Publicistas moms / Η BusinessMum φτιάχνει λίστα: διακοπές με μωρό!

Περίληψη: Τι χρειάζεται μία νέα μαμά για να περάσει τέλειες καλοκαιρινές διακοπές με το μωρό της; Η Publicistas mom BusinessMum έχει την απάντηση.

Έφτασαν οι πρώτες καλοκαιρινές διακοπές με το μωρό σας; Έχει συσσωρευθεί άγχος και δεκάδες απορίες στο μυαλό σας πριν καλά καλά ξεκινήσετε να ετοιμάζεστε; Απόλυτα λογικό και αναμενόμενο για κάθε νέα γονιό. Όλοι μας έχουμε βρεθεί στη θέση σας. Σας θέλω οργανωμένους, προνοητικούς και χωρίς άγχος, γιατί δεν βοηθάει καθόλου!

Αρχικά επιλέξτε έναν family friendly προορισμό με όλα τα απαραίτητα και ξεκινήστε να ετοιμάζετε τη βαλίτσα του μωρού με λίστα. Φυσικά, όπως πάντα, ζητήστε και τις συμβουλές του παιδιάτρου σας.

Ελάτε να δούμε μαζί τη λίστα με όλα τα απαραίτητα βρεφικά για τις διακοπές:

1. Για την καθημερινή φροντίδα του: Πάνες, μωρομάντηλα, κρέμα αλλαγής πάνας, σελτεδάκια, σαλιάρες, ρουχαλάκια, πιτζαμάκια, φανελάκια, παπουτσάκια, καλτσάκια, σεντονάκια, κουβερτούλα, κουνουπιέρα, κουκλάκια για ύπνο, μασητικά, ψαλιδάκια νυχιών, χτένα, αντισηπτικό.

2. Για το μπανάκι του: Αφρόλουτρο και σαμπουάν (εξυπηρετούν και προϊόντα 2 σε 1 για τις διακοπές), πετσέτα/κάπα μπουρνούζι, πετσετάκια, ενυδατικό γαλάκτωμα, μπατονέτες, οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα.

3. Για την διατροφή του: Γάλα (σκόνη), μπιμπερό, αποστειρωτή (αν αποστειρώνετε), θήλαστρο (αν θηλάζετε και το χρειάζεστε), σαπούνι και βούρτσα για το πλύσιμο, πιατάκι, κουτάλι/πιρούνι, αδιάβροχες σαλιάρες, παγούρι και σκεύη για μεταφορά φαγητού, παγοκύστες και ψυγειάκι.

4. Για τις βουτιές: Μαγιό-πάνα, προστατευτικό μπλουζάκι με αντηλιακή προστασία, αντηλιακό, καπέλο, κουλούρα με κάθισμα, πετσέτα, σεντονάκι για σιέστα στην ξαπλώστρα, παιχνίδια, πάνες και μια αλλαξιά.

5. Φαρμακείο: Συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας.

6. Προαιρετικά: Βρεφικό απορρυπαντικό ρούχων (αν απαιτείται συγκεκριμένο προϊόν λόγω δερματολογικής ευαισθησίας), ατμομάγειρα ή πολτοποιητή (πολλά ξενοδοχεία διευκολύνουν με συσκευές στην προετοιμασία των γευμάτων).

7. Μην ξεχάσετε: Βιβλιάριο υγείας, καθισματάκι αυτοκινήτου (αν ταξιδεύετε με το αυτοκίνητο), καρότσι, κουνουπιέρα και ομπρέλα για το καρότσι, παρκοκρέβατο (αν δεν διαθέτει το κατάλυμα για τον ύπνο), τσάντα αλλαξιέρα, φορητό καθισματάκι φαγητού, αντικουνουπικά.

Σκεφτείτε τις ανάγκες που έχει το παιδί σας καθημερινά για να το φροντίσετε εύκολα και γρήγορα, και αποφύγετε τις υπερβολές!

Και να θυμάστε πως πάντα κάτι μπορεί να ξεχαστεί αλλά λύση θα βρεθεί!

H Ήβη Χρυσού Μπελέση, ή BusinessMum, είναι δημοσιογράφος και Founder & Chief Editor στα businessmum.gr και businessdad.gr. Είναι επίσης μέλος των #PublicistasGreece @ Instagram. Ακολούθησέ την στο @businessmumgr για ακόμα περισσότερο περιεχόμενο για μαμάδες!