Release Athens 2024: Τι μας επιφυλάσσει το συναυλιακό καλοκαίρι;

Περίληψη: Το Release Athens επιστρέφει και μαζί του φέρνει τεράστια acts απ’ όλο το φάσμα της μουσικής! Τι εκπλήξεις περιμένουμε στο κορυφαίο μουσικό event του καλοκαιριού;

Τι σκέφτεσαι όταν ακούς για ελληνικό καλοκαίρι; Ήλιος, θάλασσα, διακοπές, εκδρομές, καλό φαγητό. Εμείς θα βάλουμε στη λίστα και τη λέξη μουσική. Τα καλοκαίρια είναι η εποχή των μεγάλων φεστιβάλ και εκεί ένα όνομα φιγουράρει στην κορυφή. Από το 2016, όταν και άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του, το Release Athens έχει γράψει τη δική του σελίδα στα ελληνικά μουσικά δρώμενα. Αρχής γενομένης από τις headlining εμφανίσεις των Sigur Ros και της PJ Harvey το 2016, η Πλατεία Νερού γίνεται κάθε καλοκαίρι σημείο συνάντησης κάθε μουσικόφιλου. Η περσινή, έκτη έκδοση του φεστιβάλ ήταν κάτι παραπάνω από χορταστική και απ’ ό,τι φαίνεται το φετινό 7ο στη σειρά Release θα είναι ακόμη καλύτερο!

Release Athens 2024: Making memories together!

Ούτε ένα ούτε δύο αλλά 30 ονόματα περιμένουμε μέχρι στιγμής να απολαύσουμε στο φετινό Release Athens. Όπως κάθε χρόνο, η μαγεία του Release φαίνεται στην ποικιλία των καλλιτεχνών που αναμένεται να καταλάβουν τη σκηνή του φεστιβάλ. Rock, metal, indie, alternative, soul και pop artists εναλλάσσονται στη σκηνή της Πλατείας Νερού, μ’ έναν στόχο. Να μας ξεσηκώσουν με χορό, τραγούδι δίνοντας το ρυθμό του φετινού καλοκαιριού!

release-athens-2024-01

Pedal to the metal! 

Οι metal days του Release προμηνύονται για άλλη μια χρονιά «καυτές». Και δεν εννοούμε από άποψη καιρού. H αρχή θα γίνει στις 14/6. Megadeth, Blind Guardian και Grand Magus θα μοιραστούν τη σκηνή με thrash και power ύμνους που έχουν ορίσει την ιστορία του heavy metal. Ποιος φίλος της heavy metal δεν έχει «χτυπηθεί» με το καταιγιστικό Holy Wars ή δεν έχει προσπαθήσει να τραγουδήσει τα επικά ρεφραίν των Γερμανών βάρδων; Σχεδόν ένα μήνα μετά, στις 21/07, θα κάνουμε ένα «μεταλλικό» ταξίδι στο χρόνο και την πάλαι ποτέ χρυσή δεκαετία των ‘80s. Οι Judas Priest ετοιμάζονται για ακόμη μία μεγαλειώδη εμφάνιση μπροστά στο ελληνικό κοινό αποδεικνύοντας γιατί είναι ο «ορισμός» του αειθαλούς συγκροτήματος. Μαζί τους η φωνή των Iron Maiden Bruce Dickinson, ο οποίος επιστρέφει στη χώρα μας με έναν ακόμη δυνατό δίσκο στις αποσκευές του. Τη βραδιά θα ανοίξουν οι Accept, ένα από τα συγκροτήματα που έχει, κυριολεκτικά, μεγαλώσει γενιές και γενιές metalheads στη χώρα μας. Η metal αυλαία θα πέσει μία εβδομάδα μετά με την εμφάνιση των Behemoth. Opening acts, Testament και Pestilence.

release-athens-2024-04

I wanna dance with somebody 

Είσαι έτοιμος για καλοκαιρινά πάρτι; Ρητορική η ερώτηση, σαφώς και ξέρουμε την απάντηση. Κάθε καλοκαίρι το Release στήνει το δικό του πάρτι στην Πλατεία Νερού και η φετινή χρονιά δεν είναι εξαίρεση. Ας δούμε λοιπόν ποιες ημερομηνίες αξίζει να αφήσεις κενές στην ατζέντα σου. Στις 15/6, ο Parov Stelar έρχεται για την νιοστή του εμφάνιση στην Ελλάδα, για ακόμη ένα θεαματικό πάρτι με electro-swing μελωδίες και δυνατά beats. Στο πλευρό του αυστριακού καλλιτέχνη θα βρεθεί το σαγηνευτικό alt-indie τρίο των Telenova και η κοσμοπολίτισσα τραγουδίστρια της pop, Jain. Fast forward στις 18/07 εκεί που βρίσκουμε την πολυαναμενόμενη εμφάνιση των Duran Duran. Η βρετανική new wave μπάντα είναι συνώνυμο των 80s. Τέσσερις δεκαετίες μετά τα τραγούδια των Duran Duran παραμένουν αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου και βρίσκονται σίγουρα στη λίστα με τα μεγάλα hits της περιόδου. Μαζί τους οι «εξωτικοί» Sofi Tukker.

release-athens-2024-03

Throwback στα 90s!

Όσοι μεγάλωσαν με τη soundtrack τη μουσική των 90s, έχουν άφθονους λόγους να βρεθούν φέτος στην Πλατεία Νερού. Για να μην μακρηγορήσουμε θα αναφερθούμε μόνο στους headliners. Οι αιώνια νέοι The Offspring αναλαμβάνουν να μας «καλωσορίσουν» στο φετινό Release στις 09/06. Στις 20/06 η επιστροφή των Pulp επί ελληνικού εδάφους είναι γεγονός, με τον Jarvis Cocker και την παρέα του να είναι ήδη τα μεγάλα «φαβορί» για το live της χρονιάς. Από το britpop των Pulp, χαμηλώνουμε το τέμπο και ετοιμαζόμαστε να αφεθούμε στον υπνωτικό ρυθμό της trip hop. Οι μοναδικοί Massive Attack θα ανέβουν στη σκηνή στις 17/07, δύο χρόνια μετά την προγραμματισμένη συναυλία τους στο Release που, τελικά, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

release-athens-2024-02

Όλα όσα θα δεις στην Πλατεία Νερού

Αν με τα παραπάνω έχεις «ψηθεί» να ζήσεις το συναυλιακό σου καλοκαίρι στην Πλατεία Νερού μπαίνοντας στο ρυθμό Release Athens 2024, τότε ήρθε η ώρα για ένα γρήγορο recap του φετινού lineup που θα σε βοηθήσει να εξασφαλίσεις τα εισιτήριά σου τώρα πριν αυτά κάνουν φτερά.

  • The Offspring, The Subways, Danko Jones (09/06)
  • Megadeth, Blind Guardian, Grand Magus (14/06)
  • Parov Stelar, Jain, Telenova (15/06)
  • Pulp, The Smile, Ride, Tramhaus (20/06)
  • Βασίλης Παπακωνσταντίνου (29/06)
  • Thievery Corporation, Black Pumas, The Budos Band, Anduze (09/07)
  • Massive Attack, Beak, Mount Kimbie (17/07)
  • Duran Duran, Sofi Tukker (18/07)
  • Judas Priest, Bruce Dickinson, Accept (21/07)
  • Behemoth, Pestilence, Testament (28/07)

Μη ξεχνάς επίσης τις ειδικές προσφορές που παίζουν για να ζήσεις από κοντά αξέχαστες μουσικές βραδιές σε τιμή σούπερ. Τι χρειάζεται να κάνεις; Να κλείσεις σε λίγα μόλις λεπτά τα εισιτήριά σου μέσα από το Public Tickets!