Έκπληξη από την Apple: Ολοκαίνουργια iPad mini και iPad Air!

Περίληψη: Δραματικές... αναβαθμίσεις σε ισχύ και δυνατότητες από την Apple, μετά την ανακοίνωση των δύο ολοκαίνουριων...

Δραματικές... αναβαθμίσεις σε ισχύ και δυνατότητες από την Apple, μετά την ανακοίνωση των δύο ολοκαίνουριων iPads προ ολίγων ωρών!

Ήταν… απαραίτητο, έγινε πράξη! Αυτό πρέπει να σκέφτηκε η μεγάλη φρουτένια εταιρεία, μιας και η τελευταία κυκλοφορία καινούριων iPads έγινε πριν από 3,5 χρόνια. Η ανανέωση της σειράς ήταν επιβεβλημένη, μιας και ο χρόνος κυλά αμείλικτα, ειδικά στον χώρο της τεχνολογίας.

Αρκετά, όμως, με το παρελθόν. Τα νέα iPads είναι εδώ και σου δίνουμε τις λεπτομέρειες!

iPad mini

Αυτό είναι το μικρό μοντέλο, προφανώς. Το mini έρχεται εξοπλισμένο με τον επεξεργαστή A12 Bionic της Apple, κάτι το οποίο αποτελεί τεράστια αναβάθμιση από τον A8 του 2014. Ο αποθηκευτικός του χώρος αναβαθμίζεται σε 64GB ως 256GB, ενώ ο προκάτοχός του, τo iPad Mini 4 ξεκινούσε με 16GB έως 128GB.

Μια ακόμη αναβάθμιση έρχεται στην εμπρόσθια κάμερα, η οποία εκτοξεύεται στα 7 megapixels από τα μόλις 1,2 megapixels του απερχόμενου μοντέλου. Επίσης, το mini αποκτά υποστήριξη για το Apple Pencil, την αρχική έκδοση. Η οθόνη του, βέβαια, παραμένει στις 7,9 ίντσες, Retina με True Tone.

iPad Air

Το καινούριο iPad που εκτοπίζει το iPad Pro των 10,5 ιντσών έρχεται με… αέρα! Και τι αέρα! Το νέο iPad ονομάζεται «Air» και, όπως όλα τα πράγματα που η Apple επονομάζει «Air», ζυγίζει μόλις 453 γραμμάρια – μια ολοστρόγγυλη Αμερικάνικη λίβρα, αν αναρωτιέσαι για τα γραμμάρια.

Και το Air έρχεται με το A12 Bionic να χτυπάει στην καρδιά του, όπως και το mini, αλλά και την εμπρόσθια (FaceTime) camera των 7 megapixels. Και το Air υποστηρίζει Apple Pencil, αλλά εδώ έχουμε και υποστήριξη του smart keyboard, για να μπορείς να γράφεις κείμενα άνετα. Μάλιστα, το πληκτρολόγιο συνδέεται χωρίς ανάγκη για φόρτιση ή pairing, ενώ διπλώνει και γίνεται και προστατευτικό για την οθόνη.

Αν έχεις απορία για τη βελτίωση με το τσιπάκι A12, να αναφέρουμε πως η ίδια η Apple εκτιμά περί το 70% μεγαλύτερη ταχύτητα για τις εφαρμογές και τα apps, αλλά περί τη διπλάσια ταχύτητα (ήτοι 200%) για τα γραφικά!

Και τα δύο μοντέλα θα κυκλοφορούν σε εκδόσεις με «δίσκο» 64 και 256GB, αλλά και σε παραλλαγές με μόνο WiFi ή και με δυνατότητα για σύνδεση σε δίκτυο κινητής.