Παιδικές εκδηλώσεις τον Απρίλιο στο Public!

Περίληψη: Ο Απρίλιος είναι μήνας αφιερωμένος στο παιδικό βιβλίο και το γιορτάζουμε με ξεχωριστές εκδηλώσεις μέσα από τη σελίδα του Public στο Facebook και Youtube. Μην τις χάσετε!

Μένουμε ασφαλείς και παρακολουθούμε εκδηλώσεις μέσα από τις σελίδες του Public στο Facebook και Youtube, που συνεχίζει να φιλοξενεί συγγραφείς και νέες κυκλοφορίες βιβλίων μέσα από την πρωτοποριακή υπηρεσία #PublicEventsGoSocial!

Το Public και οι εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του graphic novel του Σπύρου Γιαννακόπουλου, «Στο δάσος», την Παρασκευή 9/4 στις 18:30. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι δημιουργοί Σπύρος Γιαννακόπουλος και Στέλλα Στεργίου, ενώ μαζί τους θα είναι και ο ιστορικός τέχνης Γιάννης Κουκουλάς.

Την Πέμπτη 15/4 στις 18:00, σας προσκαλούμε σε μια διαδικτυακή εκδήλωση με αφορμή το «Χ.Ο.Π.Α. 112 Ήρωες», την Παγκόσμια Καμπάνια για την πρόληψη του εγκεφαλικού επεισοδίου. 

Οι «Χ.Ο.Π.Α. 112 Ήρωες» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται παγκοσμίως και έχει την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού για τα Εγκεφαλικά Επεισόδια (World Stroke Organization), του SHE (Schools for Health in Europe foundation) και της Ελληνικής Εταιρίας Αγγειακών Εγκεφαλικών Νόσων. Μέσα από δραστηριότητες  με «σούπερ ήρωες» και παιχνίδια, τα παιδιά ηλικίας 5- 9 ετών εξοικειώνονται με τα συμπτώματα του εγκεφαλικού επεισοδίου και μαθαίνουν να καλούν άμεσα τον πανευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης,112, κάνοντας τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου, αλλά και μεταξύ της «ζωής όπως την ξέρουμε» και της απώλειας αυτής της ποιότητας ζωής λόγω μιας μόνιμης αναπηρίας.

Το Public και οι εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν, την Παρασκευή 23/4 στις 18:30, στην παρουσίαση του βιβλίου «Στις 7 κορυφές» της Χριστίνας Φλαμπούρη.

Φτάνοντας όλο και πιο ψηλά, αρπάζοντας κομμάτια ουρανού, η μικρή Χριστίνα ξεπερνά τους φόβους της και διαπιστώνει πως γίνεται να είναι πιο δυνατή. Μια αληθινή ιστορία σαν αλληγορικό παραμύθι, βασισμένη στην κατάκτηση των ψηλότερων κορυφών των 7 ηπείρων από την Ελληνίδα ορειβάτισσα Χριστίνα Φλαμπούρη.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γης το Public, οι εκδόσεις Κλειδάριθμος, η περιβαλλοντική μη κερδοσκοπική οργάνωση All For Blue και το online περιοδικό για το παιδικό βιβλίο Κόκκινη Αλεπού σας προσκαλούν, την Πέμπτη 22/4 στις 19:00, σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στα θαλάσσια πλάσματα και την προστασία τους.

Θα συνομιλήσουν ο συγγραφέας και εικονογράφος Yuval Zommer, εμπνευστής της αγαπημένης σειράς των Μεγάλων Βιβλίων, η Κατερίνα Τοπούζογλου, ιδρύτρια της All For Blue, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος και ιδρύτρια του kokkinialepou.grΖωή Κοσκινίδου.