Το Disney+ έφτασε: Πώς θα ζήσεις την απόλυτη εμπειρία streaming

Περίληψη: Το Disney+ έφτασε Ελλάδα! Μάθε τα πάντα για τη streaming υπηρεσία της Disney, το Disney Plus, και τι θα χρειαστείς για να ζήσεις μία ολοκληρωμένη εμπειρία.

Ο ανταγωνισμός στο χώρο του streaming έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια. Από εκεί που το Netflix «έπαιζε μπάλα» μόνο του, τώρα έχει πολλούς αντιπάλους και όλοι μάχονται για μία θέση στην οθόνη της τηλεόρασής μας. Ένας από αυτούς τους ανταγωνιστές είναι το Disney Plus. Η αγαπημένη εταιρία ψυχαγωγίας δεν παράγει απλά ταινίες για νεανικό κοινό, όπως ίσως πιστεύουν κάποιοι, αλλά αποτελεί έναν τεράστιο (το μεγαλύτερο ίσως) παίκτη στο χώρο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Κάτω από την «ομπρέλα» της Disney δεν υπάρχει μόνο ο Mickey, ο Bambi και η Ariel, αλλά βρίσκει κανείς το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel, το Star Wars και την Pixar. Και όλα αυτά αποκτούν μία κοινή στέγη, το Disney+. Όπως είναι λογικό, πολλοί χρήστες, μαζί κι εμείς, περιμέναμε πως και πως το λανσάρισμα της υπηρεσίας στην Ελλάδα. Και επιτέλους η νέα streaming υπηρεσία έγινε διαθέσιμη και στη χώρα μας! Με αφορμή αυτό, λοιπόν, ετοιμάσαμε έναν πλήρη οδηγό για το Disney Plus. Πάμε να δούμε αναλυτικά όλες τις πληροφορίες που σε ενδιαφέρουν. 

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το Disney+

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά! Η υπηρεσία έφτασε στην Ελλάδα πριν λίγες ημέρες, και πιο συγκεκριμένα στις 14 Ιουνίου, μετά από δύο χρόνια αναμονής από το επίσημο λανσάρισμα του Disney Plus στο εξωτερικό. Η χρήση της υπηρεσίας απαιτεί εγγραφή ενώ η μηνιαία συνδρομή κοστίζει €8,99/μήνα. Εναλλακτικά προσφέρεται και ετήσιο πακέτο με χρέωση €89,90/χρόνο. Αφού ξεκινήσεις τη συνδρομή σου, θα μπορείς να stream-άρεις όλο το περιεχόμενο της πλατφόρμας στην τηλεόραση, το smartphone, το tablet και τον υπολογιστή σου, μέσω του αντίστοιχου Disney+ app.

Απόλαυσε Disney Plus στις 55 ίντσες

Τώρα που ξέρεις όλα τα βασικά, περνάμε στο επόμενο βήμα. Έφτασε ο καιρός να προετοιμάσεις το σαλόνι σου! Νούμερο ένα κομμάτι στη λίστα με τα απαραίτητα για την απόλυτη εμπειρία Disney στο σπίτι είναι η τηλεόραση! Γενικά, όλα τα τελευταία μοντέλα smart τηλεοράσεων από τις LG, Samsung και Sony υποστηρίζουν την εφαρμογή του Disney Plus. Επειδή δεν προσφέρουν όλα την ίδια ποιότητα εικόνας όμως, ξεχωρίσαμε τρία μοντέλα στις 55 ίντσες, για να αναβαθμίσεις την εμπειρία θέασης στο σαλόνι σου.

Πρώτη μας πρόταση είναι η Sony XR55X90J. Με Full Array φωτισμό και υποστήριξη για Dolby Atmos και Dolby Vision είναι μία κορυφαία LED τηλεόραση. Για σκηνές με ακόμα πιο εντυπωσιακά χρώματα, η LG OLED C1 είναι το μοντέλο που αξίζει να διαλέξεις. Η τεχνολογία OLED προσφέρει πραγματικό μαύρο και κορυφαία αντίθεση, έτσι ώστε κάθε σκηνή να δείχνει εντυπωσιακή. Αν θέλεις ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει βέβαια, τότε θέλεις την Neo QLED Samsung QE55QN85B! Το μοντέλο αυτό εξοπλίζεται με Mini LED φωτισμό, συνδυάζοντας έτσι τα πλεονεκτήματα των LED τηλεοράσεων, με απόδοση μαύρου και αντίθεση που πλησιάζουν τις OLED.

Next-gen κονσόλα και το θέαμα απογειώνεται

Το Disney Plus δεν βρίσκεται μόνο στην τηλεόραση και στο κινητό σου, μπορεί να εγκατασταθεί και στην κονσόλα σου. Αν αυτή ανήκει και στη νέα γενιά, τότε η ποιότητα εικόνας που θα σου εξασφαλίσει θα είναι ακόμα καλύτερη. «Μα αφού ήδη έχω κορυφαία TV, γιατί να stream-άρω από την κονσόλα;» σε ακούω να αναρωτιέσαι αυτή τη στιγμή. Η απάντηση στο ερώτημά σου είναι πολύ απλή. Το PlayStation 5 και το Xbox Series X|S έχουν πολύ περισσότερη επεξεργαστική ισχύ από οποιαδήποτε τηλεόραση, άρα το app θα τρέχει καλύτερα. Και δεν είναι μόνο αυτό. Οι κορυφαίες τηλεοράσεις που μόλις είδαμε δεν θα stream-άρουν περιεχόμενο 24 ώρες το 24ωρο. Με μία next-gen κονσόλα θα απολαύσεις 4K gaming όταν δεν θα έχεις όρεξη για σειρά ή ταινία.

Ώρα για viewing party

Απόκτησες ολοκαίνουργια τηλεόραση, η κονσόλα είναι έτοιμη για streaming και gaming, οπότε είσαι έτοιμος να κάνεις login στο Disney Plus. Πριν πατήσεις το play, μήπως να καλέσεις και όλη την παρέα να δείτε όλοι μαζί Ms. Marvel, το οποίο έκανε πρεμιέρα στην υπηρεσία 8 Ιουνίου; Με τέτοιο κορυφαίο εξοπλισμό, σίγουρα όλοι θα θέλουν να μαζευτούν στο σπίτι σου για να δουν όλες τις νέες, hot κυκλοφορίες! Ας σκεφτούμε λοιπόν τα σνακ που θα συνοδεύσουν τις ταινίες και τις σειρές.

Το παραδοσιακότερο movie snack όλων είναι φυσικά το ποπ κορν. Άρα η κουζίνα σου πρέπει να είναι εξοπλισμένη με την μηχανή ποπ κορν Ariete 2956/1. Επειδή θες να έχεις κι άλλες επιλογές όμως, η σειρά μικροσυσκευών Ariete Party Time έχει πολλές ακόμα προτάσεις για τη δημιουργία πεντανόστιμων σνακ στο σπίτι. Με τη Ariete 1973/1 θα φτιάξεις τέλειες βάφλες, ενώ η Ariete 0202/1 σε περιμένει για να δημιουργήσεις γλυκές και αλμυρές κρέπες. Ένα ακόμα fun γλυκό που μπορείς να φτιάξεις στο σπίτι είναι το μαλλί της γριάς! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ζάχαρη και την Ariete 2973/1.

Με την έλευση του Disney Plus στην Ελλάδα, πιστεύουμε πως αυτός οδηγός θα σε βοηθήσει να φτιάξεις το απόλυτο κέντρο ψυχαγωγίας για το σπίτι!