Κάν'το όπως η Dina Asher-Smith: Η Barbie πρωτοπορεί και εμπνέει!

Περίληψη: Πλέον τα κορίτσια που αγαπούν τον αθλητισμό έχουν μια Barbie να τις εκφράζει! Η Mattel παρουσίασε τη νέα της κούκλα αφιερωμένη στη βρετανίδα δρομέα Dina Asher-Smith.

Οι κούκλες Barbie εμπνέουν τα νεαρά κορίτσια για πάνω από 60 χρόνια τώρα. Η Barbara έχει κάνει (σχεδόν) τα πάντα στη «ζωή» της: έχει υπάρξει από αεροσυνοδός και γιατρός μέχρι... αστροναύτης! Τώρα ετοιμάζεται να γίνει και δρομέας - όχι όποια κι όποια, αλλά η Dina Asher-Smith. Η νέα έκδοση της Barbie είναι σχεδιασμένη με βάση την εικόνα της πιο γρήγορης Βρετανίδας, η οποία κατέχει τόσο το ρεκόρ των 100 μέτρων όσο και αυτό των 200 (στη Μεγάλη Βρετανία).

Η νέα κούκλα είναι μέρος μιας ξεχωριστής σειράς Barbie, η οποία τιμά μερικές από τις σημαντικότερες γυναίκες του χθες και του σήμερα. Σε αυτή τη σειρά έχουν ήδη κυκλοφορήσει οι κούκλες Katherine Johnson, Ava DuVernay και Amelia Earhart, οι οποίες απέκτησαν τώρα για «παρέα» τη βρετανίδα δρομέα.

Barbie Dina Asher-Smith - 01


Η ίδια δήλωσε εκστασιασμένη όταν έμαθε τα νέα! Μόλις η Mattel την ειδοποίησε πως θέλει να προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια, τσίριξε από τη χαρά της, όπως δήλωσε στο Twitter. Τώρα, που η καινούργια Barbie παρουσιάστηκε επίσημα, η Dina Asher-Smith τόνισε τη σημασία της, δηλώνοντας πως: «Μεγαλώνοντας, οι γυναίκες αθλήτριες ήταν λιγότερο προβεβλημένες στα μέσα ενημέρωσης και υπήρχε ένα κενό σε ό,τι είχε να κάνει με τον γυναικείο αθλητισμό, γι’ αυτό και η αντιπροσώπευση είναι τόσο σημαντική. Η κίνηση της Barbie να προασπίζει γυναίκες αθλήτριες και διαφορετικά σπορ δείχνει στις επόμενες γενιές πως τα πάντα είναι δυνατά

Η Barbie Dina Asher-Smith παρουσιάστηκε μαζί με αρκετές ακόμα «Shero» κούκλες, οι οποίες αντιπροσωπεύουν σημαντικές γυναίκες από το παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα. Οι υπόλοιπες Barbie αθλήτριες, που προστέθηκαν στη σειρά «Shero», είναι: η γαλλίδα ποδοσφαιριστής Amandine Henry, η πορτογαλίδα πρωταθλήτρια του surf Teresa Bonvalot, η παραολυμπιονίκης κολυμβήτρια από την Τουρκία Sümeyye Boyacı και η Ουκρανή ξιφομάχος Olga Kharlan.

Οι νέες κούκλες Barbie γυναίκες πρωτοπόροι θα κυκλοφορήσουν σύντομα, οπότε τσέκαρε διαρκώς τις Barbie στο public.gr, για να έχεις εικόνα για όλες τις νέες αφίξεις!