Πώς τα «Ηχητικά παραμύθια και βιβλία σε μία συλλογή!» κάνουν το βιβλίο προσιτό στα παιδιά

Περίληψη: Τα audiobooks μπορούν να διευρύνουν την πρόσβαση των παιδιών στο βιβλίο με πάρα πολλούς τρόπους! Ας τους ανακαλύψουμε! 

Το βιβλίο είναι συνυφασμένο με την παιδική ηλικία. Από τα παραμύθια που μας διάβαζαν όταν ήμασταν μικροί και τα βιβλία δραστηριοτήτων που παίρναμε για τις διακοπές, μέχρι τα σχολικά βιβλία που μας συνόδευαν μέχρι την ενηλικίωση! Σήμερα τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα καθώς η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να απολαύσουν τα αγαπημένα τους βιβλία ακόμα πιο εύκολα, αυξάνοντας έτσι την επαφή τους με το διάβασμα! Αυτό γίνεται χάρη στα audiobooks, τα οποία έχουν τη δυναμική να προσθέσουν την ανάγνωση σε ακόμα περισσότερες στιγμές της καθημερινότητας των παιδιών! Αν λοιπόν ψάχνεις τρόπους να ενθαρρύνεις την ανάγνωση βιβλίων στα παιδιά, σου έχουμε τον απόλυτο συνδυασμό: audiobooks από το Bookvoice Kids μαζί με το πακέτο «Ηχητικά παραμύθια και βιβλία σε μία συλλογή. Πάμε να δούμε πιο αναλυτικά τους τρόπους με τους οποίους τα ηχητικά βιβλία αυξάνουν την έκθεση των παιδιών στο βιβλίο!

ihitika-paramythia-kai-biblia-se-mia-syllogi-05-04

Το διάβασμα στο αμάξι γίνεται πιο εύκολο

Σε ένα μεγάλο ταξίδι με αυτοκίνητο, τα παιδιά είναι λογικό να θέλουν να απασχοληθούν με κάτι. Η εστίαση στις σελίδες ενός βιβλίου μπορεί να προκαλέσει ναυτία όμως, κάτι που σίγουρα δεν θες. Εδώ έρχονται τα audiobooks να δώσουν τη λύση, αφού τα παιδιά θα ακούσουν μία ιστορία αντί να τη διαβάσουν. Και κάπως έτσι τα χιλιόμετρα περνάνε χωρίς τα παιδιά να το καταλάβουν! Το ίδιο ισχύει και για τις μέρες που τα παιδιά πάνε εκδρομές με το σχολείο. Σίγουρα δεν θέλουν να κουβαλάνε μαζί τους βιβλία, ούτε είναι ευχάριστο να διαβάζουν εν κινήσει. Με audiobooks όμως το διάβασμα (ή το άκουσμα, αν προτιμάς) γίνεται παιχνιδάκι.

Η βαλίτσα χωράει 300+ βιβλία

Και μιας και είπαμε για ταξίδια κι εκδρομές, τα audiobooks δεν ταιριάζουν μόνο στις διαδρομές με αμάξι ή πούλμαν. Για τις ώρες στο πλοίο, για τις μεγάλες πτήσεις και τις αναμονές στο αεροδρόμιο, ένα audiobook θα κρατήσει την καλύτερη παρέα στα παιδιά. Το ίδιο μπορεί να κάνει και ένα κλασικό βιβλίο, με τη μεγάλη διαφορά όμως ότι ο χώρος στη βαλίτσα είναι περιορισμένος και δεν μπορείς να πάρεις στις διακοπές και στα ταξίδια πολλά βιβλία. Με τη συνδρομή στο Bookvoice Kids μέσω του πακέτου «Ηχητικά παραμύθια και βιβλία σε μία συλλογή!» όμως τα παιδιά απολαμβάνουν απεριόριστη πρόσβαση σε περισσότερους από 300 τίτλους, οι οποίοι δεν πιάνουν καθόλου χώρο!

ihitika-paramythia-kai-biblia-se-mia-syllogi-05-02

Τα audiobooks προσφέρουν αυξημένη προσβασιμότητα

Ένας από τους λόγους που κάποια παιδιά αποφεύγουν να περάσουν τον ελεύθερό τους χρόνο παρέα με ένα βιβλίο είναι γιατί ίσως δυσκολεύονται κατά την ανάγνωση και έτσι προτιμούν διαφορετικούς τρόπους ψυχαγωγίας. Άλλα παιδιά είτε έχουν δυσλεξία ή κάποιο πρόβλημα όρασης, γεγονότα που επίσης δυσκολεύουν την ανάγνωση. Τα audiobooks επιτρέπουν στα παιδιά να απολαύσουν τη λογοτεχνία με έναν πιο προσβάσιμο τρόπο, ανοίγοντας έτσι τον κόσμο του βιβλίου σε ακόμα περισσότερους μικρούς αναγνώστες.

Ζωντανή αφήγηση που κρατά το ενδιαφέρον

Χάρη στη διαφορετική φύση των audiobooks, η εμπειρία με την οποία βιώνουν τα παιδιά ένα βιβλίο είναι εμπλουτισμένη. Η αφήγηση προσθέτει μία ακόμα διάσταση στην ιστορία, τραβώντας την προσοχή και δίνοντας την κατάλληλη έμφαση σε κάθε στιγμή. Η φωνή ενός έμπειρου αφηγητή μπορεί να μεταμορφώσει μία ιστορία από αδιάφορη σε συγκλονιστική, κρατώντας αναπόσπαστη την προσοχή των παιδιών. Παράλληλα, το μέσο επιτρέπει την ύπαρξη ηχητικών στοιχείων όπως εφέ και μουσική, τα οποία κάνουν ακόμα πιο αξιομνημόνευτη την ακρόαση. Γι’ αυτό και η συλλογή ηχητικών παραμυθιών και βιβλίων μας δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την κορυφαία πλατφόρμα Bookvoice, όπου αγαπημένες ελληνικές φωνές αναλαμβάνουν να δώσουν χρώμα στις παιδικές ιστορίες.

ihitika-paramythia-kai-biblia-se-mia-syllogi-05-01

Ένα κεφάλαιο πριν τον ύπνο

Το διάβασμα πριν κοιμηθούμε είναι αγαπημένη συνήθεια. Τα παιδιά μπορεί να μας μιμηθούν και να θέλουν να διαβάζουν πριν πέσουν για ύπνο ή να τους διαβάσεις εσύ. Και εδώ τα audiobooks έχουν κάποια πλεονεκτήματα σε σχέση με το φυσικό αντίτυπο ενός βιβλίου. Το βασικότερο είναι πως τα παιδιά δεν χρειάζεται να έχουν κάποιο φως αναμμένο και έτσι μπορούν να αποκοιμηθούν πιο εύκολα διαβάζοντας, και χωρίς να ενοχλούν κανέναν όσο ακούνε. Καλό είναι να αποφεύγονται και οι οθόνες γενικά πριν από τον ύπνο, λόγω του φωτός που εκπέμπουν, κάτι στο οποίο και πάλι τα audiobooks μπορούν να βοηθήσουν. Τα παιδιά απλά θα πατήσουν play πριν ξαπλώσουν, κι έπειτα μπορούν να απασχολήσουν το μυαλό τους με την αφήγηση και όχι με τις εικόνες μίας οθόνης μέχρι να αποκοιμηθούν. Η μείωση της έκθεσης σε οθόνες ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που δημιουργήσαμε τα «Ηχητικά παραμύθια και βιβλία σε μία συλλογή!» άλλωστε, καθώς τα audiobooks αποτελούν εξαιρετικό εργαλείο για να το πετύχεις.

Και τα audiobooks για παιδιά είναι στα Public

Ξεκινήσαμε φέροντας τα audiobooks στα Public, σε συνεργασία με το Bookvoice, και τώρα επεκτείνουμε αυτή τη συνεργασία για να δημιουργήσουμε ένα μοναδικό πακέτο για παιδιά. Τα «Ηχητικά παραμύθια και βιβλία σε μία συλλογή!» είναι διαθέσιμα στα καταστήματά μας και στο public.gr και δίνουν 7 μήνες πρόσβασης στην πλατφόρμα Bookvoice Kids, ενώ στο πακέτο περιλαμβάνεται και ένα πολύ όμορφο βιβλίο 112 σελίδων με πληροφορίες για τα βιβλία της πλατφόρμας. Απόκτησέ το και γέμισε τη ζωή των παιδιών με πιο πολλά βιβλία από ποτέ!