Πως θα φτιάξετε το δικό σας «έξυπνο» σπίτι!

Περίληψη: Όσο προχωράει η τεχνολογία, τόσο περισσότερες ευκολίες προσφέρονται στο χρήστη για να κάνει το σπίτι...

Όσο προχωράει η τεχνολογία, τόσο περισσότερες ευκολίες προσφέρονται στο χρήστη για να κάνει το σπίτι του πιο εξελιγμένο. Πλέον, με τις περισσότερες οικιακής χρήσης συσκευές να προσφέρουν πολλαπλές λειτουργίες, ο χρήστης έρχεται μπροστά σε πάρα πολλές έτοιμες λύσεις για να αυτοματοποιήσει διαδικασίες εντός της οικίας του. Από ειδικούς θερμοστάτες και ηλεκτρονικές λάμπες, μέχρι «έξυπνες» τηλεοράσεις και σκληρούς δίσκους που μοιράζουν το περιεχόμενο σε όλο το εύρος των συσκευών εντός του δικτύου σας, η γκάμα είναι τεράστια και το Public ετοίμασε για εσάς έναν οδηγό με τα προϊόντα που θα πρέπει να βάλετε στο σπίτι σας άμεσα εάν θέλετε να φαίνεται και να είναι έξυπνο! [caption id="" align="aligncenter" width="449"]1399443995 Samsung UE40HU6900S[/caption]

Τηλεοράσεις Ο πυλώνας του σαλονιού είναι η τηλεόραση και σίγουρα πλέον με τις μειωμένες τιμές των μεγάλων Full HD τηλεοράσεων, μια καλή πρόταση για «έξυπνη» συσκευή αυτής της κατηγορίας δεν κοστίζει πολλά χρήματα. Η πρώτη μας πρόταση είναι η 42LB670V της LG , η οποία προσφέρει τρισδιάστατη εικόνα και χαρακτηριστικά Wi-Fi Direct για να συνδέεται άμεσα στο δίκτυο του σπιτιού και να έχει πρόσβαση στο internet.

Πηγαίνοντας σε μία μεγαλύτερη διαγώνιο, συναντάμε πάλι μία συσκευή της LG και αυτή τη φορά το μοντέλο 47LB650V. Στις 47 ίντσες και με 3D δυνατότητα προβολής, το μοντέλο της κορεατικής εταιρείας μπορεί να συνδεθεί στο οικιακό δίκτυο και να αντλήσει όλη τη σχετική πληροφορία που απαιτείται. Ταυτόχρονα, προσφέρει μια σειρά από συμβατές εφαρμογές, διευκολύνοντας έτσι το χρήστη να κάνει κλήσεις μέσω Skype ή και να δει τα αγαπημένα του videos μέσω YouTube.

Η τρίτη και τελευταία μας πρόταση φεύγει από την κατηγορία των Full HD και ανήκει σε αυτή των Ultra HD. Με δυνατότητα προβολής 4Κ υλικού και σύνδεση στο οικιακό δίκτυο για μία σειρά από υποστηριζόμενες εφαρμογές, η Samsung UE40HU6900S είναι ένα πρώτο βήμα για να ανεβείτε κατηγορία! 

  Smart Media Player Επόμενη στάση δεν είναι άλλη από την πηγή της πληροφορίας για την τηλεόραση, δηλαδή τον media player. Η πρότασή μας ακούει στο όνομα Mobile Rack HDD Xtreamer Wonder και τυπικά είναι ένα ολόκληρο σύστημα ψυχαγωγίας, αφού μπορεί να προσφέρει ψηφιακό περιεχόμενο ανάλυσης έως 1080p σε οποιαδήποτε τηλεόραση. Έχει 8πύρηνη GPU, υποστηρίζει H.265 HEVC hardware decoding και έχει τα πάντα έτσι ώστε να μπορείτε να στήσετε το δικό σας home cinema με υποστήριξη για web browser, YouTube, XBMC και μια σειρά από άλλες εφαρμογές.   [caption id="" align="aligncenter" width="360"] Store.E Wireless Adapter Toshiba[/caption] Σκληροί Δίσκοι Για να «στήσετε» ένα έξυπνο σπίτι με περιεχόμενο που μπορείτε να παρακολουθήσετε από όλες τις έξυπνες συσκευές, χρειάζεται και η πηγή. Τυπικά, μιλάμε για εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, στους οποίους μπορείτε να αποθηκεύσετε όλα τα απαραίτητα δεδομένα, όπως ταινίες, σειρές και φωτογραφίες που θέλετε να μοιράζετε εντός της οικίας. Οι νέοι ασύρματοι, εξωτερικοί, σκληροί δίσκοι είναι πλέον γεγονός! Μπορείς να αποθηκεύεις δεδομένα, όπως ταινίες, τραγούδια, φωτογραφίες και ό,τι άλλο θελήσεις και να το μοιράζεσαι εντός της οικίας! Οι προτάσεις μας είναι δύο. Η πρώτη είναι ο HDD Toshiba Aeromobile 128GB, ο οποίος είναι εύκολος στη μεταφορά και μπορεί να συνδεθεί σε οποιαδήποτε πηγή. Είναι τεχνολογίας SSD για ακόμη μεγαλύτερες ταχύτητες και προσφέρει αποθηκευτικό 128GB. Η δεύτερη πρόταση ακούει στο όνομα Store.e Wireless Adapter, είναι και αυτή από την Toshiba και τυπικά πρόκειται για ένα εργαλείο που σας επιτρέπει να διαχειριστείτε και να μοιραστείτε ελεύθερα μέσα στο σπίτι σας τα περιεχόμενα ενός USB σκληρού δίσκου. Δείτε περισσότερα για τον Store.e Wireless Adapter τον οποίο θα βρείτε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στα Public εδώ.   Πολυμηχάνημα Πόσες φορές έχετε χρειαστεί εκτυπωτή, scanner, έγχρωμο φωτοτυπικό ή φαξ και δεν έχετε άμεση πρόσβαση; Ο Canon Pixma MX475 έρχεται να καλύψει αυτή την ανάγκη, αφού προσφέρει όλες τις παραπάνω λειτουργίες σε ένα οικονομικό πακέτο. Συνδέεται ασύρματα ή ενσύρματα στο δίκτυό σας, μπορεί να τυπώσει φύλλα και στις δύο όψεις τους, σκανάρει οτιδήποτε αφήσετε στην ειδική του επιφάνεια, ενώ λειτουργεί και ως φαξ για να καλύψει τις ανάγκες επικοινωνίας σας και με αυτό τον τρόπο.MX475_Angle4_tcm13-1115663                   Αυτοματοποιητές διαδικασιών 8e9df5e6-4a17-43ae-b896-d3570b7aea51.png._V320585630__SR285,285_Η Belkin προσφέρει τον Belkin Wemo Maker F7C043VF , μία συσκευή αυτοματοποίησης διαδικασιών για διάφορες λειτουργίες εντός του σπιτιού. Συνδέεται με οποιοδήποτε smartphone ή tablet ασύρματα μέσω του οικιακού δικτύου και προσφέρει απομακρυσμένο έλεγχο ηλεκτρικών συσκευών μικρής κατανάλωσης ρεύματος που έχουν συνδεθεί με τις αντίστοιχες συσκευές της Belkin. Τυπικά, από την οθόνη της φορητής συσκευής σας μπορείτε να ανάψετε ή να σβήσετε τα φώτα, να ανοίξετε ή να σβήσετε το καλοριφέρ, την καφετιέρα ή οποιαδήποτε αντίστοιχη συσκευή.

 

Κάμερες (ασφαλείας και μη) Η απομάκρυνση από το σπίτι πολλές φορές κάνει τον κόσμο να ιδρώνει στη σκέψη του τι μπορεί να συμβεί όσο δεν βρίσκεται μέσα. Η πρόταση της iZon είναι εδώ για να λύσει τα χέρια οποιουδήποτε! Τυπικά, με την iZON 2.0, ο χρήστης μπορεί να παρακολουθήσει από απόσταση οτιδήποτε συμβαίνει στο σπίτι του, στέλνοντας την εικόνα που καταγράφει (μέσω σύνδεσης στο οικιακό δίκτυο) σε οποιοδήποτε iPhone, iPad ή iPod είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο. Είναι ιδιαίτερα απλή στη χρήση και την εγκατάσταση και μπορεί να λύσει τα χέρια σε όλες τις περιπτώσεις που λείπετε από το σπίτι. Μάλιστα, η ειδική εφαρμογή που υπάρχει για τις φορητές συσκευές, προσφέρει και πάρα πολλές διαφορετικές λειτουργίες.

Stem-iZON

Τώρα εάν είστε γονείς και θέλετε να παρακολουθείτε το μωρό σας όσο βρίσκεστε σε διαφορετικό χώρο ή ακόμη και την ώρα που απουσιάζετε, η καλύτερη πρόταση έρχεται από την D-Link. Η πρότασή μας είναι η IP Camera D-Link DCS-825L EyeOn Baby Camera (δείτε περισσότερα εδώ).   Ζυγαριά Οι ζυγαριές έχουν εξελιχθεί πλέον και δεν προσφέρουν απλά έναν αριθμό που αντιστοιχεί στο βάρος σας. Με την πάροδο των ετών και την εξέλιξη της τεχνολογίας, πλέον μπορούν να αποτελέσουν έναν πολύτιμο βοηθό/σύμβουλο για τη διατροφή και την υγεία σας. Η iHealth Wireless Body Scale μπορεί να συνδεθεί με οποιοδήποτε iPhone, iPad και iPod και να σας προσφέρει τα δεδομένα του σώματός σας μέσω μιας ειδικής εφαρμογής. Έτσι, εύκολα και απλά μπορείτε να μάθετε το βάρος σας και το δείκτη μάζας, να αποθηκεύσετε τις μετρήσεις, αλλά και να παρακολουθήσετε τις μεταβολές των δεδομένων που έχουν καταγραφεί.  

TL-WA850RE-04

  Επέκταση δικτύου Μπορεί το δίκτυό σας να καλύπτει τις περισσότερες περιοχές του σπιτιού, ωστόσο σίγουρα θα έχετε βρει σημεία στα οποία δεν πιάνει καλά το κινητό ή το tablet σας. Τώρα πολύ εύκολα μπορείτε να έχετε σύνδεση σε όλο το σπίτι με το νεό TP-Link TL-WA850RE Universal Wi-Fi Range Extender για το οποίο μάθετε περισσότερα εδώ.     Λάμπες Η τελευταία κατηγορία που θα πιστεύατε ότι μπορεί να συμβάλει στο να γίνει το σπίτι σας «έξυπνπο» είναι αυτή των λαμπτήρων. Κι όμως! Οι περισσότερες εταιρείες έχουν αρχίσει να ασχολούνται και με αυτή την κατηγορία προϊόντων, όπου ο χρήστης έχει τυπικά τη δυνατότητα να ορίσει την ένταση του φωτός μέσω ειδικής εφαρμογής στο κινητό ή το tablet του, αλλά ακόμη και να ορίσει τη λάμπα να αναβοσβήνει έντονα, έτσι ώστε να λειτουργήσει και ως ξυπνητήρι. Μερικές προτάσεις που αξίζει να προσέξετε είναι οι ακόλουθες: [caption id="" align="aligncenter" width="385"]luxxus-ncl201 Έξυπνη Λάμπα Luxxus NCL102E27[/caption]

Luxxus NCL002E27 - 1 Bulb 

Διαλέγεις και αποθηκεύεις τις προτιμήσεις σου στον φωτισμό ανάλογα με τη διάθεσή σου, χαλάρωση, διασκέδαση ή ό,τι άλλο θες! Ακόμα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το φωτισμό για ξυπνητήρι!

Luxxus NCL102E27 - 1 Bulb & Gateway   Για να μπορείς να ελέγχεις ασύρματα το φωτισμό σου σε ολόκληρο το σπίτι απαιτείται και ο αντάπτορας Gateway ο οποίος περιλαμβάνεται σε αυτή τη συσκευασία.

Mipow Playbulb Candle Έξυπνο φωτιστικό που μπορεί να φωτίσει έως και σε εμβέλεια 10 μέτρων.

Philips Hue Connected Bulb - Starter Pack  Πακέτο που περιλαμβάνει τα πάντα για να ξεκινήσετε να στήνετε το δικό σας έξυπνο σετ λαμπτήρων σπιτιού. Philips Hue GU10 - 3 Set Starter Pack Δημιουργείς τον δικό σου φωτισμό, ανάλογα με τη διάθεσή σου και μπορείς να το ελέγχεις ακόμα και όταν δεν είσαι σπίτι! Περισσότερες προτάσεις για τις έξυπνες λάμπες Belkin που "σκέφτονται" θα βρεις εδώ.   Άλλα θέματα στο Public Blog Ψηφιακή Αλληλεγγύη: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις βήμα- βήμα