Public quiz: Ποιο εκπαιδευτικό παιχνίδι είσαι;

Περίληψη: Όλοι ετοιμάζονται για το άνοιγμα των σχολείων, αλλά εμείς σκεφτόμαστε ακόμα το παιχνίδι! Γι’ αυτό σήμερα θα ανακαλύψουμε τα εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Μπορεί αυτές τις ημέρες να έχεις αρχίσει να σκέφτεσαι τη νέα σχολική χρονιά, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η αναμελιά του καλοκαιριού πρέπει να πάρει τέλος για τα παιδιά. Τα παιχνίδια του καλοκαιριού δεν θα δώσουν τη θέση τους στα μαθήματα και το διάβασμα. Εντάξει, θα το κάνουν, αλλά πάντα θα υπάρχει χρόνος για παιχνίδια! Και τι καλύτερο, τώρα που ετοιμάζεις τη λίστα με τα σχολικά, να εμπλουτίσεις τη συλλογή των παιδιών με εκπαιδευτικά παιχνίδια. Με αυτό τον τρόπο τα παιδιά θα διασκεδάσουν αλλά και θα αξιοποιήσουν πολύ αποδοτικά τον ελεύθερο χρόνο τους και θα διώξουν το άγχος της επιστροφής στα θρανία. Όταν έχεις ταυτόχρονα παιχνίδια εκπαιδευτικά και διασκεδαστικά τότε έχεις κάνει τον καλύτερο συνδυασμό. Σου έχουμε και ακόμα έναν τρόπο για να διασκεδάσεις εσύ και τα παιδιά πάντως: ένα κουίζ στο τέλος του άρθρου! Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά όμως. 

Βάλε εκπαιδευτικά παιχνίδια για παιδιά στη σχολική λίστα

Μέσα από τα εκπαιδευτικά παιχνίδια που έχουν σήμερα στη διάθεσή τους, τα παιδιά μπορούν να αναπτύξουν πολλές δεξιότητες, να αποκτήσουν γνώσεις και να εξασκήσουν την ευφυΐα τους. Με το κατάλληλο παιχνίδι, τα παιδιά μπορούν να καλλιεργήσουν πολλαπλούς τύπους ευφυΐας, όπως η χωρική, η λεκτική, η ενδοπροσωπική και αρκετές ακόμα. Και αυτό γίνεται ακόμα και από πολύ μικρή ηλικία. Μπορείς να βρεις εκπαιδευτικά παιχνίδια για παιδιά 2 ετών, για παράδειγμα, τα οποία θα εξασκήσουν τις δεξιότητές τους. Ανακάλυψε τις ευφυΐες που μπορεί να εξασκήσει ένα παιδί με το κατάλληλο παιχνίδι και βρες εκπαιδευτικά παιχνίδια για κάθε ηλικία και κατηγορία ευφυΐας στα Public.

Εκπαιδευτικά παιχνίδια για κάθε ηλικία

Όπως είπαμε, υπάρχουν παιδικά εκπαιδευτικά παιχνίδια για όλα τα ηλικιακά γκρουπ. Με το κατάλληλο παιχνίδι, τα παιδιά μπορούν να αρχίσουν να μαθαίνουν να γίνονται πιο ανεξάρτητα. Από δύο ετών μπορεί να προστεθεί στα παιχνίδια τους ο «Εξυπνούλης – Μπορώ μόνος σου» και τα παιδιά να μάθουν τι μπορούν να κάνουν χωρίς τη βοήθεια της μαμάς και του μπαμπά. Τα παζλ του παιχνιδιού θα τα βοηθήσει, επίσης, να βελτιώσουν την παρατηρητικότητα, τη μνήμη και τη φαντασία τους. Αν τα παιδιά έχουν μεγαλώσει και ετοιμάζονται σιγά σιγά για το σχολείο, τότε μπορούν να αρχίσουν από τώρα να μαθαίνουν πράγματα, με απλά και διασκεδαστικό τρόπο. Χάρισε στα παιδιά εκπαιδευτικά παιχνίδια για το νηπιαγωγείο, όπως το «Magnet Box – Αλφαβήτα». Παίξτε μαζί, μαθαίνοντας στα παιδιά τα γράμματα και σχηματίζοντας λέξεις.

Οι προτάσεις σε εκπαιδευτικά παιχνίδια δεν σταματούν εκεί όμως. Παιχνίδια με εκπαιδευτικό και διδακτικό χαρακτήρα υπάρχουν και για μεγαλύτερα παιδία, τα οποία είναι στο δημοτικό ή ετοιμάζονται να ξεκινήσουν το γυμνάσιο. Τώρα που έχουν διαμορφωθεί κάποια από τα ενδιαφέροντά τους είναι η καλύτερη στιγμή να τους κάνεις ένα δώρο όπως το σετ «Μαθαίνω Και Δημιουργώ – Εργαστήριο Χημείας» ή ένα εργαστήριο μηχανικής.

Η δημιουργικότητα είναι ένας ακόμα τομέας που εκφράζεται και μέσα από το παιχνίδι. Γι’ αυτό και τα παιδιά κάθε ηλικίας πρέπει να έχουν στο δωμάτιό τους και παιχνίδια κατασκευών και καλλιτεχνικών δημιουργιών. Όταν μικροί και μεγάλοι θα έχετε χρόνο για ένα παιχνίδι, δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από ένα επιτραπέζιο για όλη την οικογένεια. Τώρα λοιπόν που δεν έχουν αρχίσει ακόμα τα σχολεία και τα παιδιά έχουν αρκετό ελεύθερο χρόνο, αξιοποίησέ τον για να διασκεδάσετε παρέα με ένα επιτραπέζιο.

Βέβαια, δεν είναι μόνο τα εκπαιδευτικά παιχνίδια που μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά. Η άλλη εξαιρετική επιλογή είναι τα βιβλία. Βιβλία δραστηριοτήτων, βιβλία γνώσεων, και μυθιστορήματα για παιδιά και εφήβους θα διευρύνουν τους ορίζοντες των μικρών μας φίλων.

Έχεις αναρωτηθεί ποιο εκπαιδευτικό παιχνίδι είσαι;

Είμαστε σίγουροι πως αυτή η ερώτηση δεν ήταν στο μυαλό σου πριν διαβάσεις αυτό το άρθρο. Σε εμάς όμως δημιουργήθηκε η απορία! Και έτσι αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα fun quiz για να δώσουμε την απάντηση. Εννοείται πως το quiz φτιάχτηκε για μικρούς και μεγάλους, οπότε βάλε τα παιδιά να απαντήσουν στις ερωτήσεις και μετά απάντα κι εσύ. Μετά από πολύ λίγα κλικ θα ξέρεις ποιο παιχνίδι θα ήσουν!