Tα αξέχαστα '90s hits που θα ακούσεις φέτος στο Release Athens Festival!

Περίληψη: Το φετινό Release Athens Festival μας ταξιδεύει πίσω στα '90s με πολλά από τα acts που άφησαν το μουσικό τους στίγμα στη «χρυσή» μουσική δεκαετία!

To Release Athens 2024 είναι μια ανάσα μακριά και εμείς δεν μπορούμε να περιμένουμε για τη στιγμή που θα βρεθούμε ξανά στην Πλατεία Νερού με σκοπό να απολαύσουμε ζωντανά κάποιους από τους αγαπημένους μας καλλιτέχνες! Για ακόμη μια χρονιά το αγαπημένο φεστιβάλ έχει κάνει την υπέρβαση και στο lineup του μπορεί κανείς να βρει θρύλους της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, όπως οι Judas Priest (που είναι και ο artist of the month για το Μαΐο), οι Pulp, οι Duran Duran, οι Megadeth και πολλοί ακόμη!

Σε περίπτωση που είσαι fan των ‘90’s, σου έχουμε καλά νέα! Κατά τη διάρκεια του φετινού Release Athens, θα έχεις την ευκαιρία να ακούσεις κάποια τεράστια hits της εν λόγω δεκαετίας - για πολλούς η κορυφαία όλων των εποχών - και να δεις από κοντά iconic μπάντες που άφησαν το στίγμα τους εκείνη την περίοδο. Το παρόν κείμενο έχει σκοπό να σε προετοιμάσει για όσα πρόκειται να ακούσεις! Συγκεντρώσαμε λοιπόν, κάποια από τα δεκάδες ‘90’s hits που θα ακούσεις κατά τη διάρκεια του Release Athens 2024 Για να ζεσταινόμαστε σιγά – σιγά!

The Offspring – Come Out and Play

Οι καλιφορνέζοι ήρωες της punk rock σκηνής γιορτάζουν φέτος 30 χρόνια από την κυκλοφορία του Smash (προλαβαίνεις να τσιμπήσεις βινυλιάκι εδώ)! Έναν πραγματικά ιστορικό δίσκο, που, μέχρι και σήμερα θεωρείται από τους πιο επιτυχημένους εμπορικά που κυκλοφόρησαν ποτέ από indie label! Tο set list της μπάντας περιλαμβάνει tracks από το ιστορικό αυτό album, αλλά και όλα τα hits που ξεπετάχτηκαν από αυτό! Το Come Out and Play, δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση!

90s-hits-release-2024-01

The Offspring – Pretty Fly (For a White Guy)

Μπορεί η φετινή τους περιοδεία των The Offspring να αποτελεί μια γιορτή για το Smash, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι θα λείψουν τα υπόλοιπα classics, όπως το πραγματικά αξεπέραστο Pretty Fly (For a White Guy) από το all killer, no filler album τους Americana! Καλοκαιρινά vibes και ένα τραγούδι που μοιάζει σαν να έχει γραφτεί για να παίζεται live. Αξίζει να αναφέρουμε και το clip του, που είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά των ‘90’s. Μια υπέροχη παρωδία της - τότε - pop κουλτούρας. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τη στιγμή που θα ανέβουν στο stage!

Οι Offspring εμφανίζονται στις 9 Ιουνίου μαζί με τους The Subways, Danko Jones και The Overjoyed

Duran Duran – Come Undone

Αν μιλούσαμε για τα ‘80’s, τότε αυτή η λίστα θα ήταν πλήρης ακόμη και αν βάζαμε μόνο hits των Duran Duran. Τα ‘90’s ήταν μια μεταβατική περίοδος για την μπάντα, όμως, το 1993 κυκλοφόρησαν το ομότιτλο, ή όπως έχει γίνει ευρύτερα γνωστό The Wedding Album, το οποίο περιέχει το instant classic, Come Undone! Ακόμη και αν δεν είχαν κάνει τίποτα άλλο στην καριέρα τους, αυτό το τραγούδι θα ήταν αρκετό για να τους θυμόμαστε για πάντα. Βέβαια, οι Duran Duran, έχουν έναν κατάλογο γεμάτο από πραγματικά ακραία hits!

90s-hits-release-2024-02

Duran Duran – Ordinary World

Ακόμη ένα υπέροχο τραγούδι από τον προαναφερθέντα δίσκο, το οποίο μάλιστα συνήθως παίζουν ακριβώς πριν το Come Undone. οι Duran Duran είναι από τα συγκροτήματα, που, κοιτάζοντας τη δισκογραφία τους εκπλήσσεσαι από την ποσότητα των hits που έχουν γράψει και ίσως δεν γνώριζες ότι είναι δικά τους!

Oι Duran Duran εμφανίζονται στις 18 Ιουλίου με τους Sofi Tukker

Pulp – Common People

Η επιτομή της ειρωνείας και της ακαταμάχητης ευφυΐας του γοητευτικού Jarvis Cocker. Ένα από τα κορυφαία κομμάτια της britpop σκηνής, το Common People μετέτρεψε τους Pulp σε superstars. Πρόκειται να ακουστεί ζωντανά στην Αθήνα, 13 χρόνια μετά την τελευταία εμφάνιση της μπάντας στη χώρα μας. Στην τελική, μιλάει για μια κοπέλα από την Ελλάδα, οπότε, μας αξίζει να το χαρούμε live ξανά και ξανά.

Oι Pulp εμφανίζονται στις 20 Ιουνίου μαζί με τους The Smile, Ride και Tramhaus

90s-hits-release-2024-03

Massive Attack – Teardrop

Το συγκεκριμένο superhit από το αριστουργηματικό album Mezzanine του 1998 (βρίσκεις επικό limited edition βινύλιο εδώ), ίσως να είναι από τα κομμάτια που έχουν ακουστεί περισσότερο στα εγχώρια ραδιόφωνα. Τα λόγια είναι περιττά για το Teardrop, πρόκειται για ένα trip hop αριστούργημα από έναν δίσκο που όρισε τον ήχο της συγκεκριμένης σκηνής.

Massive Attack – Unfinished Sympathy

Φαντάσου ότι βρίσκεσαι στο μακρινό 1991 και πως είσαι σε εφηβική ηλικία. Κάπως φτάνει αυτό το κομμάτι στα αυτιά σου. Τι κάνεις; Πιθανότατα ψάχνεις με αγωνία για να βρεις το album, αλλά και να αγοράσεις drum machines και synths. Βέβαια, για να λέμε την αλήθεια, ακόμη και σήμερα να άκουγες το Unfinished Sympathy για πρώτη φορά, πάλι το ίδιο θα έκανες! Η μουσική των Massive Attack είναι πραγματικά διαχρονική!

Οι Massive Attack εμφανίζονται στις 17/7 μαζί με τους Beak και Mount Kimbie

90s-hits-release-2024-03

Ride – Vapor Trail

Μπορεί να μην είναι το δημοφιλέστερο όνομα του Release Athens 2024, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρόκειται για μια ιστορική μπάντα. Οι Ride γαλούχησαν τον ήχο του shoegaze και ίσως να ήταν από τους καλλιτέχνες που δημιούργησαν το dream pop. Το Vapor Trail είναι από τα πιο όμορφα κομμάτια τους και δικαίως ένα από τα πιο γνωστά της δισκογραφίας τους. Επίσης, αν είσαι fan των Oasis, λογικά θα γνωρίζεις ότι ένας εκ των δυο frontmen της μπάντας, ο Andy Bell, ήταν για δέκα χρόνια (1999-2009) ο μπασίστας των «καλόπαιδων» από το Manchester!

Οι Ride εμφανίζονται στις 20 Ιουνίου μαζί με τους Pulp, The Smile και Tramhaus

Βασίλης Παπακωνσταντίνου – Χρόνια Πολλά

Μια από τις πιο όμορφες εκπλήξεις της σεζόν είναι η εμφάνιση του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στο Release Athens 2024, ο οποίος, το περσινό καλοκαίρι γιόρτασε 50 χρόνια πορείας με ένα μεγαλειώδες sold out στο Καλλιμάρμαρο! Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες φιγούρες της εγχώριας rock σκηνής με δεκάδες hits στις αποσκευές του! Ένα από αυτά είναι το Χρόνια Πολλά, αναπόσπαστο κομμάτι των live του. Αναμένεται να γίνει χαμός στην Πλατεία Νερού!

O Βασίλης Παπακωνσταντίνου εμφανίζεται στις 29 Ιουνίου

90s-hits-release-2024-05

Megadeth – Symphony of Destruction

Δεν θα μπορούσαμε να κλείσουμε αυτή τη λίστα χωρίς να βάλουμε και ένα metal hit! Η επίσκεψη των Megadeth στην Ελλάδα αποτελεί ένα πραγματικά σημαντικό συναυλιακό γεγονός. Ο Dave Mustaine και η παρέα του πρόκειται να χαρίσουν στο Metal - και όχι μόνο - κοινό, ένα δυνατό show και για να προετοιμαζόμαστε παίζουμε δυνατά στα ηχεία ολόκληρο το Countdown To Extinction, στο tracklist του οποίου βρίσκει κανείς μεταξύ άλλων το Symphony of Destruction. Ένα από τα κορυφαία τραγούδια της αξιοζήλευτης καριέρας τους.

Oι Megadeth εμφανίζονται στις 14/6 με τους Blind Guardian και Grand Magus