Everything's Gonna Be Okay: Μια κωμωδία καταρρίπτει τα στερεότυπα του αυτισμού

Περίληψη: Οι καταστάσεις που παρουσιάζει μπορεί να είναι ζόρικες, κρύβουν όμως πολύ χιούμορ. Αξίζει σίγουρα την προσοχή μας!

Το Freeform είναι ένα όχι ιδιαιτέρως γνωστό αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι, το οποίο βρίσκεται στον αέρα για πάνω από 40 χρόνια. Στο παρελθόν δεν υπήρχαν πολλές παραγωγές του που να μας... κινήσουν το ενδιαφέρον αλλά αυτό άλλαξε με την πρεμιέρα του Everything's Gonna Be Okay. Η νέα κωμική σειρά του δικτύου έχει για πρωταγωνιστικό χαρακτήρα τη Matilda, μια έφηβη στο φάσμα του αυτισμού. Μέσα από τη σειρά οι παραγωγοί της προσπαθούν όχι μόνο να σε κάνουν να γελάσεις αλλά και να καταρρίψουν μύθους γύρω από τον αυτισμό.

Η σειρά πραγματεύεται τη ζωή της Matilda (Kayla Cromer) και της Genevieve (Maeve Press). Οι δύο έφηβες αδερφές θα χάσουν τον πατέρα τους και τον ρόλο του κηδεμόνα θα αναλάβει ο ετεροθαλής αδερφός τους Nicholas (Josh Thomas). Οι άβολες και δύσκολες καταστάσεις μιας τέτοιας συγκυρίας πολλές. Και οι τρεις χαρακτήρες προσπαθούν να τις ξεπεράσουν εξερευνώντας τη μεταξύ τους σχέση αλλά και τη σχέση με τους εαυτούς τους. Μια διαδικασία που για κάθε άνθρωπο είναι πολύ δύσκολη και για τη Matilda ακόμα πιο σύνθετη.

Η ηθοποιός Kayla Cromer, που υποδύεται τη Matilda, βρίσκεται και η ίδια στο φάσμα του αυτισμού. Πριν την πρεμιέρα της νέας σειράς, στην οποία πρωταγωνιστεί, μίλησε για την ευκαιρία που δίνει το Everything’s Gonna Be Okay στους θεατές να ξεπεράσουν τυχόν λανθασμένες απόψεις που μπορεί να έχουν γύρω από τον αυτισμό.

Επιπλέον επισήμανε πόσο σημαντικό βήμα είναι το casting ανθρώπων με αυτισμό, για να ενσαρκώσουν αντίστοιχους ρόλους, αλλά και η δημιουργία αυθεντικών «μη τυπικών» χαρακτήρων, ώστε η τηλεόραση και το σινεμά να αποτελούν αυθεντική αντανάκλαση της κοινωνίας.

Video Duration
1:35


Μέχρι στιγμής έχουν προβληθεί 3 επεισόδια του Everything’s Gonna Be Okay και οι πρώτες εντυπώσεις (και κριτικές) είναι πολύ ενθαρρυντικές. Οι καταστάσεις που παρουσιάζει μπορεί να είναι ζόρικες, κρύβουν όμως πολύ χιούμορ. Αξίζει σίγουρα την προσοχή μας!