Βιβλία που έγιναν σειρές: 5+1 επιλογές για να bing-αρεις!

Περίληψη: Η λογοτεχνία αποτελεί μια αστείρευτη πηγή έμπνευσης για την τηλεόραση και πρόσφατα είχαμε βιβλία που έγιναν πολύ αξιόλογες σειρές. Δες τις top επιλογές μας!

Κάποτε περιμέναμε να δούμε στη χώρα μας μια σειρά μόνο αφού είχε ήδη κάνει επιτυχία στο εξωτερικό, με διαφορά – στην καλύτερη περίπτωση – ενός έτους. Κάποιες τις είδαμε μετά από χρόνια, ενώ άλλες, οι οποίες δεν κίνησαν το ενδιαφέρον των εγχώριων καναλιών, δεν τις είδαμε ποτέ. Τώρα όμως, με τις υπηρεσίες streaming που λειτουργούν παγκοσμίως, έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε σειρές και ταινίες τη στιγμή που "βγαίνουν", χωρίς "λογοκρισία". Εξ άλλου, οι υπηρεσίες streaming πλέον έχουν πληθύνει και η ανάγκη για πρωτότυπο υλικό έχει εκτοξευθεί. Ήταν προδιαγεγραμμένο το ότι τα στούντιο θα γύριζαν το βλέμμα τους προς τη λογοτεχνία, για να βρουν το κατάλληλο υλικό.

Ποιες είναι οι καλύτερες πρόσφατες σειρές και ταινίες, όμως, οι οποίες βασίζονται σε βιβλία; Ή, αν προτιμάς, ποια είναι τα βιβλία που έχουμε διαβάσει, τα οποία έχουν γίνει σειρές ή ταινίες; Πάμε να δούμε τις καλύτερες μεταφορές βιβλίων στην οθόνη, οι οποίες έρχονται σύντομα!

Slow Horses

Βασισμένο στο: Slow Horses του Mick Herron (2010)

Apple TV+

Η σειρά είναι ένα κατασκοπικό θρίλερ, το οποίο ακολουθεί τον Bρετανό (τι πρωτότυπο 😜) μυστικό πράκτορα River Cartwright, μετά από μια αποτυχημένη εκπαιδευτική αποστολή, να εξοστρακίζεται σε ένα γραφείο για… αποτυχημένους πράκτορες. Εκεί θα βρει και άλλους "απόβλητους" οι οποίοι περιορίζονται σε δουλειές γραφείου… μέχρι που θα μπλεχτούν σε μια επικίνδυνη συνομωσία! Με τον πολύ Gary Oldman σε κεντρικό ρόλο, την Kristin Scott Thomas ως επικεφαλής της MI5, και τον Jack Lowden στον πρωταγωνιστικό ρόλο, η σειρά έχει αποσπάσει ήδη καλές κριτικές.

All the Old Knives

Βασισμένο στο: All the Old Knives του Olen Steinhauer (2015)

Amazon Prime

Άλλο ένα κατασκοπικό θρίλερ, αυτή τη φορά Αμερικάνικης υπόθεσης, με πράκτορες της CIA και "μεγάλο κακό" μια τρομοκρατική ισλαμιστική οργάνωση. Εδώ έχουμε άλλα μεγάλα ονόματα του Hollywood, με τον Chris Pine στον πρωταγωνιστικό ρόλο, μαζί με τη Thandiwe Newton, τον Laurence Fishburne και τον Jonathan Price. Προφανώς η "ατραξιόν" είναι ο Chris Pine, αλλά και η χημεία του με τη Thandiwe Newton, καθώς παίζουν δύο πράκτορες που ο ένας κατασκοπεύει τον άλλο!

Roar

Βασισμένο στο: Roar της Cecelia Ahern (2018)

Apple TV+

Η σειρά αυτή βασίζεται στο Roar, ένα βιβλίο το οποίο αποτελεί συλλογή από… μικρές ιστορίες! Το θέμα είναι η γυναίκα και η θέση της στη σύγχρονη κοινωνία, ενώ η οπτική είναι σκοτεινή και ενίοτε σουρεαλιστική. Η ιστορία κάθε επεισοδίου είναι διαφορετική και με άλλο cast· βλέπουμε όμως μεγάλα ονόματα να παρελαύνουν, όπως τη Nicole Kidman, την Alison Brie, και τον Simon Baker.

Anatomy of a Scandal

Βασισμένο στο: Anatomy of a Scandal της Sarah Vaughan (2018)

Netflix

Μια μίνι σειρά η οποία αποτελείται από έξι επεισόδια και διηγείται την ιστορία ενός Βρετανού πρωθυπουργού, ο οποίος έχει εξωσυζυγική σχέση με μια γραμματέα, κάτι που στέλνει όλη την κυβέρνηση στον καιάδα! Στον πρωταγωνιστικό ρόλο της απατηθείσας συζύγου βρίσκουμε την πανέμορφη Sienna Miller, τον Rupert Friend ως τον άπιστο πρωθυπουργό, αλλά και τη Naomi Scott, την… πέτρα του σκανδάλου!

Shining Girls

Βασισμένο στο: The Shining Girls της Lauren Beukes (2013)

Apple TV+

Σειρά θρίλερ βασισμένη στο βιβλίο με το (σχεδόν) ίδιο όνομα, το οποίο αφορά έναν τύπο ο οποίος κινείται στο χρόνο και "πρέπει" να σκοτώσει τα "shining girls" για να μπορεί να συνεχίζει τα ταξίδια του στο χρόνο. Η σειρά επικεντρώνεται σε μια κοπέλα που επέζησε της επίθεσης του "ταξιδιώτη" και η οποία θέλει να διαλευκάνει το μυστήριο, ανακαλύπτοντας μια σειρά από δολοφονίες γυναικών που σχετίζονται με τη δική της ιστορία. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκουμε την Elisabeth Moss, αλλά και την Phillipa Soo.

The Joy Luck Club

Βασισμένο στο: The Joy Luck Club της Amy Tan (1989)

Amazon Prime

Εδώ έχουμε μια ταινία η οποία δεν είναι (ούτε κατά διάνοια) καινούρια, αλλά αποτελεί fan favourite και βγήκε προσφάτως στο Amazon Prime. Η ιστορία ακολουθεί τέσσερις γυναίκες, Κινέζικης καταγωγής, στο San Francisco, καθώς περνάνε τον χρόνο τους παίζοντας mahjong και διηγώντας η κάθε μία την ιστορία της ζωής της στις άλλες. Παράλληλα, όλες έχουν και κόρες γεννημένες στις ΗΠΑ, των οποίων οι ιστορίες πλέκονται μαεστρικά με αυτές των ιδίων! Δραματική ταινία η οποία έχει μείνει αγαπημένη σε πάρα πολλούς θεατές.

Προφανώς, έχουμε και στην χώρα μας αντίστοιχες παραγωγές, με βιβλία όπως Το Νησί, Η αίθουσα του θρόνου, το πετυχημένο Σασμός, και πολλά ακόμα. Αυτά και άλλα πολλά μπορείς να βρεις στα ράφια του Public, βιβλία που έγιναν ταινίες ή σειρές, αλλά να ανακαλύψεις και τα βιβλία που θα γίνουν στο μέλλον ταινίες ή σειρές!