Publicistas moms / Δημιουργική απασχόληση με την Crafts by Stavy!

Περίληψη: Η Publicistas mom @Crafts_by_Stavy, κατά κόσμον Σταυρούλα Χρόνη, μας δίνει ιδέες για να απασχολήσουμε δημιουργικά τα μικρά παιδιά, όταν τα μεγαλύτερα έχουν τηλεκπαίδευση.

Την εποχή της τηλεκπαίδευσης, οι ανάγκες των μαθητών έχουν αλλάξει. Τα μεγάλα παιδιά χρειάζονται tablet, laptop ή desktop για να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους, ενώ τα μικρότερα παιδιά έχουν άπλετο ελεύθερο χρόνο που πρέπει κάπως να αξιοποιήσουν. Ως γονείς, πώς μπορείτε να ανταποκριθείτε καλύτερα στις ανάγκες της περιόδου; Οι Publicistas moms είναι εδώ για να βοηθήσουν! Η Σταυρούλα Χρόνη, την οποία μπορεί να γνωρίζεις ως Crafts by Stavy στο Instagram και το YouTube, έχει μερικές ιδέες οι οποίες θα σας βοηθήσουν να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τα μικρότερα παιδιά, έτσι ώστε τα μεγαλύτερα παιδιά να μπορούν να συμμετέχουν ανενόχλητα στα διαδικτυακά τους μαθήματα.

Γράφει η @Crafts_by_Stavy

Τώρα που μένουμε σπίτι, είναι ευκαιρία να απασχολήσουμε τα παιδιά μας δημιουργικά και όμορφα. Σίγουρα όταν τα μεγαλύτερα παιδιά στο σπίτι έχουν τηλεκπαίδευση πρέπει να βρούμε λύσεις και ιδέες που να μην κάνει φασαρία το μικρότερο παιδί!

Θα σας δείξω αρκετές δημιουργικές ιδέες με υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι μας.

Και μην ξεχνάτε ότι η ώρα για παιχνίδι και κατασκευές με το μικρότερο παιδί σας δίνει την ευκαιρία να έρθετε σε επαφή, να του δώσετε χρόνο ποιοτικό και να μιλήσετε ενώ διασκεδάζετε παρέα! Τα δημιουργικά παιχνίδια και οι δραστηριότητες με τα μικρά μας, δίνουν ευχαρίστηση και στις δύο πλευρές (γονιό και παιδί) και διεγείρουν θετικά τις αισθήσεις. Αυτός είναι άλλωστε και ο σκοπός!

Ιδέα πρώτη: Φτιάχνουμε κούκλες! Κάθε οικογένεια θα πρέπει να έχει κούκλες!

Γαντόκουκλες, δαχτυλόκουκλες ή κούκλες κατασκευασμένες από ανακυκλώσιμα υλικά (όπως κουτιά δημητριακών), από κάλτσες, από φρούτα που μπορούμε να κολλήσουμε ματάκια και στόμα. Οι κούκλες μπορούν να δημιουργήσουν ένα ευχάριστο περιβάλλον και να μιλήσουν στη καρδιά των παιδιών.

Δείτε εδώ πως θα φτιάξετε ζωάκια από τα αποτυπώματα από τα χεράκια των παιδιών σας.

Video Duration
3:26


Μπορούμε, επίσης, να βγάλουμε αποτυπώματα το χεράκι μας σε χαρτόνι, να κόψουμε μετά το περίγραμμα και να ζωγραφίσουμε ματάκια, στόμα, να κολλήσουμε βαμβάκι για μαλλιά, ή ότι άλλο σκεφτούμε με την φαντασία μας! Αν κολλήσουμε και ένα ξυλάκι στις δημιουργίες σας, για να μπορούμε να τις κινούμε, έτοιμες οι κούκλες παππούς και γιαγιά! Δείτε βήμα βήμα από το κανάλι μου στο YouTube πως θα το κάνετε:

Video Duration
2:13


Ιδέα δεύτερη: Μαγικά και πειράματα!

Τα παιδιά απλά λατρεύουν τα μαγικά και τα ενδιαφέροντα και διασκεδαστικά πειράματα. Αλλά μη φοβάστε, η δημιουργία αυτών των πειραμάτων δεν αποτελεί πρόκληση καθώς ίσως έχετε στο σπίτι σας όλα όσα χρειάζονται για να πραγματοποιηθούν και να κάνετε το παιδί σας να αγαπήσει αυτές τις δραστηριότητες.

Ας δούμε μερικές ιδέες για εύκολα πειράματα.

Πείραμα #1: Φουσκώστε μαγικά ένα μπαλόνι με μαγειρική σόδα! Ένα εύκολο πείραμα για παιδιά με το οποίο θα διασκεδάσουν πολύ. Τα υλικά που θα χρειαστούμε για να φουσκώσουμε τα μπαλόνια είναι ελάχιστα:

🎈μπουκάλι πλαστικό
🎈σόδα μαγειρική
🎈ξύδι
🎈μπαλόνι

Το παρακάτω βίντεο σας δείχνει βήμα βήμα πως θα το κάνετε:

Video Duration
1:06


Πείραμα #2: Φτιάξτε το δικό σας ουράνιο τόξο που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!

Υλικά για την κατασκευή σας:

🌈Χαρτί κουζίνας
🌈Δυο ποτηράκια με νερό
🌈Ψαλίδι
🌈Μαρκαδόρους

Δείτε εδώ πως θα το κάνετε:

Video Duration
0:58


Για να ενθαρρύνουμε τη δημιουργική απασχόληση στο σπίτι, έτσι ώστε να μπορεί το μεγαλύτερο παιδί να συγκεντρωθεί στην τηλεκπαίδευση, είναι σημαντικό τα παιδιά μας να έχουν τον εξοπλισμό που χρειάζονται και την παρέα μας.

Τα παιδιά μας, για να μπορέσουν να εκφραστούν, να διασκεδάσουν και να παίξουν μαζί μας δημιουργώντας χρειάζονται διάφορα υλικά όπως μολύβια, μαρκαδόρους ή ξύλινα χρώματα, ψαλίδια, χρωματιστά χαρτιά και χαρτόνια, τουβλάκια και εμάς δίπλα τους.

Θα χαρώ πολύ να δείτε και άλλες ιδέες στο κανάλι μου για εύκολες κατασκευές μαζί με τα παιδιά σας! Εφαρμόστε τις ιδέες μου και διασκεδάστε! Δημιουργήστε με τα μικρότερα παιδιά τώρα που θα έχετε αρκετό χρόνο μαζί τους, μέχρι να τελειώσουν τα μεγαλύτερα παιδιά την τηλεκπαίδευση!

Καλές δημιουργίες!

H Σταυρούλα Χρόνη είναι βρεφονηπιοκόμος προσχολικής αγωγής και μέλος των #publicistasgreece @ Instagram. Ακολουθήστε την στο @Crafts_by_Stavy στο Instagram και κάντε εγγραφή στο κανάλι της στο YouTube για να παρακολουθήσετε ακόμα περισσότερες κατασκευές!