware όσο...

Κατά τη διάρκειατου I/O 2019 η Google παρουσίασε πάρα πολλά νέα προϊόντα, τόσο hardware όσο και software. Στο συνέδριο είδαμε όλα τα νέα χαρακτηριστικά που θα έχει η επόμενη έκδοση Android αλλά και δύο νέα smartphone, τα Pixel 3a και Pixel 3a XL.

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις, που πέρασε λίγο απαρατήρητη λόγω των υπόλοιπων παρουσιάσεων, ήταν και αυτή των AR οδηγιών για το Google Maps.

Το χαρακτηριστικό αυτό έγινε πλέον επίσημα διαθέσιμο, αλλά είναι αρχικά αποκλειστικό των Pixel smartphone. Οι AR οδηγίες είναι ένας εναλλακτικός τρόπος παρουσίασης των οδηγιών για περπάτημα.

Αντί της κλασικής πλοήγηση με τη βοήθεια χάρτη, οι οδηγίες επαυξημένης πραγματικότητας χρησιμοποιούν την κάμερα του smartphone σου, για να σου εμφανίσουν τις οδηγίες στον πραγματικό κόσμο. Όπως περπατάς, εμφανίζονται βέλη και άλλα σημάδια, για να σε βοηθήσουν να ακολουθήσεις το σωστό δρόμο.

Οι AR οδηγίες είναι ιδιαίτερα χρήσιμες, ειδικά για περιπτώσεις που περπατάς σε κάποια άγνωστη περιοχή. Θα μπορείς να αποσαφηνίσεις πολύ πιο εύκολα από που σε πηγαίνει το Google Maps, κι ας μην ξέρεις τους δρόμους γύρω σου.

Επιπλέον, με τις οδηγίες επαυξημένης πραγματικότητας, δεν θα χρειαστεί να αποσπάται η προσοχή σου από τον δρόμο για να δεις τις οδηγίες στην οθόνη του κινητού σου. Οι οδηγίες γίνονται ένα με τον έξω κόσμο και έτσι μπορείς να είσαι κι εσύ πιο ασφαλής στις βόλτες σου στην πόλη.

Το μόνο μειονέκτημα που έχει το χαρακτηριστικό των AR οδηγιών είναι ότι απαιτεί μεγαλύτερη χρήση μπαταρίας. Οπότε, αν σκοπεύεις να το χρησιμοποιήσεις για πολλές ώρες, φρόντισε να έχεις φορτίσει πλήρως το smartphone σου από πριν, ή να έχεις μαζί σου ένα powerbank για να μη μείνεις ποτέ από μπαταρία!