God of War Ragnarok: Το νέο παιχνίδι-σταθμός στο δημοφιλές franchise

Περίληψη: Με αφορμή την πολυαναμενομένη κυκλοφορία του God of War Ragnarok, το σημερινό επεισόδιο Pixel Stories κάνει μια αναδρομή στο παρελθόν του Θεού του Πολέμου.

H σειρά God of War είναι από τις πιο εμπορικές στο χώρο των videogames και σίγουρα μία από τις κορυφαίες για τις κονσόλες PlayStation. Τα παιχνίδια της σειράς αποτελούν ένα από τα «δυνατά χαρτιά» της Sony για τις κονσόλες της από το 2005, όταν και πρωτοεμφανίστηκε το franchise για το PS2. Η ιστορία του περιστρέφεται γύρω από τις περιπέτειες του Κράτου, ενός Σπαρτιάτη πολεμιστή που ξεγελιέται από τον θεό του πολέμου, Άρη, και δολοφονεί την οικογένειά του. Κάπως έτσι ξεκινάει η μάχη του με τους Θεούς του Ολύμπου και η ιστορία του πρώτου κύματος παιχνιδιών. Από το 2018 κι έπειτα, το παιχνίδι στρέφεται στην νορβηγική μυθολογία και βρίσκει τον Κράτο με το παιδί του σε μια ιδιαίτερα συγκινητική αποστολή. Κάπως έτσι καταλήγουμε στο God of War Ragnarok που είναι διαθέσιμο για pre-order και το release date του έχει οριστεί για τις 9 Νοεμβρίου για PS4 και PS5. Πριν ξεκινήσουμε να παίζουμε το νέο παιχνίδι, να ψάχνουμε gameplay hacks για να φτάσουμε στο Asgard, να αναρωτιόμαστε αν στο God of War Ragnarok θα συναντήσουμε τον Thor, είναι καιρός να γνωρίσουμε τις πιο σημαντικές στάσεις της σειράς μέχρι σήμερα

Η ιστορία της σειράς πριν φτάσουμε στο God of War Ragnarok

Το πρώτο God of War κυκλοφορεί στις 22 Μαρτίου του 2005 για το PS2 και ο Κράτος καλείται από την Αθηνά να βρει το Κουτί της Πανδώρας, το κλειδί για να εξοντώσει τον Άρη. Δύο χρόνια αργότερα έρχεται η ώρα του God of War II, και πάλι για το PS2, με τον πρωταγωνιστή να βρίσκεται σε μάχη με τον Δία, και την Αθηνά να παίρνει μέρος σε αυτή τη διαμάχη.

Video Duration
4:41

Η κυκλοφορία του PSP ενισχύθηκε και από το πρώτο «φορητό» God of War που ήταν το God of War: Chains of Olympus. Κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2008 και τα γεγονότα του λαμβάνουν χώρα κάπου ανάμεσα στο πρώτο παιχνίδι και στο Ascension. Το 2010 έρχεται η ώρα του God of War 3 για το PS3 και φέρνει τον Κράτος παρατημένο από τους Τιτάνες και τους Θεούς του Ολύμπου, στην αναζήτηση της φωτιάς του Ολύμπου.

Το δεύτερο «φορητό» God of War έρχεται την ίδια χρονιά με το God of War: Ghost of Sparta και τον Κράτος στοιχειωμένο από τα οράματά του, να ξεκινάει ένα ταξίδι για να βρει τη μητέρα του. Εκεί, ανακαλύπτει ότι ο αδερφός του είναι φυλακισμένος και προσπαθεί να τον σώσει. Το 2013 έρχεται η ώρα του God of War Ascension, ενός τίτλου που παρουσίασε και multiplayer στοιχεία.

Το 2018, ο Κράτος καταλήγει στην Νορβηγία με ένα νέο παιδί, τον Ατρέα και τη γυναίκα του να έχει φύγει από τη ζωή. Στόχος των δύο είναι να φτάσουν στην υψηλότερη κορυφή της Midgard για να σκορπίσουν τις στάχτες της, αντιμετωπίζοντας στο δρόμο και πολλούς θεούς της νορβηγικής μυθολογίας.

Τι σε περιμένει στο God of War Ragnarok για PS5 και PS4

Κάπως έτσι, καταλήγουμε στο God of War Ragnarok, το οποίο θα δώσει πολλές απαντήσεις στις αναζητήσεις του Ατρέα, αλλά και θα βάλει τον Κράτο σε θέση να πάρει αποφάσεις που θα καθορίσουν τη μοίρα του. Το gameplay time του God of War Ragnarok είναι πολύ μεγάλο οπότε θα απολαύσεις για πάρα πολλές ώρες τα εντυπωσιακά τοπία του νέου παιχνιδιού! Αυτά θα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά αν αποκτήσεις το God of War Ragnarok για PS5, μιας και αυτή η έκδοση είναι βελτιωμένη σε σχέση με το God of War Ragnarok PS4 Edition. Η ιστορία όμως, η οποία έχει και τη μεγαλύτερη σημασία, είναι η ίδια σε όποια κονσόλα κι αν παίξεις! Εμείς απλώς ελπίζουμε να έρθει σύντομα το God of War Ragnarok και σε PC, για να αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο η εμπειρία!