Παγκόσμια Ημέρα Επιτραπέζιων Παιχνιδιών-Τα Public και η Μαθηματική Βιβλιοθήκη μοιράζουν δώρα!

Περίληψη: Κάθε χρόνο γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα Κινηματογράφου, Βιβλίου, Ερωτευμένων και γενικότερα, γιορτάζουμε σχεδόν τα πάντα!  ...

Κάθε χρόνο γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα Κινηματογράφου, Βιβλίου, Ερωτευμένων και γενικότερα, γιορτάζουμε σχεδόν τα πάντα!   Δεν μπορούμε λοιπόν να σκεφτούμε γιατί να μην υπάρχει και μια Παγκόσμια Ημέρα Επιτραπέζιων παιχνιδιών!  Τα επιτραπέζια αποτελούν την κλασσική και πάντα ασφαλή επιλογή για να περάσετε όμορφα στο σπίτι σας και όχι μόνο! Τα Public γιορτάζουν μαζί σας την Παγκόσμια Ημέρα Επιτραπέζιων παιχνιδιών και σε συνεργασία με την  Μαθηματική Βιβλιοθήκη σας κάνουν δώρο τα 3 εξαιρετικά επιτραπέζια, που θα βάλουν το μυαλό σας να δουλέψει!

Pentago

Το Pentago είναι ένα γρήγορο και διασκεδαστικό παιχνίδι στρατηγικής που είναι ταυτόχρονα απλό και εκλεπτυσμένο. Το παιχνίδι εφευρέθηκε από τον Σουηδό Tomas Flodén. Έχει κερδίσει τα περισσότερα διεθνή βραβεία και έχει πουλήσει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο σουηδικό επιτραπέζιο παιχνίδι. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να δημιουργήσετε «πεντάδα σε μία σειρά» με βόλους του χρώματός σας οπουδήποτε στο ταμπλό. Το «mindtwisting» είναι ότι θα πρέπει να στρίψετε ένα από τα τέσσερα μπλοκ του ταμπλό ως μέρος της κίνησής σας.  Έτσι, το παιχνίδι αλλάζει δυναμικά σε κάθε κίνηση και γίνεται μια διασκεδαστική και προκλητική εμπειρία για όλους!

Hive Carbon

Το Hive Carbon είναι η κλασσική ασπρόμαυρη έκδοση του Hive.  Το Hive είναι ένα εκπληκτικό παιχνίδι στρατηγικής για δυο άτομα. Εφευρέτης του παιχνιδιού είναι ο Βρετανός ελληνικής καταγωγής John Yianni.  Το HIVE πρωτοπαρουσιάστηκε πριν από 14 χρόνια στην μεγαλύτερη έκθεση επιτραπέζιων παιχνιδιών για το κοινό «Spiel Essen» όπου ψηφίστηκε ως «Best in Show». Από τότε έχει κερδίσει παγκοσμίως πολλά σημαντικά βραβεία με αποκορύφωμα το πολυπόθητο βραβείο της MENSA, The IQ Society : «Mensa Select Winner».  Σκοπός του παιχνιδιού είναι να περικυκλώσεις πρώτος πλήρως την βασίλισσα του αντίπαλου χρησιμοποιώντας μια σειρά από κομμάτια έντομα.  Επειδή το κάθε έντομο κινείται στην Κυψέλη του παιχνιδιού με μοναδικό τρόπο όμοιο με τον τρόπο που τα έντομα κινούνται στην φύση το Hive έχει χαρακτηριστεί πολλές φορές και ως «σκάκι της φύσης». Έχει όμως απλούστερους κανόνες, δεν χρειάζεται σκακιέρα και έχει επιπλέον και μια τρίτη διάσταση στη κίνηση των κομματιών.

Tantrix gobble

To Tantrix gobble είναι ένα οικογενειακό παιχνίδι περισσότερο ταχύτητας παρά στρατηγικής .Ταιριάζει περισσότερο σε γρήγορους παρά σε σκεπτόμενους παίκτες και είναι μια διασκεδαστική εισαγωγή για νεότερους παίκτες. Ο αριθμός παικτών εξαρτάται από το πόσο χάος μπορείτε να αντέξετε: πάνω από τέσσερις παίκτες και τα πράγματα δυσκολεύουν. Τα σπρωξίματα αρχίζουν!Ο διαγωνισμός έχει κλείσει. Δες τους νικητές εδώ!