Maestro: Το ζούμε όπως ο Παπακαλιάτης με τη δική μας Spotify list

Περίληψη: Η ελληνική τηλεόραση κινείται στους ρυθμούς του Maestro! Τι θα έλεγες να ζήσεις ένα μποέμ lifestyle σαν άλλος χαρακτήρας του Χριστόφορου Παπακαλιάτη;

Το Maestro είναι αδιαμφησβήτητα η πιο hot τηλεοπτική σειρά της φετινής σεζόν. Κάθε φορά που ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης επιστρέφει, το κοινό είναι εκεί για να δει τι νέο έχει σκαρφιστεί. Πλέον, ο αγαπητός δημιουργός -και ηθοποιός- έχει έναν επιπλέον λόγο να είναι χαρούμενος, αφού ο κολοσσός που ακούει στο όνομα Netflix επέλεξε το νέο του δημιούργημα με σκοπό να το προσθέσει στην πλατφόρμα του.

O πρώτος κύκλος αποτελείται από εννέα επεισόδια και είμαστε σίγουροι πως η σειρά θα πάρει το πράσινο φως για τουλάχιστον άλλη μια σεζόν. Παρότι η πλοκή αυτή τη φορά είναι λίγο διαφορετική σε σχέση με όσα μας έχει συνηθίσει ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, κάποιες αξίες παραμένουν σταθερές. Μια από αυτές είναι οι ψαγμένες μουσικές αναφορές -από Touché Amoré, μέχρι τη «δική» μας Σtella, αλλά και τη διασκευή της Kid Moxie - διάβασε τη συνέντευξη που μας παραχώρησε εδώ - στο Creep των Radiohead.

Αν δεν έχεις δει ακόμα το Maestro, η Spotify list που ετοιμάσαμε θα σε βάλει για τα καλά στον ευφάνταστο κόσμο που έπλασε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης. Όμως, δεν μείναμε εκεί. Φτιάξαμε επίσης κάποιους «Παπακαλιάτιους» κανόνες lifestyle που μας έχει διδάξει μέσα από τις σειρές του όλα αυτά τα χρόνια. Αν θέλεις λοιπόν να ζήσεις κι εσύ μια σύγχρονη μποέμ ζωή, δεν έχεις παρά να συνεχίσεις να διαβάζεις!

Η Maestro κουζίνα σου πρέπει να έχει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας

Λένε πως ο έρωτας περνάει από το στομάχι και ο Χριστόφορος πάντα γράφει ιστορίες γύρω από αυτό το υπέροχο συναίσθημα! Αν παρατηρήσεις λοιπόν τα τηλεοπτικά του σπίτια, θα δεις ότι πάντα έχει κάποιες cool ηλεκτρικές συσκευές, όπως μια φοβερή μηχανή για καφέ φίλτρου - συνήθως ο χαρακτήρας έχει ανησυχίες που τον κρατούν ξύπνιο τα βράδια - και ένα super ψυγείο.

Ο ορισμός του μποέμ lifestyle θέλει να ζεις το σπίτι σου με τον δικό σου τρόπο, κάτι που μπορείς να κάνεις κι εσύ ψάχνοντας τον νέο κατάλογο οικιακών συσκευών των Public, αλλά και το site, όπου μπορείς να βρεις μεγάλες προσφορές για σύγχρονες και ψαγμένες επιλογές.

maestro-papakaliatis-01

Το «Παπακαλιάτης» πιάνο έχει πάντα ουρά!

Μπορεί να είναι ξεχασμένο και σκονισμένο, όμως, δεν θα μπορούσε ένας χαρακτήρας όπως ο Ορέστης στο Maestro να παίζει σε ένα απλό πιάνο! Είμαστε σίγουροι ότι ακούει μουσική αποκλειστικά από βινύλιο μέσω ενός ποιοτικού και όμορφου πικάπ, αλλά για να το παίξει cool στη νεολαία, σίγουρα θα έχει κάποιο φορητό bluetooth ηχείο τελευταίας τεχνολογίας, όπως το XB13 της Sony, το οποίο μπορείς να βρεις στα Public σε προσφορά 25%.

Φέρε μαεστρικά κοντά τη νεολαία με τους μεγαλύτερους 

Όλοι οι χαρακτήρες που ενσαρκώνει έχουν ένα κοινό. Μπορούν με την ίδια ευκολία να κάτσουν με τους νεότερους, αλλά να περνάνε ώρες συζητώντας με χαρακτήρες αρκετά μεγαλύτερης ηλικίας. Μπορεί λοιπόν ο Ορέστης, για παράδειγμα, να έχει συνάψει μια ρομαντική σχέση με την 19χρονη Κλέλια, όμως, παράλληλα, θα φιλοσοφήσει παρέα με την Χάρις, την οποία ενσαρκώνει η τεράστια Χάρις Αλεξίου!

Το αυτοκίνητό σου πρέπει να είναι παλιό αλλά «ψαγμένο», the Παπακαλιάτης version

Ένας από τους άτυπους πρωταγωνιστές του Maestro είναι το τυρκουάζ Seat Marbella που οδηγεί ο Ορέστης στο νησί! Όπως γράφει και το site Motorone.gr: «Το Seat Marbella κατασκευαζόταν από το 1980 έως το 1986 και η ονομασία του ήταν αρχικά Seat Panda, λόγω της συνεργασίας με την ιταλική φίρμα (Fiat)». Πιθανότατα στην τσέπη του να έχει ένα iPhone 14 Pro, αφού σίγουρα θα θέλει να βγάζει όμορφες φωτογραφίες από τα μέρη που επισκέπτεται και ένα κλασικό αυτοκίνητο πάντα γράφει πιο ωραία σε αυτές!

Η Maestro Spotify list γεμάτη με.. bohemian rhapsodies

Συστατικό στοιχείο για ένα αυθεντικό lifestyle a la Maestro είναι η μουσική. Αν κρίνουμε από τα όσα έχουμε δει, ο Ορέστης είναι πραγματικός audiophile. Τι θα βρίσκαμε άραγε στη συλλογή του; Σίγουρα δίσκους κλασικής μουσικής, μπόλικη soul και πιθανότατα λίγο εγχώριο indie pop. Αν δεν έχεις ασχοληθεί με αυτά τα genres, ευκαιρία να ξεκινήσεις με τη Spotify list που ετοιμάσαμε.

Καλή ακρόαση!