Τα «Ηχητικά παραμύθια και βιβλία σε μία συλλογή!» αλλάζουν τη σχέση των παιδιών με τα βιβλία

Περίληψη: Μέσα από τα «Ηχητικά παραμύθια και βιβλία σε μία συλλογή!» που δημιουργήσαμε σε συνεργασία με το Bookvoice, τα παιδιά θα γνωρίσουν τα audiobooks και θα αγαπήσουν το βιβλίο!

Το διάβασμα είναι μία εξαιρετικά ωφέλιμη συνήθεια για τα παιδιά! Τα βιβλία μπορούν να καλλιεργήσουν δεξιότητες, να ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση και την συναισθηματική νοημοσύνη, να διευρύνουν τη φαντασία και τους ορίζοντες, να προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης. Και μέσα σε όλα αυτά, μπορούν να είναι και εκπαιδευτικά, χωρίς τα παιδιά να τα αισθάνονται ως «εργασία για το σπίτι». Όλοι αυτοί οι λόγοι μας οδήγησαν σε μία ακόμα συνεργασία με το Bookvoice, αυτή τη φορά για τη δημιουργία του «Ηχητικά παραμύθια και βιβλία σε μία συλλογή!», μέσω του οποίου τα παιδιά μπορούν να έρθουν σε επαφή με τη λογοτεχνία με έναν ολοκαίνουργιο τρόπο, τα audiobooks!

Τι αφορά η συλλογή;

Πρόκειται για ένα πακέτο, το οποίο παρέχει συνδρομή 7 μηνών στην πλατφόρμα Bookvoice Kids. Στην πλατφόρμα αυτή φιλοξενούνται ήδη περισσότερα από 300 βιβλία ειδικά επιλεγμένα για παιδιά, όπως παραμύθια και μυθιστορήματα. Φυσικά, και στην παιδική εκδοχή του, κορυφαίοι αφηγητές χαρίζουν τη φωνή τους στο περιεχόμενο, δίνοντας χρώμα και ζωή σε κάθε ιστορία. Από κλασικά παραμύθια μέχρι σύγχρονα βιβλία, με τα «Ηχητικά παραμύθια και βιβλία σε μία συλλογή!» τα παιδιά αποκτούν απεριόριστη πρόσβαση στην πλατφόρμα για να ακούν ασταμάτητα τα αγαπημένα τους βιβλία, αλλά και να ανακαλύψουν καινούργια!

Η πλατφόρμα απευθύνεται σε παιδιά 3-10 ετών. Τα «Ηχητικά παραμύθια και βιβλία σε μία συλλογή!» δεν χαρίζουν μόνο πρόσβαση σε αυτή όμως. Μαζί με τη συνδρομή τα παιδιά παίρνουν και ένα όμορφα εικονογραφημένο βιβλίο 112 σελίδων, με λεπτομέρειες για τα audiobooks που μπορούν να ανακαλύψουν στην πλατφόρμα. Επιπλέον, το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με την ικανότητα των audiobooks να ενισχύσουν την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών, οπότε μπορούν και οι γονείς να το ξεφυλλίσουν και να πάρουν πράγματα από αυτό.

Το μόνο που θα χρειαστεί για απεριόριστη πρόσβαση στον πλήρη κατάλογο της πλατφόρμας είναι η εγκατάσταση της εφαρμογής Bookvoice για Android ή iOS και η ενεργοποίηση της συνδρομής με τον κωδικό που υπάρχει στη συσκευασία της συλλογής. Από εκεί και πέρα, για 7 μήνες τα παιδιά μπορούν να ακούσουν (και να ξανακούσουν) όλα τα βιβλία της πλατφόρμας. Υπάρχει και η δυνατότητα για offline πρόσβαση στα βιβλία, οπότε τα παιδιά δεν χρειάζεται να έχουν συσκευή με σύνδεση δεδομένων για να απολαύσουν τα audiobooks του Bookvoice Kids.

Γιατί audiobooks και όχι απλά βιβλία;

Αρχικά, η απάντηση δεν χρειάζεται να είναι απόλυτη. Και βιβλία, και audiobooks! Τα audiobooks έρχονται με κάποια μοναδικά πλεονεκτήματα όμως, τα οποία τα κάνουν την καλύτερη λύση για να εισάγουν τα παιδιά στη μαγεία της λογοτεχνίας. Μπορεί, για παράδειγμα, σε ένα παιδί να μην αρέσει καθόλου η ιδέα του διαβάσματος ενός βιβλίου στη φυσική του μορφή. Τα audiobooks έρχονται να λύσουν αυτό το πρόβλημα, αντικαθιστώντας το διάβασμα με την ακρόαση και κάνοντας πιο εύκολη την πρόσβαση στο περιεχόμενο ενός βιβλίου. Ταυτόχρονα, στην σημερινή εποχή που η τεχνολογία είναι αλληλένδετη με την καθημερινότητα των παιδιών, η εισαγωγή στον κόσμο των βιβλίων μέσω ενός ψηφιακού τρόπου κάνει πιο προσιτή την λογοτεχνία.

Ταυτόχρονα όμως, ένας ακόμα βασικός λόγος που συνεργαστήκαμε με το Bookvoice για να δημιουργήσουμε τα «Ηχητικά παραμύθια και βιβλία σε μία συλλογή!» είναι μείωση των ωρών που τα παιδιά περνούν μπροστά στις οθόνες κάθε μέρα. Τα audiobooks μπορούν να αντικαταστήσουν ένα μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου που τα παιδιά θα περνούσαν μπροστά στην οθόνη με μία πιο εποικοδομητική συνήθεια που δεν αυξάνει το screen time τους. Γι’ αυτό και μαζί με τη συλλογή, δημιουργήσαμε και την καμπάνια #LessScreenTime4Kids, μέσω της οποίας προωθούμε την επαφή των παιδιών με το πραγματικό περιβάλλον και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους μέσω των audiobooks, μειώνοντας την εξάρτησή τους από τις οθόνες.

Ακόμα και τα παιδιά που λατρεύουν το διάβασμα και τα βιβλία στη φυσική τους μορφή μπορούν να πάρουν πολλά από τα audiobooks! Υπάρχουν περιπτώσεις όπου το διάβασμα ενός βιβλίου δεν είναι δυνατό, όπως στο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. Με ένα audiobook όμως τα παιδιά απολαμβάνουν απροβλημάτιστα ένα βιβλίο. Επίσης, δεν μπορούν να χωρέσουν στη βαλίτσα 300+ βιβλία για το ταξίδι, με τη συλλογή μας όμως μπορούν!

«Ηχητικά παραμύθια και βιβλία σε μία συλλογή!» αποκλειστικά στα Public

Τα «Ηχητικά παραμύθια και βιβλία σε μία συλλογή!» είναι αποκλειστικά διαθέσιμα στα καταστήματα Public και στο public.gr! Κάνε ένα δώρο στα παιδιά και άνοιξε τους την πόρτα σε όλα τα πλεονεκτήματα που μπορούν να αποκομίσουν από την επαφή τους με τα audiobooks, μειώνοντας παράλληλα τον χρόνο που περνάνε μπροστά από τις οθόνες!