Μεγάλος Διαγωνισμός / Γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου ζωγραφίζοντας!

Περίληψη: Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου πλησιάζει και το Public έχει ετοιμάσει μια σειρά από διασκεδαστικές εκδηλώσεις για τα παιδιά!

Στις 2 Απριλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Ο θεσμός αυτός καθιερώθηκε το 1966 με σκοπό να φέρει τα παιδιά ακόμα πιο κοντά στη μαγεία των βιβλίων. Υπεύθυνο για τη δημιουργία αυτής της Παγκόσμιας Ημέρας είναι το Διεθνές Συμβούλιο Βιβλίων για την Νεότητα (IBBY) και η ημέρα που επιλέχθηκε δεν είναι τυχαία. Στις 2 Απριλίου γεννήθηκε ο ξακουστός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται με διάφορους τρόπους ανά τον πλανήτη. Εκδηλώσεις, διαγωνισμοί και βραβεία για παιδικά βιβλία είναι μερικά από τα γεγονότα που συμβαίνουν στις 2 Απριλίου. Κάθε χρονιά υπάρχει και ένα ξεχωριστό θέμα, το οποίο αποφασίζεται από διαφορετική χώρα. Για το 2021 οι ΗΠΑ είναι η χώρα που επινόησε το θέμα, που είναι «η μουσική των λέξεων». Μαζί με το θέμα δημιουργήθηκε και μια αφίσα που το συνοδεύει ενώ ένας σημαντικός συγγραφέας γράφει το δικό του μήνυμα για την ημέρα. Για το θέμα του 2021 την αφίσα εικονογράφησε ο Roger Mello ενώ το μήνυμα ανήκει στην Margarita Engle.

Το Public αγαπά τα παιδικά βιβλία και δεν θα μπορούσε να μη συμμετέχει σε μια τόσο όμορφη ημέρα. Την Παρασκευή 2 Απριλίου έχουμε οργανώσει μια πολύ ξεχωριστή εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους. Στις 17:30 αγαπημένοι συγγραφείς και σκιτσογράφοι θα μας μιλήσουν για τις ιστορίες, τους χαρακτήρες και τις περιπέτειες που έχουν δημιουργήσει.

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου – Διαγωνισμός 

Για να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Κατεβάστε το σκίτσο που θα βρείτε εδώ.
  2. Ζητήστε από τα παιδιά να ζωγραφίσουν στα βιβλία τον αγαπημένο τους ήρωα με τον δικό τους, μοναδικό τρόπο!
  3. Ανεβάστε τη ζωγραφιά στη σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook.

Το σκίτσο δημιούργησε η Ρένια Μεταλληνού. Στο reniametallinouillustration.com μπορείς να ανακαλύψεις ακόμα περισσότερα έργα της!

Ο διαγωνισμός με δώρο βιβλία των αγαπημένων σας συγγραφέων που συμμετείχαν στην εκδήλωση ολοκληρώθηκε. Σας ευχαριστούμε θερμά για τις πανέμορφες ζωγραφιές που μοιραστήκατε μαζί μας. Οι 26 νικητές, όπως το ονοματεπώνυμο εμφανίζεται στο Facebook προφίλ τους, έχουν ως εξής:

  1. Gianna Sidiropoulou
  2. Thanassis Rapatzikos
  3. Μαρία Κουτελίδα
  4. Iliana Psillaki
  5. Victoria Kapsali
  6. Maria Kelentzi
  7. Tania Englezou
  8. Mante Tziliou
  9. Anthi Huebiritsa
  10. Dana Paraskevopoulou
  11. Amalia Armagou
  12. Eirini Nikos Tsolakidis
  13. Eleni Palavou
  14. Μαρια Περπεριδου
  15. Vaso Lambrousi
  16. Olga Anastasiadou
  17. Anastasia Karasaridou
  18. Ηλίας Καταπόδης
  19. Olga Tservartsidou
  20. Dafni Papazoglou
  21. Roula Karababa
  22. ΜΠΕΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  23. Anna Konstanteli
  24. Lefakis Anna
  25. Chris Manolis
  26. Christina Lavda

Για να έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας και να σας αποσταλούν τα δώρα που κερδίσατε χρειάζεται να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας σε αυτή τη φόρμα.