Red Hot Chili Peppers: Ο νέος δίσκος είναι αυτό που χρειαζόμασταν όλοι οι fans!

Περίληψη: Funk γκρούβες, εύθυμη διάθεση και αρκετή ψυχεδέλεια. Ο νέος διπλός δίσκος των RHCP τα έχει όλα και αποδεικνύει γιατί οι Καλιφορνέζοι ανήκουν στο hall of fame!

Λίγο πριν ο κορονοϊός χτυπήσει τις πόρτες μας, οι fans της rock πανηγύριζαν για μια θρυλική επιστροφή! Αυτή του John Frusciante στους Red Hot Chili Peppers, έπειτα από δέκα χρόνια απουσίας! Και ενώ ήταν έτοιμοι να ξεκινήσουν μια μεγάλη παγκόσμια περιοδεία, η οποία θα τους έφερνε και από τα μέρη μας, ήρθαν τα lockdowns για να μας αφήσουν με τη χαρά.

Ωστόσο, η τετράδα από την California δεν το έβαλε κάτω και πραγματοποιώντας ένα δεύτερο reunion, αυτό με τον υπερπαραγωγό Rick Rubin (με τον οποίο συνεργάστηκαν τελευταία φορά σε δίσκο το 2011 για το «I'm With You»), δούλεψαν πάνω σε νέο υλικό.

Return of the Dream Canteen: Δεύτερο double album μέσα στο 2022

red-hot-chili-peppers-new-album-01

Αποτέλεσμα; Τα δύο διπλά album που κυκλοφόρησαν φέτος! Το πρώτο ήρθε τον Απρίλιο και είχε τον τίτλο: «Unlimited Love» (είχε ηχογραφηθεί από το 2019), ενώ το δεύτερο («Return of the Dream Canteen»), κυκλοφόρησε στις 14 Οκτωβρίου. Μάλιστα, μπορείς να βρεις αποκλειστικά από τα Public, το μωβ βινύλιο του διπλού δίσκου ή την έκδοση που έρχεται με δώρο ένα μοναδικό poster!

Στα 17 κομμάτια ακούμε τους RHCP σε μεγάλα κέφια και η αίσθηση που περνάει στον ακροατή είναι πως οι τέσσερις τους μπήκαν σε ένα στούντιο και απλά τζάμαραν, δημιουργώντας «μαγικές» στιγμές που σίγουρα θα αγαπήσουν οι fans τους. Η επιστροφή του Rubin πίσω από την κονσόλα έδωσε στο αποτέλεσμα μια γεύση που θυμίζει «Californication» με μερικές πινελιές από «Stadium Arcadium»!

Κομμάτια όπως το «Shoot me a Smile και το Reach Out» ακούγονται ήδη σαν κλασικά, ενώ το «Eddie», ο φόρος τιμής που αποτίνουν στον Eddie Van Halen, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από ακριβώς δυο χρόνια (6 Οκτωβρίου του 2020), αποτελεί ένα από highlight του «Return of the Dream Canteen».

Όπως δήλωσε και ο Anthony Kiedis σε πρόσφατη συνέντευξή του, το group έχει τη λογική, ότι, για να επιτευχθεί κάτι διαφορετικό, όλα επιτρέπονται. Αυτό μπορεί να το ακούσει κανείς σε όλη τη διάρκεια του δίσκου. Μπορεί η παραγωγή να φαντάζει απλή, όμως, στο background πολλών τραγουδιών υπάρχουν κάποιες ιδιοφυείς στιγμές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα πνευστά στο «Handful», ένα από τα καλύτερα τραγούδια που μπορεί να ακούσει κανείς στη νέα δουλειά της μπάντας.

Παράλληλα, κομμάτια όπως το «The Drummer» «φωνάζουν» Frusciante, όντας ένα fusion από πλήκτρα, beats που παραπέμπουν σε drum machine, κιθαριστικά leads και δεύτερα φωνητικά που συμπληρώνουν υπέροχα τα lead vocals του Kiedis. Ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει και στο «Tippa My Tongue», το οποίο είναι ένα επικό single, θυμίζοντας RHCP εποχής «One Hot Minute» ή «Blood, Sugar, Sex, Magik».

Red Hot Chili Peppers: And the beat goes on...

red-hot-chili-peppers-new-album-02

Το «Return of the Dream Canteen» σίγουρα δεν είναι ο κορυφαίος δίσκος της καριέρας τους, όμως, αποτελεί μια πολύ δυνατή προσθήκη στη δισκογραφία τους! Ένα album που θα χαροποιήσει τους φίλους της μπάντας, το οποίο, έχει φτιαχτεί με μπόλικο μεράκι και όρεξη για πειραματισμό.

Σε μεταφέρει στην «καρδιά» του στούντιο όπου τζαμάρει η μπάντα. Αν είσαι μεγάλος fan, σίγουρα μπορείς να φανταστείς τις γκριμάτσες του Frusciante την ώρα που πραγματοποιεί bends στην κιθάρα, τον Flea με την κλασική στάση του κορμιού του καθώς παίζει τις απίθανες μπασογραμμές του, τον Chad Smith (πες με και δίδυμο αδερφό του Will Ferrell) να τα σπάει στα τύμπανα και φυσικά τον Anthony Kiedis να κρατάει τη βάση του μικροφώνου του πλαγίως και να ερμηνεύει με πάθος τους στίχους με τον χαρακτηριστικό του τρόπο, λίγο πριν αρχίσει να χορεύει σαν να συμμετέχει σε κάποια παγανιστική τελετή.

Είτε είσαι fan του δίσκου είτε όχι, δεν μπορείς να μην παραδεχτείς ότι το 2022 είναι μια πολύ καλή χρονιά αν αγαπάς τους Red Hot Chili Peppers!